واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: صدور 2 هزار گواهی الکترونیکی برای کالاهای صنعت نفت خبرگزاری پانا: عضو هیئت مدیره شرکت فاوانفت گفت: تاکنون 2 هزار گواهی الکترونیکی برای کالاهای صنعت نفت صادر شده است.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲ مهر ساعت 14:45
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از شاتا ، عضو هیئت مدیره شرکت فاوانفت صبح امروز در مراسم اعطای مجوز صدور گواهی الکترونیکی وزارت نفت که با حضور معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان امروز و در عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، نقش بسزایی ایفا می کند.
حسین طالبی گفت: بررسی ارزیابی شرکتهای برتر دنیا از بعد ارزش بازار نشان می دهد، سه کشور از بین پنج کشور برتر در این حوزه، شرکتهای فعال در حوزه ICT هستند.
وی با بیان این که ارزش تجارت محصولات و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان به چهار هزار میلیارد دلار در سال می رسد، ادامه داد: این رقم، نشان دهنده فضای مطلوب اقتصادی حاصل از فعالیت در زمینه فاوا است.
طالبی با اذعان بر اینکه نسخه های کنونی اینترنت در جهان، در نهایت قادر به تولید 4,3 میلیارد آدرس است و این محدودیت آدرس دهی به عنوان مانعی بر سر راه توسعه تعاملات از طریق اینترنت خودنمایی می کند، ادامه داد: از این رو، امروزه سازمانهای بزرگ به دنبال بهره مندی از اینترنت اشیا (IOT) هستند که این فناوری، مبتنی بر اتصال سنسور به تمامی اشیا در سطح دنیاست.
وی گفت: دغدغه امروز جهان سوم، تامین امنیت فضای سایبری است در حالی که کشورهای توسعه یافته به دلیل فراهم کردن زیرساختهای امنیت اطلاعات، در این زمینه نگران نیستند.
طالبی با بیان این که این دغدغه ها نباید سبب شود برای فرار از ناامنی، خود را ایزوله کرده و از روشهایی مانند فیلترینگ و ... استفاده کنیم، ادامه داد: اینترنت و فضای سایبری، فضای مطلوبی را برای تعامل بیشتر با دنیا و فناوریهای روز فراهم می کند و لازم است با تقویت زیرساختهای امنیت اطلاعات، امکان استفاده از فضای سایبری را بیش از پیش فراهم کنیم.
عضو هیئت مدیره شرکت فاوانفت اظهار کرد: متاسفانه ایجاد امنیت در فضای سایبری مغفول مانده است، درحالی که جداسازی فیزیکی شبکه اینترنت از اینترانت یا فیلترینگ، چاره کار این سازمانها نیست.
طالبی، انجام سه مرحله پیشگیری، تشخیص و ترمیم را برای مبارزه با حمله های سایبری ضروری خواند و گفت: مرحله پیشگیری با احراز گواهی الکترونیکی و رمزنگاری و کشف اطلاعات در حین استفاده ممکن می شود و در مرحله تشخیص نیز اقداماتی نظیر ایجاد سیستم عملیات امنیت و یا سیستم تشخیص نفوذ و سیستمهایی از این دست بکار گرفته می شوند.
وی گفت: نظر به ضرورت ایجاد این سه مرحله و درک نیاز به فرایندی منسجم برای مقابله با حمله های سایبری، ایجاد زیرساخت امنیت سایبری و مرکز میانی صدور گواهی الکترونیکی نفت از سال 90 در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت و این طرح هم اکنون پس از گذشت بیش از 2 سال، با همکاری مشترک وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت محقق شده است.
طالبی تصریح کرد: در سال 90 و به دنبال درک این ضرورت، به شرکت بازنشستگی نفت تکلیف شد شرکتی را با هدف ایجاد زیرساختهای امنیتی تشکیل دهد و به این ترتیب شرکت فاوانفت وابسته به صندوقهای بازنشستگی نفت ایجاد شد و آغاز بکار کرد.
عضو هیئت مدیره شرکت فاوانفت در تبیین دستاوردهای این شرکت در مدت زمان فعالیت عنوان کرد: دریافت مجوز صدور گواهی الکترونیکی صنعت نفت از مرکز گواهی الکترونیکی ریشه، طراحی و ساخت مجموعه نرم افزارهای امنیتی و ارائه گواهی الکترونیکی و ایجاد مرکز داده (DATA CENTER) توسط فاوانفت از اقدامات این شرکت به شمار می رود که مرکز داده، آماده بهره برداری است.
وی با بیان این که بر اساس بخشنامه وزیر نفت، شرکت فاوانفت تنها مرجع صدور گواهی الکترونیکی صنعت نفت است، تصریح کرد: قرارداد صدور گواهی الکترونیکی کالاها با شرکتهای ملی نفت ایران، ملی گاز ایران و ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران به امضا رسیده و تاکنون 2 هزار گواهی الکترونیکی در صنعت نفت ایجاد شده است.
طالبی، یکپارچگی سامانه ها و ابزارهای امنیت سایبری را در سطح وزارت نفت مورد تاکید قرار داد و گفت: فاوانفت برنامه های دیگری در دستور کار دارد که از جمله آنها راه اندازی SOC (مرکز عملیات امنیت) در سطح صنعت است.
به گفته وی، مرکز عملیات امنیت، مکانی جهت پایش و کنترل 24 ساعته امنیت و ورود و خروج اطلاعات با نگرش تشخیص تهدیدهای امنیتی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]