واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: واحدهای صنفی در شهرستان قدس ساماندهی می شوند شهرقدس-ایرنا- رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان قدس گفت: بیش از 10 هزار واحد صنفی در شهرستان وجود دارند که حدود 95 درصد از آنها دارای پروانه کسب هستند.
«حسن عقبایی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به اینکه ساماندهی صنوف با همکاری اداره صنعت، معدن و تجارت صورت می گیرد، گفت: 10 هزار واحد صنفی فعال در شهرستان شناسایی شده و برای حدود 95 درصد آنها پروانه کسب صادر شده است.
وی افزود: برای هفت هزار و پانصد واحد توسط اتحادیه های صنفی پروانه کسب صادر و دو هزار و 500 واحد نیز شناسایی شدند و مراحل صدور پروانه کسب برای آنها در حال انجام است.
عقبایی گفت: صدور پروانه به صورت الکترونیکی انجام می شود و همه مراحل، اعم از درخواست متقاضی و صدور استعلام ها از طریق اتحادیه های صنفی صورت می پذیرد و اداره صنعت، معدن و تجارت کار نظارت را انجام می دهد.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی صنوف فاقد پروانه کسب در دستور کار این اداره قرار گرفته است، گفت: بر این اساس جلساتی به طور منظم و مستمر با ادارات مختلف برگزار می شود و سعی بر این است که در شش ماهه دوم سال 1393 برای همه واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب، مجوز صادر شود.
وی با اشاره به هماهنگی میان اداره صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی افزود: با اداره نظارت بر اماکن عمومی، اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی نیز هماهنگی لازم صورت گرفته و پلمپ واحدهای غیرمجاز در دستور کار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: واحدهایی که حداکثر ظرف مدت سه ماه برای ارائه مدارک خود حاضر نشده و برای دریافت پروانه کسب اقدام نکنند، محل کسب آنها پلمپ خواهد شد و به همه اتحادیه ها اعلام شده در چارچوب قانون نظام صنفی از فعالیت واحدهای غیر مجاز جلوگیری کنند.
وی گفت: با توجه به ارتقاء شهرستان از بخش، همه پروانه های کسب از سال 1388 توسط اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی صادر می شوند و در قانون جدید، صدور پروانه کسب برای رونق بخشیدن به کسب و کار آسان تر شده تا مشکلات واحدهای صنفی در رابطه با صدور پروانه حل شود.
عقبایی افزود: صراحتا اعلام شده صدور پروانه برای واحدهای صنفی متقاضی پروانه باید در چارچوب آیین نامه صورت بگیرد و در آن آمده ضرورتی به استعلام از برخی نهادهایی که قبلا صورت می گرفت وجود ندارد.
رییس ادره صنعت، معدن و تجارت افزود: نکته ای که حائز اهمیت است شناسایی واحدهای صنفی قطعا به نفع اداراتی مثل شهرداری و دارایی است، چرا که زمانیکه آنها دارای شناسنامه شغلی شده و پروانه کسب برای آنها صادر شد، ضرورت مراجعه به شهرداری و دیگر ادارات ذیربط برای پرداخت حقوق قانونی مشخص شده و این زمینه ساماندهی صنوف می شود.
وی مشکل عمده واحدهای صنفی بدون پروانه را عدم رعایت شرایط بهداشتی و مشکلات با شهرداری عنوان کرد و افزود: با توجه به پیگیری های به عمل آمده به همه متصدیان واحدها ابلاغ شده حداکثر ظرف مدت سه ماه نسبت به رفع نواقص بهداشتی و تکمیل پرونده خود اقدام کنند.
وی گفت: با توجه به هماهنگی های به عمل آمده با اداره نظارت شهرستان، مقرر گردید آن تعداد از واحدهای صنفی که تا کنون پیگیری های لازم را جهت اخذ پروانه کسب نداشته اند، طبق ماده 27 قانون نظام صنفی با اعلام اتحادیه مربوطه، از سوی اداره نظارت با اماکن نسبت به پلمپ آنها اقدام شود.
وی حدود 9 درصد از واحدهای صنفی که در سطح شهرستان فعالیت می کنند را از جمله واحدهایی برشمرد که هیچ گونه پروانه ساختمانی برای آنها صادر نشده است و گفت: این واحدها سالیان طولانی فعالیت می کنند و قطعا زمان ساخت باید جلوی ساخت و ساز و فعالیت آنها گرفته می شد که چنین اتفاقی صورت نگرفته است.
وی با توجه به ساخت و ساز بیش از 10 هزار واحد صنفی فعال در شهرستان، گفت: افزایش این واحدها از طریق ساخت و سازهای مجاز یا غیر مجاز به صلاح نبوده و در دراز مدت به علت ازدحام بیش از حد، مشکلات عدیده ای را برای واحدهای صنفی فعال، به وجود می آورد، چرا که باعث پایین آمدن درآمد اصناف شده و در نتیجه ممکن است برخی برای جبران ضرر خود اقدام به گرانفروشی و کم فروشی کنند.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان قدس افزود: باید ساخت و سازها کنترل شوند و هر گونه ساخت واحد تجاری جدید با توجه به اشباع بودن شهرستان در این زمینه، با هماهنگی کمیسیون نظارت و اتاق اصناف صورت گیرد.
تهرام/5570/ 699
27/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]