واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: سهامداران یک شرکت بورسی: بنگاهداری بانکها خدمت به اقتصاد کشور یا ضربه ای بر پیکر آن خبرگزاری پانا: موضوع بنگاهداری بانکها که مورد نقد مقامهای ارشد کشور نیز قرار گرفته، این روزها از سوی رسانه های مختلف مورد گمانه زنی قرار می گیرد و در این ارتباط جمعی از سهامداران یک شرکت حاضر در بورس طی یادداشتی این شیوه عملکرد را ضربه ای بر پیکر اقتصاد کشور ارزیابی کرده اند.
۱۳۹۳ جمعه ۴ مهر ساعت 14:55
به گزارش خبرگزاری پانا شماری از سهامداران شرکت سینا فرایند، با یادآوری حضور رییس شورای هماهنگی بانک های دولتی در یکی از شبکه های تلویزیونی در هفته گذشته، بر پرهیز از بنگاهداری بانکها تاکید کردند و گفتند: بانک ها باید دارایی های خود را واگذار کنند.
به اعتقاد سهامداران نامبرده، بانک ها در عمل به آنچه اشاره شد پایبند نبوده و عملکرد این مجموعه نشان دهنده این تفکر نیست.
براساس این یادداشت، قانون صراحت دارد که بانک ها حداکثر تا 40 درصد می توانند مالکیت مستقیم یا غیرمستقیم داشته باشند.
علاوه براین، براساس برنامه ریزی اعلام شده از سوی دولت و همچنین راهکار خروج از رکود و برنامه اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری نیز برخروج بانک ها از فعالیت های بنگاهداری و انجام وظیفه اصلی خود یعنی بانکداری و انتقال سرمایه های کشور به فعالیت های مولد مورد تاکید قرار گرفته است.
براساس این یادداشت، شرکت ایران ترانسفو از شرکتهای سهامی عام است که در حال حاضر و براساس اعلام سازمان بورس اوراق بهادار مالکیت 69 درصدی از آن بطور مستقیم و غیرمستقیم در اختیار بانک ملی قرار دارد.
سهامداران یادشده در این یادداشت آورده اند: مطابق با رآی هیات داوری سازمان بورس، مالکیت حدود 30 درصدی شرکت نامبرده، نقض شده اما تلاش و پیگیری کارمندان این بانک به اجرایی نشدن رای در 6 ماه گذشته انجامید.
سهامداران مزبور این پرسش را مطرح ساخته اند که آیا قوه قضاییه نباید برای تسریع در روند واگذاری طرحی که علاوه بر حکم هیات داوری بورس، درجهت برنامه دولت یازدهم است، وارد عمل شود؟
براساس این یادداشت، شرکتهایی چون صدرا که نگین کشتی سازی ایران بود، با بنگاهداری بانک، در سالهای نه چندان دور از چرخه فعالیت حذف شدند.
به اعتقاد نویسندگان این یادداشت: نمونه های زیادی از بنگاه های ناموفق تحت پوشش بانکها وجود دارد که پیش از الحاق ، روند فعالیت موثری داشتند.
صورتهای مالی ارائه شده از سوی ایران ترانسفو در مجمع سال مالی 1392 نیز نشان داد مسیر طی شده از سوی این بنگاه نیز عاقبتی بهتر از سایر نمونه های بنگاهداری نخواهد داشت.
یادداشت سهامداران حاکی است، بررسی بنگاهداری بانکها نشان می دهد از زمانی که بانک ها تلاش به بنگاهداری کرده اند نه بانکدار خوبی بودند و نه بنگاهداری موفق به حساب آمدند.
سهامداران یادشده می افزایند، بررسی صورت های مالی شرکت ایران ترانسفو نشان دهنده عملکرد ضعیف بانک نامبرده در مدیریت شرکت بوده به گونه ای که در 18 ماه گذشته، نحوه مدیریتی آن با شیبی غیرقابل انکار بشدت در جهت نزولی حرکت می نماید.
نکته دیگر اینکه با وجود دستور موقت دیوان عدالت اداری مبنی بر ممنوعیت در قطعیت معامله بورس، ایران ترانسفو آن را قطعی و برخلاف قانون قیمت بنگاه مورد معامله را از محل مطالبات بانک ملی تهاتر و تسویه کرده است.
برپایه این یادداشت، در مرجع داوری بورس، شرکتی که 99 درصد آن متعلق به بانک ملی است، به صراحت خود را شرکتی غیردولتی اعلام کرد تا از بطلان معامله به دلیل دولتی بودن خریدار فرار کند.
در عین حال با وجود صدور رأی قطعی و لازم الاجرا از مراجع بورس ،این بانک از پذیرش مفاد آن سرباز زده و پس از گذشت 6 ماه از ابلاغ آن رای، هنوز اجرایی نشده است.
همچنین سهامداران قبلی این شرکت که وابسته به سندیکای صنعت برق هستند به دلیل اخذ حکم علیه بانک به فساد اقتصادی متهم شده اند.
این اقدام نادرست نیز تا جایی پیش رفت که حتی حکم دادگاه برای ابطال مجمع عمومی تشکیل شده توسط شرکت وابسته به این بانک هم نتوانست تغییری در موضع آن ایجاد کند و همچنان خلاف جهت آرای قضایی حرکت می کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]