واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین نصرتی:
* توجه به باغستانها و بوستان باراجین در آمایش استان قزوین ضروری است
قزوین- خبرگزاری مهر: شهردار قزوین گفت: در مطالعات آمایش استان باید حفظ باغستانهای سنتی، بوستان باراجین، دریاچه اوان و منطقه نمونه گردشگری و فرودگاه در بخش اکوتوریسم مورد توجه جدی قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست شورای آموزش، پژوهش و فنآوری و اتاق فکر اداره محیط زیست استان ظهر چهارشنبه با حضور نغمه مبرقعی معاون پژوهشی علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی، مرتضی روزبه استاندار، کارشناسان و صاحب نظران در استانداری برگزار شد.
مسعود نصرتی در این جلسه گفت: مطالعات خوبی در حوزه آمایش استان صورت گرفته اما باید برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت هم داشته باشیم و اسناد را به روز کنیم تا به نتیجه برسیم.
شهردار قزوین بیان کرد: در حوزه اکوتوریسم توجه به باغستان سنتی با وسعت دو هزار و 650 هکتار، بوستان 1800 هکتاری باراجین، منطقه نمونه گردشگری کامان وزرشک، دریاچه اوان و فرودگاه اهمیت زیادی دارد که در سند آمایش استان کم رنگ دیده شده است.
نصرتی یادآورشد: در استان دو رودخانه مهم و سد طالقان را داریم که هر چند در مطالعات دیده شده اما در بهره برداری از آن سهمی نداریم و سایت محمد آباد که در حال حاضر زباله های خانگی را پوشش می دهد قادر است زباله های بیمارستانی و صنعتی را نیز تحت پوشش قرار دهد که برنامه ریزی برای آن ضروری است.
وی اضافه کرد: نیروگاه شهید رجایی به دلیل استفاده از سوخت مازوت آلودگی شدید دارد و اقلیم منطقه را بر هم زده و استقرار صنایع باید بر اساس اسناد بالادستی و نظارت و کنترل دقیق صورت گیرد و با توجه به تهدیدات زیست محیطی و رفع دآنه به سلامت و بهداشت عمومی کمک کنیم.
شهردار قزوین یادآورشد: بی توجهی به چاههای غیرمجاز دشت قزوین را نابود می کند و ایستگاههای عوارضی در توقف غیرمنطقی خودروها و افزایش مصرف سوخت تاثیرگذار است که توجه به آن ضروری است.
وی افزود: برخی مسائل کشوری و برخی استانی است که که می توان با اختیارات داخلی بسیاری از آنها را حل کرد که با تشکیل کمیته های فرعی باید این مصادیق مطالعه و کارشناسی شود.
موسی خانی: مشکلات زیست محیطی ناشی از مدیریت غلط خودمان است
مرتضی موسی خانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین هم در این نشست گفت: در محیط زیست مردم محور هستند و هر جا که آنها را درگیر کرده ایم به نتیجه رسیده ایم اما متاسفانه رویکرد مردم و مسئولان استان محیط زیستی نیست که باید اصلاح شود.
موسی خانی یادآورشد: اگر تمرکز مناسبی روی محیط زیست صورت گیرد دیگر اجازه نخواهیم داد صنایع آلاینده در استان مستقر شود و باغستانها از بین برود و نیروگاه همچنان با آلودگی سلامت مردم را به خظر بیندازد و با برنامه می توان امیدوار بود نتایج ارزشمندی کسب کنیم.
وی افزود: وقتی باغات سنتی را خودمان به تعمیرگاه تبدیل می کنیم و متولی نظام مهندسی شهری خودمان هستیم و دستور تخریب را می دهیم و زمینه فعالیت چاه غیرمجاز را فراهم می کنیم یعنی استراتژی مناسبی برای تحول نداریم لذا باید در بخش آموزش، اطلاع رسانی در دانشگاه، مدارس، بهتر کار کنیم و روی افکار عمومی تاثیر گذار باشیم تا کارها سامان یابد.
محمودی: طرح آمایش استان نیازهای آینده را تامین نمی کند
محمودی از کارشناسان پیش کسوت مخیط زیست استان هم با انتقاد از کامل نبودن طرح آمایش استان اظهارداشت: باید نقشه راه بخوبی ترسیم شود تا با یک نگاه اجمالی بتوان به اهداف پیش بینی شده دست یافت در حالی که در این طرح صنایع فعال، جمعیت آینده و نیازهای آبی و کشاورزی و غذایی بخوبی مشخص نشده و اطلاعات کامل نیست.
این مسئول بیان کرد: این طرح نیاز 30 سال آینده را جوابگو نیست لذا باید مطالعات بیشتری روی آن صورت گیرد تا بتوان با استفاده از نظر کارشناسان به جامعیتی مناسب دست یافت و کارها را اجرایی کرد.
حمید قزوینی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین هم گفت: در شرایط کنونی با تراکم استفاده از آب، زمین روبرو هستیم و محدودیت های آبی ایجاب می کند تا برنامه ریزی مدونی در کارها داشته باشیم و با هماهنگی منسجم مشکلات را برطرف کنیم.
۱۳۹۳/۶/۲۶ - ۱۷:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]