واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
وضع آب سدها قرمز است، مردم لطفاً صرفهجویی کنند
با وجود هشدارهای سازمان آب منطقهای و وزارت نیرو و خالی بودن پشت سدهای کشور اما مشاهده میشود عدهای از مردم از آب شرب شهری برای شستن خیابان، مغازه، پارکینگ و ماشین استفاده میکنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس آمار رسمی وزارت نیرو میانگین بارشهای سال آبی 92-93 که در انتهای شهریور سال جاری به پایان رسید، حجم بارشهای آسمانی در ایران نسبت به درازمدت 40 ساله 10 درصد افت داشته است. در حالی که میانگین بارش در دنیا حدود 750 میلیمتر در سال است، اما در ایران این رقم به یک سوم یعنی حدود 230 تا 250 میلیمتر میرسد و در سال آبی گذشته این رقم به 210 میلیمتر رسید. در این شرایط وضعیت آب پشت سدهای کشور که به منظور آب آشامیدن استفاده میشود، واقعاً در مرز خطر و رسیدن به گل و لای پشت سد رسیده و مردم در این شرایط باید در مصرف آب کمال صرفهجویی و همکاری را داشته باشند، تا همگان از آب آشامیدن برخوردار باشند.
با وجود اینکه معاون اول رئیسجمهور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر نیرو یکی، دو هفته پیش در بازدید از سد لار در استان تهران اعلام کردند که وضعیت ذخایر آبی در شرایط قرمز قرار دارد و مردم باید نهایت صرفهجویی را داشته باشند، اما هنوز عدهای افراد در شهر پیدا میشوند که با آب آشامیدنی و لولهکشی شهر اقدام به شستن پارکینگ ساختمان، جلوی در حیاط یا مغازه، خودرو و حتی موتورسیکلت خود میکنند که در واقع با این عمل خود حق دیگران از برخورداری و داشتن آب آشامیدنی را ضایع میکنند.
بنا بر فرموده امام خمینی (ره) زیادهروی در مصرف آب و برق برخلاف قانون دولت و حرام بوده و موجب ضمان نیز میگردد، یعنی اگر کسی به واسطه زیاده مصرف کردن آب آشامیدن موجب عدم دسترسی کسی دیگری در جنوب شهر از آب آشامیدن شود و زیانی به او برسد، او نزد خداوند مسئول و پاسخگو خواهد بود. در این شرایط با توجه به اینکه آب به عنوان مایه حیات واقعاً دچار کمبود شده و حتی مراجع تقلید نیز به مردم هشدار میدهند که در مصرف آب صرفهجویی کنند، مردم باید به حکم مسلمانی و خیرخواهی از زیادهروی در مصرف آب جداً خودداری کرده و حتی برادران و خواهران مسلمان خود را در برخورداری از آب آشامیدن رعایت کنند که رعایت حق دیگران مصداق بارز حقالناس در مصرف آب آشامیدنی به شمار میرود. از طرفی باید مردم دست به دعا برداشته و از خداوند رحمان و رحیم درخواست و طلب باران و برف داشته باشند، تا این مشکلات به خیر و خوشی برطرف شود. لازم است مسئولان وزارت نیرو از این فرصت طلایی که پشت سدها خالی شده برای رسوببرداری و جمعآوری زبالههای پشت سدها استفاده کرده و محیط آب آشامیدن مردم را از آلودگیها و زبالهها پاکسازی کنند. کشاورزان هم در مصرف بهینه آب کشاورزی کوشا باشند که در شرایط کم آبی حتی یک قطره آب را هم هدر ندهند و محصول با ارزش و ضروری تولید کنند. انتهای پیام/ب
93/07/11 - 14:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]