تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834686329




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

این هنر در زمان رضاشاه از بین رفت


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: این هنر در زمان رضاشاه از بین رفت

این هنر در زمان رضاشاه از بین رفت

کاشی‌کاری ایرانی پس از ورود اسلام به ایران و گسترش جهان اسلام در کشورهای دیگر، به دیگر مناطق دنیا رسید.

لیلا فرزانه - هنرمند طراحی نقوش -  گفت: هنر کاشی‌کاری، ایرانی است و در زمان پهلوی اول به فراموشی سپرده شد. بنابراین ضرورت دارد کودکان با این هنر با هدف زنده کردن آن آشنا شوند.
 او اظهار کرد:‌ من و همسرم، حسین معمارپور مدیریت یک خانه‌ی هنر سرامیک را برعهده داریم و در آن، کاشی و سرامیک‌های دست‌ساز تولید می‌کنیم. برای تولید این سفال‌ها و سرامیک‌ها از نقوشی استفاده می‌کنیم که ریشه‌های ایرانی و اسلامی دارند. بسیاری از این نقوش از پارچه‌ها، آثار فلزکاری‌شده و چوب‌های قدیمی ایرانی گرفته شده‌اند. ما این نقوش را می‌گیریم و آن‌ها را با طرح‌های امروزی تلفیق می‌کنیم و روی آثار سرامیکی مجموعه‌ی خود به‌کار می‌بریم.

این هنرمند بیان کرد:‌ خانه‌ی هنر سرامیک ما، پنج سال است که فستیوالی را با نام «کودک، هنر، شهر» برپا می‌کند و در آن، از کودکان ایرانی می‌خواهد روی سرامیک‌ها نقاشی بکشند. انگیزه‌ی ما برای برگزاری این جشنواره، آشنا کردن کودکان با نقش و نگار ایرانی است، چون معتقدیم کاشی‌کاری یک هنر ایرانی است و به این نتیجه رسیدیم که برای آشنا کردن بزرگ‌ترها با این رشته‌، دیر شده است؛ ولی می‌توانیم کودکان را با این هنر آشنا کنیم. ما علاقه‌مندیم ورک‌شاپی برگزار کنیم که در آن، کودکان در مدت چند سال با این هنر آشنا شوند.

او با تأکید بر این‌که کاشی‌کاری یک هنر ایرانی است، گفت: کاشی‌کاری ایرانی پس از ورود اسلام به ایران و گسترش جهان اسلام در کشورهای دیگر، به دیگر مناطق دنیا رسید. این هنر ابتدا به اسپانیا وارد شد و بعد به مکزیک رسید و در ایران هم تا پایان دوران قاجار زنده بود؛ ولی در دوران پهلوی اول، به‌دلیل علاقه‌ی زیادی که آن زمان به هنر مدرن وجود داشت، کاشی‌کاری و معماری ایرانی کنار گذاشته شد و هنر مدرن جای آن را گرفت. این در حالی است که معماری ایرانی این قابلیت را داشت که در کنار معماری نو زنده بماند.

این هنرمند درباره‌ی جشنواره ای که خانه‌ی هنر سرامیک برگزار می‌کند، توضیح داد: این برنامه در روز جهانی کودک برگزار می‌شود و تمام عواید آن برای آموزش در مناطق محروم به کار خواهد رفت. آثار تولیدشده در پنج فستیوال گذشته، در سطح شهرهای مختلف نصب شده‌اند؛ اثر فستیوال اول در پارک زعفرانیه، اثر فستیوال دوم در پارک «مادر» کرمان، اثر فستیوال سوم در برج میلاد و اثر فستیوال چهارم هم برای نصب در پارک «مادر» کرمان آماده است و به‌زودی نصب خواهد شد.

وی ادامه داد: هنوز محل نصب اثر فستیوال پیش رو قطعی نشده است، ولی تصمیم داریم آن را در جای مناسبی نصب کنیم، چون معتقدیم اگر اثر هنری‌ که کودکان خلق کرده‌اند در جایی نصب شود، دیگر آن‌ها به هنر محیطی بی‌تفاوت نخواهند بود و برای ما نیز مهم است که آثارمان جایی نصب شود که دیده شود.

فرزانه با بیان این‌که بخشی از آثار کودکانی که در فسیتوال پنجم شرکت می‌کنند، در آلمان نصب می‌شود، گفت: این آثار با همکاری «آوا سرجویی» که متخصص آموزش کودکان و ساکن آلمان است، در شهر اگزبرگ آلمان نصب خواهند شد. با توجه به این‌که چنین فستیوالی در شهر اگزبرگ هم برگزار می‌شود، با همکاری شهرداری این شهر تعدادی از آثار کودکان آلمانی در ایران نصب خواهد شد.

او اضافه کرد: فستیوال «کودک، شهر، هنر» در دوره‌های پیشین، میزبان پیشکسوتان حوزه‌ی تصویرگری مانند پرویز کلانتری، فرشید مثقالی، نورالدین زرین‌کلک و محمدعلی‌ بنی‌اسدی بود. در این دوره نیز تعدادی از پیشکسوتان این حوزه در این فستیوال حضور خواهند داشت.

 
 









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن