واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دستاندازهاي اداري مانع توسعه فرهنگي
خيلي وقتها اين سؤال پيش ميآيد كه چطور با وجود توانايي و ظرفيت بالايي كه داريم در بسياري از امور بهخصوص مسائل فرهنگي پيش نميرويم؟! بيشتر فيلمهاي سينمايي ما كپي شدهاند و انيمشين ما با وجود غناي محتوايي، جايگاه واقعي خود را ندارد.
نویسنده : اسماء معتمدي
خيلي وقتها اين سؤال پيش ميآيد كه چطور با وجود توانايي و ظرفيت بالايي كه داريم در بسياري از امور بهخصوص مسائل فرهنگي پيش نميرويم؟! بيشتر فيلمهاي سينمايي ما كپي شدهاند و انيمشين ما با وجود غناي محتوايي، جايگاه واقعي خود را ندارد. وقتي روي المانهاي فرهنگي كشور به دقت نگاه كنيم متأسفانه تعداد بسياري از آنها تقليد از غرب شدهاند، حتي آگهيهاي بازرگاني ما هم عمدتاً كپي شده از شبكههاي ماهوارهاي است و صنعت كپيسازي در فرهنگ به يك آفت تبدل شده است؛ آن هم آفتي خلاقيتكش و ضد فرهنگ. تازه اين بخش كوچكي از معضلات فرهنگي است؛ در حاليكه گاه آثاري با برد جهاني و تأثيرگذار در عرصه فرهنگ ظهور و بروز ميكنند ولي ميبينيم عمر توليدكنندگان اين آثار در فضاي فرهنگي اغلب همچون شهابي است كه ميدرخشد و ميگذرد و به قول حافظ دولتش مستعجل است. سؤال اينجاست كه اين همه نهاد و سازمان فرهنگي چه ميكنند؟!
در پايان هر سال سازمانها بيلانهاي عريض و طويلي از عملكرد فرهنگي خود ارائه ميكنند كه اگر قرار بود اين بيلانها واقعي باشد مطمئناً پيشروي خوبي در عرصه فرهنگ داشتيم و شاهد نقاط ضعف و كاستي در اين حوزه نبوديم. متأسفانه وقتي به بطن قضيه ورود ميكنيم، ريشههاي فساد مالي و اداري را به وضوح در اين امور ميبينيم كه مانند دستاندازهاي بلندي مانع اصلي توسعه فرهنگي شدهاند. چند روز پيش با يكي از تهيهكنندگان بزرگ و صاحبنام انيميشن گفتوگو داشتم. حرفهاي تكاندهندهاي ميزد با اين وجود از من خواست حرفهايش را رسانهاي نكنم، زيرا ميخواهد دراين فضا كار كند. او كه آثارش را انصافاً بايد با توليدات هاليوودي مقايسه كرد ميگفت براي سرمايهگذاري جهت يكي از طرحهايم چند سال قبل به يكي از بانكهاي مهم دولتي رجوع كردم، اما مسئول روابط عمومي بانك علناً نه تنها پيشنهاد رشوه براي يك امضاي ساده و تأييد به وي داده بود بلكه براي همان امضا درخواست هفتاد درصد از بودجه ارائه شده، براي طرح را ميخواست. وي ميگفت آن زمان حدود دوسال وقت گذاشتم، زيرا ميخواستم فارغ از بودجههاي متداول در اين عرصه فعاليت كنم اما به هرجا سر ميزدم چنين پيشنهاداتي به من ميشد مثلاً يكي از صنايع بزرگ كشور كه سود سرشاري دارد معاون فرهنگياش هم چنين حرفي زد و...
البته حرفهاي اين تهيهكننده ارزشي را از زبان كسان ديگر در عرصههاي فرهنگي كم و بيش شنيده بودم؛ حرفهايي كه قلب دلسوزان فرهنگ را به درد ميآورد. در همان نمونه كه ذكر كردم ميتوان به جرئت گفت اگر همان تهيهكننده توانايي رشد و ظهور در فضاي سالم را داشت، امروز صنعت انيميشن ما اگر چشم در چشم والت ديزني نميايستاد حداقل همپاي آنها به دفاع از ارزشهاي ملي و ديني مشغول بود، اما اين همه ماجرا نيست. سؤال اينجاست چه كسي قرار است جلوي اين افراد و برخوردهاي ضد فرهنگي را بگيرد؟! چگونه اين دستاندازهاي خطرناك در ميدان فرهنگي برداشته ميشود تا پيشروي به جلو آسان گردد؟!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]