تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد هر نوشته‏اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826285199




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد وقتی «باربی» سوغات فرهنگی استان‌های کشور می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
وقتی «باربی» سوغات فرهنگی استان‌های کشور می‌شود
به فروشگاه‌ها و مغازه‌های جاده‌ای شمال کشور که سر می‌زنیم، با قفسه‌هایی از عروسک‌های «باربی» و همسرش «کن» مواجه می‌شویم، به گونه‌ای که انگار باربی توانسته است، فضای سوغات ایران را نیز متحول کند!!

خبرگزاری فارس: وقتی «باربی» سوغات فرهنگی استان‌های کشور می‌شود



خبرگزاری فارس، رقیه عزیزی شیرکوهی؛ رسم سوغاتی خریدن شاید در هیچ ملتی به اندازه ایران زمین از اهمیت بسزایی برخوردار نباشد، اما متأسفانه این سوغات‌ها به جای اینکه معرف آداب و رسوم، ترویج محصولات فرهنگی و سنتی آن شهر باشد، به سمت و سوی ترویج فرهنگ غرب سوق یافته است.  

  به طور مثال وقتی به استان مازندران یا گیلان به عنوان یکی از سرسبزترین استان‌های کشور سفر می‌کنید، علاوه بر صنایع دستی، سنتی و عروسک‌های محلی استان و شهرستان‌های مربوطه، همانند زیتون و ترشی، در قفسه‌ مغازه‌ها محصولات فرهنگی را مشاهده می‌کنید که نه تنها با فرهنگ این مرز و بوم سنخیتی ندارند بلکه کاملاً ترویج دهنده فرهنگ غرب است. چند صباحی است که ترویج فرهنگ «امر به معروف و نهی از منکر» در کشور رو به افزایش است، اما هنوز ما نتوانسته‌ایم از فروش و ارائه عروسک‌های غربی  لااقل آن هم در فروشگاه‌ها و مغازه‌های بزرگ کشور که در رفت‌وآمد بیشتر مردم به ویژه توریست‌ها قرار دارد، جلوگیری کنیم.  

  از علی میرزایی یکی از فروشندگان آملی می‌پرسیم که واقعاً صنایع دستی زیبایی در این شهر وجود ندارد که شما به فروش عروسک‌های «باربی» می‌پردازید، می‌گوید: استان‌های شمالی کشور از میزان توریست خارجی و داخلی بسیاری برخوردار است، به همین منظور ما برای کودکان و نوجوانان علاوه بر ارائه تنقلات و مواد غذایی محلی نظیر تخم مرغ رسمی، کدو حلوایی، زیتون، ترشی و لواشک مجبور به ارائه اسباب‌بازی، هم هستیم که فعلاً همین‌ها در بازار موجود بوده و ما از ان برای فروش استفاده می‌کنیم.  

  به اکثر فروشگاه‌هایی که در کنار جاده‌های استان مازندران سری می‌زنیم، اکثراً قفسه‌ای را برای فروش عروسک‌‌های «باربی» و همسرش «کن»، در نظر گرفته‌اند که این نشانگر بی‌توجهی مسئولان فرهنگی کشور در انتشار فرهنگ اسلامی _ ایرانی در کشور به ویژه در میان مخاطبان کودک و نوجوان است.  

  سالیان سال است که بودجه‌های فرهنگی کشور صرف برخی از همایش‌ها، کنگره‌ها و مراسم‌هایی می‌شود که به جزء پرکردن صفحه‌هایی از عملکردهای نامشخص و بدون بازده، هیچ تأثیر دیگری در مخاطب نداشته یا اصلاً ندارد که اگر این هزینه‌ها به صورت برنامه‌ریزی شده در بخش‌های مختلف فرهنگی کشور به ویژه ترویج فرهنگی اصیل ایرانی _ اسلامی، استفاده شود قطعاً در کشور خودمان شاهد ترویج فرهنگ غرب نخواهیم بود. اکثر کسانی که در کشور به کار فرهنگی مشغول هستند، می‌گویند که در طول سال، هزینه‌های بسیاری را صرف فرهنگ کشور می‌کنیم، خب در اینجا این سوال مطرح است اگر بودجه‌های ما به صورت درست و برنامه‌ریزی شده و یا با درایت و توجه به تأثیرگذاری، صرف همه گروه‌های مخاطب می‌شد، آیا همچنان شاهد تبلیغ فرهنگ غرب در کشور بودیم؟ در اینجا این سوال هم مطرح است که دست‌اندرکاران فرهنگی و صنعتی کشور برای کودکان و نوجوانان چه تدابیری اندیشیده‌اند تا رغبت و علاقه آنها نسبت به محصولات فرهنگی سایر کشورها کاهش یافته و به محصولات داخلی روی بیاورند؟  

  البته ناگفته نماند که ما نیز نتوانسته‌ایم در کشور چه در بخش فرهنگی و چه در بخش صنعتی، تولیدات خوبی برای مخاطبان کودک و نوجوان باشیم، یعنی تنها عروسک‌های ایرانی همان «دارا و سارا» بودند که بعد از گذشت بیش از یک دهه، همچنان اثری از آنها نیست یا اگر هم باشد آنقدر سنگین است که کودک رغبتی نمی‌کند آن را حمل کند.  

  قطعاً اگر بخواهیم به پاسخ سوالات فوق دست یابیم، به این نتیجه می‌رسیم که کودکان و نوجوانان کشور نه تنها در حوزه ادبیات بلکه در اکثر حوزه‌های فرهنگی نظیر تولید انیمیشن خوب و تأثیرگذار، ساخت عروسک و اسباب‌بازی طبق فرهنگ بومی و ایرانی و تولید فیلم‌های فاخر و ارزشمند با توجه به رعایت شئونات اسلامی ،در دید مسئولان کشور، نادیده گرفته شده و در مهجوریت به سر می‌برند که اگر نتوانیم به حداقل نیازهای این مخاطب توجه کنیم، طی سال‌های آتی، ایران به یکی از مروجین پر و پا قرص فرهنگ غرب تبدیل خواهد شد. انتهای پیام/و

93/07/13 - 15:12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن