واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۳ (۱۳:۴۹ب.ظ)
وزير آموزش و پرورش تاکيد کرد: استفاده بيشتر از توانمندي هاي معلمان در تاليف کتاب هاي درسي فرآيند تاليف و تدوين کتب آموزشي به دليل آن که افکار و ايدههاي دانش آموزان را در طول زندگي هدايت مي کند بسيار مهم مي باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير آموزش و پرورش علي اصغر فاني پيش از ظهر امروز در آيين نهمين همايش تجليل از مولفان و پديدآورندگان مواد و رسانه هاي آموزشي که در سالن اجتماعات سازمان پژوهش و برنامه ريزي درسي برگزار شد، اظهار کرد: بايد در تاليف و تدوين کتب درسي از توانمندي هاي معلمان با تجربه استفاده شود.
وي سند تحول بنيادين را به عنوان يک سند مهم بالادستي و راهنماي عمل آموزش و پرورش معرفي و تصريح کرد: در زيرنظام هاي پيش بيني شده در اين سند، زير نظام هاي برنامه درس ملي بايد در حوزه فعاليت سازمان پژوهش و برنامهريزي درسي قرار گيرد تا با اتکا و ابتنا به اين زير نظام در اجراي سياست چند تاليفي و در قالب برنامه درس ملي سياست «تمرکز زدايي» اجرا شود.
وزير آموزش و پرورش انتخاب محتواي درسي را متناسب با سن، جنسيت و توانايي دانش آموزان از ضرورت هاي تاليف کتب درسي برشمرد و خاطرنشان کرد: فرآيند تاليف از نيازسنجي شروع مي شود و با ارزشيابي به پايان ميرسد و بايد در اين فرآيند تقويت باور معلمي در غناي آموزشي و افزايش انگيزه دانش آموزان لحاظ شود.
وي تقويت مهارت هاي زندگي منطبق بر سبک زندگي ايراني – اسلامي را از ديگر رويکردهاي تاليف کتب درسي معرفي کرد و افزود: بر طبق سند برنامه درس ملي بايد دانش آموزان آمادگي ورود به عرصه زندگي و چگونگي «آموختن براي با ديگران زيستن» را بياموزد.
وزيرآموزش و پرورش متناسب سازي محتوا با حجم برنامه ها با عنايت به ساعات هفتگي آموزشي و توان يادگيري دانش آموزان را از مشکلات تاليف کتب درسي برشمرد و تاکيد کرد: بايد در گروه هاي آموزشي برنامهريزي ها طوري انجام شود که معلمين بتوانند در تدريس مطالب آموزشي به همه اهداف درسي بپردازند.
فاني تاليف کتب درسي پايه دهم را از چالش هاي پيش روي سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي در دو سال آينده عنوان کرد و ادامه داد: بايد با انجام مطالعات کارشناسي و طي مراحل قانوني آن در شوراي عالي آموزش و پرورش تکليف «تخصصي» يا «عمومي» بودن آموزش در دوره متوسطه دوم مشخص شود تا پس از تعيين اين هدف بتوان فرآيند تاليف بيش از 800 عنوان کتاب درسي اين دوره را مشخص کرد و اين موضوع هم نيروي انساني و هم فضاي آموزشي آموزش و پرورش را تحت تاثير قرار مي دهد که اگر به موقع اقدام نشود هدر رفت سرمايه را به دنبال خواهد داشت.
فاني ضمن تقدير و تشکر از مولفان مواد و رسانه هاي آموزشي تاکيد کرد: بايد بسته هاي آموزشي در کنار کار معلم گسترش پيدا کند تا يادگيري دانش آموزان با فهم بالاتري انجام شود.
وزير آموزش و پرورش وجود رسم الخط واحد را در تاليف کتب درسي امري ضروري خواند و گفت: تاليف بيش از 1000 عنوان کتاب درسي با مولفين مختلف و اجراي رويکرد ثابت کار بسيار سخت و دشواري است که بايد دقت زيادي را براي انجام آن صورت گيرد.
وي با اشاره به مطالبات رئيس جمهور در مهرماه سال گذشته تاکيد کرد: بايد مولفين کتب درسي مطالبات به حق رئيس جمهور را وارد مباحث درسي نمايند تا بخشي از دغدغه هاي نظام مرتفع شود.
گفتني است؛ در پايان اين مراسم وزير آموزش و پرورش از مولفان و پديدآورندگان برگزيده مواد و رسانه هاي آموزشي با اهداي لوح سپاس تقدير به عمل آورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]