تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اولین چیزی که از انسانها سؤال می شود، نمازهای پنج گانه است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804457274




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک ترانه‌سرا: رنگ و بویی از تفکر نمانده است |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یک ترانه‌سرا: رنگ و بویی از تفکر نمانده است
در دنیای امروز ما همواره به سرعت به دنبال جواب‌ها می‌رویم و تفکر عمیقی نسبت به پرسش‌ها و پاسخ‌هایشان نداریم. سرعت زیاد زندگی عمق تفکر ما را کاهش داده و در این شیوه زندگی، همه اطلاعات جدید را به سرعت از یاد می‌بریم.
کد خبر: ۴۳۵۹۲۶
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۲ - 21 September 2014


قدیم‌ترها، وقتی جایی برای ثبت همه اطلاعات زندگی نبود، باید برای پاسخ هر سوال راه درازی می‌رفتیم. همین راه طولانی بود که ما را در پیوند این پرسش و پاسخ قرار می‌داد و در جست‌وجوی میان انبار حافظه یا کتاب‌ها و کتابخانه‌ها، سوال‌های تازه‌ای شکل می‌گرفت. این روزها اما خیلی‌ها جعبه سیاه فراموشی انسان امروز را گوگل می‌دانند و موتورهای جست‌وجوی دیگر. شیوه زندگی امروز ما را در معرض بیماری‌ها‌ی بسیاری ازجمله آلزایمر قرار داده است. «ما زمانی برای تلف کردن نداریم»؛ این شعار روز جهانی آلزایمر است.

فرهیختگان در این باره با دکتر افشین یداللهی که پزشک متخصص اعصاب و روان است و البته اکثر مردم او را به‌عنوان ترانه‌سرای بسیاری از سریال‌های تلویزیونی می‌شناسند، گفت‌وگو کرده است.

یداللهی پیشترها درباره ترانه‌های جدیدی گفته بود که ماندگاری ندارند، چراکه عصر ما عصر ماندگاری نیست.

حالا او درباره اینکه چگونه زندگی امروز می‌تواند منجر به بیماری فراموشی شود می‌گوید: «یکی از فاکتورها برای عدم ابتلا به آلزایمر کار کشیدن از مغز است؛ چه به لحاظ ریاضی و چه تجزیه و تحلیل و چه به لحاظ استنتاج مطالب. اما در دنیای امروز ما همواره به سرعت به دنبال جواب‌ها می‌رویم و تفکر عمیقی نسبت به پرسش‌ها و پاسخ‌هایشان نداریم. سرعت زیاد زندگی عمق تفکر ما را کاهش داده و در این شیوه زندگی، همه اطلاعات جدید را به سرعت از یاد می‌بریم، در حالی که خاطرات، اعتقادات و تفکرات قدیمی ما سرجای خودش است. در بیماری آلزایمر هم همین اتفاق می‌افتد. بیمار خاطرات قدیمی خود را حفظ می‌کند و خاطرات جدیدش فراموش می‌شود. از یک نگاه دیگر، زندگی امروز علاوه‌بر افزایش احتمال آلزایمر، به‌خاطر آنکه دیگر رنگ و بویی از تفکر ندارد، سطحی و بدون عمق می‌شود. درواقع نه‌تنها از لحاظ پزشکی، بلکه در همین زندگی معمولی و عادی خودمان هم نشانه‌های خفیفی از آلزایمر وجود دارد. این یک تعبیر است نه ارزیابی علمی. اگر بخواهیم علایم آلزایمر را با رفتارهای روزمره خودمان تطبیق بدهیم، سرعت این فراموشی اطلاعات را خواهیم دید. مثلا کتاب می‌خوانیم، فیلم می‌بینیم، اما درباره آنها فکر نمی‌کنیم و به سرعت می‌رویم سراغ کتاب یا فیلم بعدی. در مورد موسیقی هم همین اتفاق می‌افتد.»

اما او معتقد است که هرکسی می‌تواند شیوه‌ زندگی خودش را تعیین کند. وی می‌افزاید: «اینکه فکر کنیم ما محصول این سبک زندگی هستیم و باید همراه جماعت بشویم و بخواهیم در برابر تکنولوژی منفعلانه عمل کنیم، بدون شک ما را دچار پیامدهای همین شیوه زندگی نیز خواهد کرد. اما من خیلی‌ها را می‌شناسم که حتی مدیریت موسسات بزرگی را برعهده دارند ولی موبایل ندارند. البته این به آن مفهوم نیست که باید از فناوری فاصله بگیریم، بلکه باید به جای آنکه خودمان را در اختیار این فناوری‌ها قرار بدهیم، آنها را در اختیار خود بگیریم.»

یداللهی به نمونه‌هایی از زندگی روزمره ما نیز اشاره می‌کند: «برخی از ما این تجربه را داشته‌ایم که مثلا همه اطلاعات موبایلمان یک‌باره براساس اشتباهی از بین رفته و درنهایت هم اتفاق خاصی نیفتاده است. اگرچه برای جبران آن اطلاعات تلاش می‌کنیم، اما به سادگی می‌بینیم همه اطلاعاتی که به آن احساس وابستگی می‌کردیم آنقدرها مهم نبوده است. اینها نشان می‌دهد که باید حواسمان باشد خودمان را در کنترل شرایط زندگی امروز قرار ندهیم، بلکه خودمان سرعت و شیوه زندگی خود را تعیین کنیم و دائم به دنبال اتفاقات جدید نباشیم.» البته این ترانه‌سرا تاثیر فناوری‌های امروزی درزندگی را نفی‌ نمی‌کند، به شرط آنکه سوار بر ما نباشند و خودمان را به آنها وابسته نکنیم.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن