واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: «آماده گسترش روابط اقتصادی با ایرانیم»/«سوئیس گام های موثر بردارد»
معاون وزیر امور خارجه سوئیس، از علاقه برای گسترش روابط اقتصادی، تجاری و صنعتی با ایران خبر داد. «در زمینه دارو و محصولات غذایی با ایران همکاری گسترده ای داریم.»«سوئیس گام های موثری در بخش خدمات از جمله نظام بانکی، بیمه ای و دیگر خدمات بردارد.» به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، برال هارت، معاون وزیر امور خارجه سوئیس در امور آفریقای شمالی و خاورمیانه، پس از دیدار با حسین نقره کار شیرازی، دبیر کل اتاق بازرگانی ایران، گفت: امیدواریم هیئتی بزرگ برای توسعه روابط اقتصادی با ایران، به زودی به تهران بیاید؛ اما باید در مذاکرات اتمی ایران با 1+5، توافق نهایی حاصل شود تا مذاکرات اقتصادی موفقیت آمیزی را شاهد باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که در صورت مثبت بودن نتایج مذاکرات ایران با کشورهای 1+5، به طور قطع کشورهای اروپایی دیگری هم رقیب سوئیس برای حضور در ایران هستند، پس چه برنامه ای برای وضع موجود دارید، افزود: محصولات سوئیسی با کیفیت است و در زمینه دارو و محصولات غذایی با ایران همکاری گسترده ای داریم.
معاون وزیر امور خارجه سوئیس گفت: سوئیس در زمینه مذاکرات هسته ای ایران، نقش مهمی را ایفا و تلاش کرده است در زمینه اقتصادی به ویژه غذا و دارو نیز همکاری زیادی با ایران داشته باشد، البته در مقابل، پیشنهادهای سرمایه گذاری های مشترک را نیز از ایران دریافت کرده ایم اما همه چیز به نوامبر بستگی دارد تا مشخص شود نتیجه مذاکرات ایران چه می شود.
دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز گفت: حدود 7 سال قبل، قرار بود گاز ایران از طریق ترکیه به سوئیس منتقل شود. همان زمان مذاکرات با یک شرکت سوئیسی در این زمینه نهایی شده بود، اما به علت برخی برخوردهای دولت ترکیه، این مذاکره به ثمر نرسید، اما اکنون ایران آمادگی دارد بار دیگر با سوئیس وارد مذاکره شود و بر سر طرح های نفت، گاز و پتروشیمی به توافق نهایی برسد.
حسین نقره کار شیرازی، افزود: بر اساس آن قرارداد مقرر شده بود گاز ایران از طریق ترکیه به سوئیس انتقال یابد و این کشور این گاز را به ایتالیا و کشورهایی که علاقمند است، بدهد، اما ترکیه مشتاق بود که یا گاز را از ایران بخرد یا اینکه در این طرح مشارکت داشته باشد که ایران شرایط آن کشور را نپذیرفت.
نقره کار گفت: حجم روابط تجاری دو کشور بسیار اندک و البته تراز بازرگانی نیز به نفع سوئیسی هاست و ایران 400 میلیون دلار کالا از سوئیس وارد کرده و کمتر از 100 میلیون دلار کالا به این کشور صادر کرده است.
دبیر کل اتاق بازرگانی گفت: علاقمند به حضور سوئیسی ها به عنوان یک کشور بی طرف در جریان پرونده هسته ای ایران و در طرح های اقتصادی هستیم و بر این اساس برنامه سرمایه گذاری های سه جانبه با سوئیسی ها را نیز در زمینه های مختلف تدارک دیده ایم زیرا بازار ایران با 15 بازار دیگر در همسایگی خود در ارتباط است که 12 همسایه در رابطه با نفت و گاز فعال هستند.
وی افزود: ایران 9 خط لوله گاز دارد که سه تا از آنها بین المللی است؛ خط لوله شماره شش ارتباط ما از عسلویه تا مرز عراق را برقرار می کند، خط لوله شماره هفت نیز از عسلویه تا مرز پاکستان کشیده شده است و گاز مورد نیاز برای پاکستان و در آینده نیز برای هند را تامین خواهد کرد اما مهم ترین خط لوله گازی ما از عسلویه تا مرز بازرگان است که 1804 کیلومتر طول دارد و قرار است آن را توسعه دهیم.
نقره کار شیرازی افزود: تلاش می کنیم دوستان اروپایی را بهره مند کنیم و انتقال گاز از ایران را به برخی کشورهای اروپایی انجام دهیم، اما به سرمایه گذاری مشترک نیاز داریم که امیدواریم سوئیسی ها آمادگی پذیرش این پیشنهادها را داشته باشند؛ البته سرمایه گذاری می تواند به صورت مستقیم یا مشترک باشد.
وی افزود: با کشورهای شمال ایران نیز معاوضه و ترانزیت نفت و انواع تولیدات را داریم و در بندر نکاء در استان مازندران نیز تاسیساتی را برای دریافت روزانه 350 هزار بشکه نفت داریم که تا 500 هزار بشکه نیز قابل توسعه است البته این خط سالها در بخش سوآپ نفت فعال است و دو پالایشگاه تبریز و تهران را تغذیه می کند.
دبیرکل اتاق بازرگانی ایران افزود: همکاری در سایر تولیدات نفتی و گازی با همسایگان دریای خزر داریم و خط لوله نهم را به این منظور تاسیس کرده ایم.
وی گفت: با ترکیه قرارداد فروش داریم اما قرارداد انتقال تولیدات نفتی و گازی به سایر کشورهای اروپایی از طریق ترکیه را هنوز منعقد نکرده ایم؛ زیرا ترکیه شرایطی را دارد که برای ما قابل قبول نیست.
نقره کار شیرازی افزود: برای انتقال گاز، مسیر سرخس و جاسک را که خارج از تنگه هرمز است، طراحی کرده ایم که طرح توجیهی آن نیز تهیه شده است، طول این خط لوله 1900 کیلومتر و برای انتقال نفت و گاز به عنوان ترانزیت و سوآپ بررسی شده اما هنوز سرمایه گذاری برای آن صورت نگرفته است.
وی گفت: انتظار ما از سوئیسی ها این است که گام های موثری در زمینه فعال شدن بخش خدمات از جمله نظام بانکی، بیمه ای و دیگر خدمات بردارند و البته همچنان بی طرفی خود را نیز حفظ کنند.
سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]