تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس براى خدا دانش بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمانها ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819040668




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بنی اعتماد، فیلمساز زن پیشروی ایران یا کارگردان سیاه‌نما؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بنی اعتماد، فیلمساز زن پیشروی ایران یا کارگردان سیاه‌نما؟
سوای اینکه بنی اعتماد چه موقعیتی دارد، این پاردوکس، چنین پرسشی را پیش می‌کشد آیا برخی اخبار، صرفاً مصرف داخلی دارند و در سطح بین‌المللی، به گونه‌ای دیگری انعکاس می‌یابند و آیا در پیش گرفتن این شیوه به نفع فرهنگ و به خصوص سینمای ملی ایران خواهد بود؟
کد خبر: ۴۳۳۹۳۷
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۱ - 12 September 2014












پس از حضور فیلم «قصه‌ها» در جشنواره بین‌المللی ونیز، در شرایطی که برخی بخش‌های خبری تلویزیون اقدام به بازتاب انتقادات تندی از این فیلم کردند و این اثر را به «سیاه نمایی» متهم کردند، بخش‌های خبری بین‌المللی تلویزیون همزمان در حال مانور دادن بر روی این موفقیت بودند و کارگردان این فیلم را مورد تحسین قرار دادند تا پارادوکسی جالب شکل گرفت.

به گزارش «تابناک»، «وضعیت اقتصادی ایران وخیم است و این به دلیل تحریم‌هایی است که عملا به ضرر مردم کشور تمام شده است. با ساخت این فیلم می‌خواهم نشان دهم، تحریم‌های غرب به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای ایران چه آثار سوئی بر زندگی مردم عادی در ایران گذاشته‌ است. بچه‌هایی که دچار بیماری‌های سخت مانند سرطان و ام‌اس هستند، از پیامدهای تحریم ضرر می‌بینند. واقعا دوست دارم این تحریم‌ها برداشته شود. یکی باید در این زمینه به مردم ایران پاسخ بدهد‌».


بنی اعتماد، فیلمساز زن پیشروی ایران یا کارگردان سیاه‌نما؟



این جملات، بخش مهمی از گفته‌های رخشان بنی‌اعتماد درباره فیلمش پس از نمایش در جشنواره ونیز بود؛ گفته‌هایی که البته در اکثر فیلم‌های منتشر شده از نشست خبری بنی اعتماد به کلی حذف شد تا مشخص شود این گفته‌ها از پشت چنین تریبونی تا چه میزان می‌تواند برای طرف‌های غربی هزینه زا باشدو البته رسانه‌های پرمخاطب دنیا مشیی متفاوت با جشنواره ونیز در پیش گرفتند و انعکاس وسیع این گفتارها که کاملاً در راستای منافع ملی ایران بود، غیرقابل چشم پوشی است.

آسوشتیدپرس در این باره گزارش داده بود: «قصه‌ها که یکی از بیست فیلم بخش مسابقه است مجموعه‌ای از داستان‌های غیرواقعی -Fictional از تلاش شهروندان تهرانی راننده تاکسی زیربار قرض، مستمری بگیران فقیر و کارگران کارخانهٔ بیکار است. قصه‌ها هرگز علت مصائبشان را افشا نمی‌کند اما کارگردان می‌گوید می‌خواست لطماتی را که تحریم‌های غربی‌ها بخاطر برنامه‌های هسته‌ای ایران بر مردم عادی وارد می‌کند نشان بدهد.»


بنی اعتماد، فیلمساز زن پیشروی ایران یا کارگردان سیاه‌نما؟



بنی اعتماد در عوض گرفتن ژست اپوزیسیون، در نقد جدی چالشی که غرب پیش روی هموطنانش قرار داده سخن گفت و از قضا دست خالی نیز از ایتالیا بازنگشت. در اختتامیه قدیمی‌ترین جشنواره بین‌المللی سینمای جهان، شیر طلایی ونیز برای بهترین فیلمنامه به رخشان بنی‌اعتماد و فرید مصطفوی موفق برای نگارش فیلمنامه «قصه‌ها» تعلق گرفت تا بنی‌اعتماد در سفری یک روزه به ایران، مقدمات اهدای این جایزه را به موزه سینما فراهم نماید و سپس به دعوت جشنواره فیلم تورنتو راهی کانادا شود.

این جایزه با استقبال سینماگران مواجه شد اما در خارج از فضای سینما، برخی حتی از حضور این فیلم در ونیز نیز عصبانی بودند. این عصبانیت در قالب یک آیتم خبری مشخص در بخش‌های خبری منعکس شد و در لابلای این آیتم نیز بخش‌های مورد پسند گزارشگر از صحبت‌های علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد قرار داده شده بود که در روزهای بعد تاکید شد این صحبت‌ها درست منتقل نشده است. در این آیتم خبری، قصه‌ها فیلمی سیاه نما خوانده شده که کارگردانش به سیاه نمایی آن افتخار می کند!


بنی اعتماد، فیلمساز زن پیشروی ایران یا کارگردان سیاه‌نما؟



شاید منطقی باشد که فیلم «قصه‌ها» همچون بسیاری از فیلم‌های دارای نقد جدی اجتماعی متهم به سیاه نمایی شود و به مرور این نقدها پذیرفته شود و فضا تغییر کند اما آنچه مسلم است، این نقد زمانی قابل پذیرش است که یک رسانه در این باره مشی دو گانه‌ای اتخاذ نکند؛ رویکردی که درباره «قصه‌ها» به طور واضح شکل گرفت و در حالی که در بخش‌های خبری داخلی تلویزیون، بنی اعتماد و فیلمش متهم به سیاه نمایی شدند، در پرس‌تی‌وی به عنوان بین‌المللی ترین بخش تلویزیون، روند کاملاً معکوس و مشابه دیگر رسانه‌های بین المللی را در پیش گرفت.

پرس تی وی، رخشان بنی اعتماد را «فیلمساز زن پیشروی ایران» لقب داد و ضمن اشاره به داستان این فیلم که در واقع هفت اپیزود درباره ادامه قصه زندگی شخصیت‌های فیلم‌هایش پیشین بنی اعتماد نظیر روسری آبی، خون بازی و زیرپوست شهر است و تاکید کرد او چهره‌ای شناخته شده در زمینه پرداختن به مشکلات اجتماعی در فیلم‌هایش است  و جوایز ملی و بین‌المللی متعددی به دست آورده است.

با این اوصاف، پرسش اساسی این است که بالاخره بنی‌اعتماد و فیلم‌هایش در راستای سیاه نمایی هستند و او یک کارگردان سیاه نما است یا فیلم‌هایش نقدهای اجتماعی را مطرح می‌کنند و خود او نیز یک کارگردان زن پیشرو است؟ سوای اینکه بنی اعتماد چه موقعیتی دارد، این پاردوکس، چنین پرسشی را پیش می‌کشد آیا برخی اخبار، صرفاً مصرف داخلی دارند و در سطح بین‌المللی، به گونه‌ای دیگری انعکاس می‌یابند و آیا در پیش گرفتن این شیوه به نفع فرهنگ و به خصوص سینمای ملی ایران خواهد بود؟
















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن