واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مهر ۱۳۹۳ (۱۸:۴۷ب.ظ)
پيام مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي به جشنواره موسيقي مناطق زاگرس نشين «جواد کارگران دهکردي» مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري به هشتمين جشنواره موسيقي مناطق زاگرس نشين پيام داد.
به گزارش خبرگزاري موج و به نقل از روابط عمومي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري، «جواد کارگران» در اين پيام آورده است: «حفظ موسيقي محلي مناطق که بخشي از گنجينه کشورمان است، تلاشي در خور را مي طلبد؛ زيرا موسيقي اصيل و محلي ريشه در باورها، اعتقادات، ارزش ها، حکايات و تاريخ اين سرزمين دارد که نسل به نسل و سينه به سينه نقل و منتقل شده و امروزي ها با شنيدن آن تمام تاريخ قوم خود را مرور مي کنند. يکي از ويژگي هاي مهم موسيقي مقامي، اين است که به صورت سينه به سينه، آداب و رسوم و فرهنگ اقوام مختلف را، نسل به نسل انتقال داده است درحالي که اين موسيقي مملو از عشق و دوستي، وفاداري و ايستادگي است که در ترانه هاي امروزي غربي و بيگانه هيچ نشاني از اين معاني و نکته ها نمي توان يافت.»
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي چهارمحال و بختياري در ادامه اين پيام متذکر شده است:«ترانه هاي محلي سرشار از مضامين حماسي، ميهن پرستانه، طبيعت گرايي، عشق، وفاداري و ايستادگي است. با توجه به رويکرد جديد جوامع مدرن و استقبال گرم از هنرهاي اصيل و مردمي در عرصه هاي بين المللي، مي طلبد که فعالان اين عرصه جدي تر وارد کار شده و از اين فرصت براي معرفي فرهنگ و هنر اين مرز و بوم نهايت بهره را ببرند. در اين بين موسيقي محلي مناطق زاگرس نشين با سابقه بسيار غني نياز است که توسط محققان و اهل فن مورد پژوهش و تحقيق قرار گيرد؛ زيرا. براي جلوگيري از زوال سنت و فرهنگهاي سنتي، بايد ازنمونههاي موجود فرهنگي حمايت کرد و با دقت کامل هنرها و وجوهي از فرهنگ را که در حال نابودي اند، ثبت و ضبط کرد؛ زيرا اگر اين کار را انجام ندهيم اين موارد تا ابديت به فراموشي سپرده خواهند شد. از آنجا که مناطق مختلف از پايگاه هاي مهم اين هنر اصيل بشمار مي روند، لذا پرداختن به اين هنر و آموزش و اشاعه آن، مي تواند زمينه مناسبي براي حفظ تاريخ شفاهي و کتبي اين شاخه از هنر به شمار آيد. ترويج موسيقي محلي گامي ارزنده در راستاي جلوگيري از موسيقي غربي و مبارزه با تهاجم فرهنگي است، بررسي پيشينه تاريخي و فلسفه پيدايش و شرح آهنگ ها و مقام ها و نيز شناخت ادوات و نوازندگان يکي از ضروريات است که بايد به آن اهميت ويژهاي داده شود. که جشنواره موسيقي مناطق زاگرس نشين در هشت دوره برگزاري و اجراي موسيقي تک نوازي و گروه نوازي به نحو مطلوب در برآوردن اين خواسته اداي دين کرده است.»
وي در پايان اين پيام آورده است: « اما آنچه قابل تأمل و دقت لازم در حوزه موسيقي محلي است، شناخت علمي، منطقي و هنري از موسيقي است و نخستيناش تسلط لازم و کافي به آداب ورسوم محلي است. که بدون اينها نميتوان و نميشود که به خلق اثر يا آثاري محکم، تأثيرگذار و ماندگار در اين حوزه دست پيدا کرد.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]