تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 23 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):جز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806340505




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علل فروپاشي سريع ارتش هاي خاورميانه در حوادث سياسي اخير


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ شهريور ۱۳۹۳ (۰:۲۸ق.ظ)
علل فروپاشي سريع ارتش هاي خاورميانه در حوادث سياسي اخير گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، حوادث سياسي اخير در خاورميانه از ليبي تا عراق و حتي فراتر از اين منطقه در افغانستان، نشان از ناکارآمدي ارتش مي دهد. ماموريت هاي آموزشي مي تواند به نيروها آموزش تير اندازي و راهپيمايي بدهد، اما؛ نمي تواند زير آتش مقاومت کنند. چند ارتش با وجود تسليحات برتر، آموزش و نفرات در درگيري هاي اخير سقوط کردند. فقط چند موردشان توانستند از عهده وقايع برآيند.
ارتش ليبي در مواجهه با شورشيان مسلح به تجهيزات سبک و با در نتيجه پشتيباني هوايي ناتو سقوط کرد. ارتش سوريه نيز با خروج برخي افسران و تشکيل اپوزيسيون افرسان آزاد روبرو شد.
ارتش عراق در مقابل چند هزار شبه نظامي داهش از هم گسيخت و تنها با کمک هاي خارجي توانست بر بخشي از سرزمين هاي از دست رفته اش تملک يابد و البته ارتش صدام حسين در عرض چند روز توسط ايالات متحده و متحدانش در سال هاي 1991 و 2003 نابود شد.
اين نتايج بر اثر اسلام يا ميراث استعمار نيست؛ زيرا حوادث مذکور تنها به خاورميانه محدود نشده است. به عنوان مثال بايد به عملکرد ارتش اوکراين در کريمه اشاره کرد. اين مسائل در اثر مشکلات سازماني و فردي است و بعيد است در سال هاي آتي حل شود و تأثيرات زيادي بر امنيت منطقه و اتحاد با قدرت هاي فرامنطقه اي خواهد داشت.

*ريشه يابي مشکلات:
ارتش يک سازمان است. اين نهاد با استخدام سربازان، يکپارچه سازي آنها در ساختارهاي ملي بدون در نظر گرفتن زمينه هاي اين افراد و آموزش ها با طيف گسترده اي سلاح از تفنگ تا هواپيماهاي جنگنده شکل مي يابد. ارتش بايد قادر باشد در کنار تغيير تهديدات و آموزه هاي نظامي حفظ شود. آنها بايد مانورهاي با مقياس هاي بزرگ و در سخت ترين شرايط را اجرا کنند.
اما اين سازمان در نتيجه فقدان افسران حرفه اي نتوانسته است اثربخشي خود را نشان دهد. افسران انتخاب شده بيشتر بر مبناي وفادريشان انتخاب مي شوند تا تسلط شان بر فنون جنگ. اين امر به نارضايتي و عدم اعتماد در ميان نيروهاي نظامي نسبت به مافوق منجر مي شود و در نتيجه فرماندهان نيز در موقعيت هاي لازم، شاهد از جان گذشتگي سربازان نيستند.
محققان علوم اجتماعي در دهه 1960 استدلال کردند که ارتش در کشورهاي در حال توسعه به ايجاد ملت هاي جديد کمک مي کند. مردم از مناطق و گروههاي متضاد گرد هم آورده مي شوند و در يک نهاد متحد مي گردند.
اما تجربه نشان داد منطقه گرايي، قبيله گرايي و فرقه گرايي با ناسيوناليسم کاهش نيافت.
فرماندهان نظامي کماکان به مناطق، قوم و فرقه خود متمايل هستند. سني ها در عراق تحت حاکميت صدام، شيعيان در عراق امروز، علوي ها در سوريه و پشتون ها در افغانستان نمونه اي از اين مورد هستند. در مقابل گروه هاي ديگر اغلب تحت ستم و بي عدالتي قرار مي گيرند. در مقابل ارتش قوم گرايي را نه تنها تداوم داد که تقويت نيز کرد. لکن ارتش مصر به عنوان تنها ارتش منطقه خاورميانه است که داراي اين شکاف ها نيست.

*چشم انداز اصلاحات:
انتظار مي رود يک کشور با ديدن کاستي هاي نظامي اش تغييرات سيستماتيک را در افسران خود شروع کند.
برخي از کشورهاي اروپايي به تهديدات ارتش انقلابي فرانسه اينگونه پاسخ دادند. اگرچه اين اقدام آنها موقتي بود. اما کشورهاي خاورميانه بعيد است به تهديدات گروه داعش اينگونه پاسخ بدهند. چنانکه عربستان در پاسخ به خطر داعش در مرز خود با عراق حصار ايجاد کرد. تبعيض در استخدام ها در ارتش و دولت نه تنها بايد کاهش يابد که لغو گردد. قبيله گرايي يک بخش مهمي از ارتش و دولت است.
غربي ها ممکن است که عدم مشارکت سياسي را علت اصلي نبود روح مبارزه ببينند، اما؛ در منطقه خاورميانه رهبران اصلاحات سياسي را آغازگر افراط گرايي و هرج و مرج مي دانند. شايد بزرگترين موانع بر سر اصلاحات اعتقاد به اين است که شبکه هاي قديمي پارتي بازي مي تواند از پس بحران هاي گذرا برآيند و همچنان به کار خود ادامه دهند.

زهرا سادات حسيني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن