واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ مهر ۱۳۹۳ (۱۶:۴۹ب.ظ)
ديدار مديران مدارس لبنان با رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي جمعي از مديران مدارس المهدي لبنان به رياست دكتر حسن يوسف، به منظور آشنايي با نظام آموزشي ايران با دكتر محمديان ديدار و گفتگو كردند.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين ديدار كه صبح روز چهارشنبه دوم مهرماه در سالن جلسات سازمان انجام گرفت، حجت الاسلام و المسلمين دكتر محمديان سند تحول بنيادين نظام آموزش و پرورش را نظريهاي نو در عرصه تعليم و تربيت جهاني معرفي كرد كه با الهام از قرآن كريم و سيره پيامبر اعظم و معصومين (عليهم السلام)، براي اولين بار در بين نظامهاي آموزشي، دستيابي به مراتبي از حيات طيبه را هدف قرار داده است .
وي ضمن ابراز خشنودي از ديدار و تبادل نظر مسئولان نظام آموزشي كشورهاي اسلامي، اظهار اميدواري كرد؛ اين گونه ديدارها منجر به همسويي، همبستگي و وحدت هر چه بيشترمسلمين در سراسر جهان گردد.
معاون پژوهشي وزير با اشاره به برنامه درسي ملي به عنوان نقشه راهي كه تمام فعاليتهاي آموزشي و پرورشي را از آغاز تا پايان دوازده سال تحصيلات رسمي هدايت و نظارت ميكند، افزود: در نظام آموزشي ما رويكرد مدركگرايي جاي خود را به كسب فضايل اخلاقي و آگاهيهاي علمي و فناوري داده است كه پنج عنصر تعقل، ايمان، علم، عمل و اخلاق در۴ عرصه رابطه با خود، رابطه باخالق جهان هستي(خداوند)، رابطه با خلق و رابطه با خلقت(نظام آفرينش) تعريف شده و در يازده حوزه تعيين شده امكان تحقق خواهد يافت.
در اين رويكرد، معلم تنها انتقال دهنده دانش نيست، همچنين محيط آموزشي نيز تنها به كلاس محدود نميشود، بلكه محله، مسجد، موزه و فضاهاي مجازي نيز محيط آموزشي و پرورشي تلقي ميشود. به همين دليل به موازات تأليف كتابهاي درسي بستههاي آموزشي براي دانشآموزان، معلمين و اولياء طراحي شده كه مجلات رشد با 35 عنوان و تيراژ 40 ميليون نسخه، يكي از آنهاست. رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي تصريح كرد: يكي از مهمترين تفاوتهاي نظام آموزشي با ساير نظامها در آن است كه نظامهاي آموزشي موجود جهاني در توجيه علل ايجاد پديدهها به طبيعت اشاره ولي از علت فاعلي غفلت شده است.
در ادامه هيات لبناني نيز گزارشي از وضعيت تحصيلي دانشآموزان لبناني ارائه نمود.
دكتر هاشم عواده مدير مركز تأليف و انتشارات نيز ضمن اظهاري خوشنودي از اين ديدار افزود: با توجه به رويكرد مادهگرايانه جهان غرب، رويكرد تحول در نظام آموزشي جمهوري اسلامي را شيوهاي نو توصيف كرد كه در مدارس لبنان مورد توجه قرار گرفته است. وي تشكيل جلسات مستمر با حضور كارشناسان و صاحبنظران دو كشور را گامي مؤثر در تقريب آراء و نظرات تربيتي خواند و اضافه كرد: برگزاري كلاس هاي توجيهي براي معلمين دستيابي به اهداف مورد نظر را تسهيل خواهد نمود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]