تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه از حق دَم مى زند با سه ويژگى شناخته مى شود: ببينيد دوستانش چه كسانى هستند؟ نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804679600




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چادر«خرم سلطان»در نمایشگاه مد ایرانی +تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
چادر«خرم سلطان»در نمایشگاه مد ایرانی +تصاویر تنها گشتی ساده در این نمایشگاه‌ها و مهجور افتادن غرفه‌های مختص مد و لباس و گم شدن آنها میان غرفه‌های لوازم تحریر به خوبی نشان می‌دهد که دولت، مد ایرانی- اسلامی را هم جدی نگرفته است. حتی در یکی از غرفه‌های این نمایشگاه چادری با عنوان «چادر خرم‌سلطان» هم دیده می‌شود. این درست به این معنا است که دولت هدف خود را به بازی گرفته و به نام پوشاک ایرانی، به دنبال مشتری بیشتر است.

ساعت 11 یعنی یک ساعت پس از بازگشایی نمایشگاه نیز، در تنها غرفه‌ای که به نام مانتوی ایرانی است هیچ فردی برای پاسخ‌دهی نیست.
ورود به سالن شبستان بوی تند لوازم تحریر را به مشام می‌رساند. درست جایی که انتظار می‌رود مانکن‌هایی پوشیده از لباس ایران- اسلامی در بدو ورود بازدیدکنندگان به چشم بخورند، تنها خبر از پاک‌کن و مداد و دفترهای رنگ به رنگ است.اینجا نمایشگاه مد و لباس ایرانی-اسلامی است که در کنار آن نمایشگاه لوازم تحریر نیز برگزار شده اما این تنها برای فردی است که از نمایشگاه مد ایرانی تصوری نداشته باشد، چرا که حدود دو سوم سالن شبستان که اصلی‌ترین محل برگزاری نمایشگاه‌ها در مصلی تهران است، پوشیده از خیل عظیم تولیدی‌هایی است که در این نمایشگاه حضور دارند.
چادر«خرم سلطان»در نمایشگاه مد ایرانی
تنها با پرس‌وجو است که می‌توان به انتهای سالن هدایت شد و بازدید هم از نمایشگاهی داشت که به نام «مد و لباس ایرانی-اسلامی» برپا شده است؛ نمایشگاهی که تنها منتهی به یک سوم از سالن شبستان است و باید نام آن را پوشاک گذاشت، چرا که از لباس‌های راحتی و مانتو گرفته تا پارچه‌های کت و شلوار و چادر را می‌توان در اینجا پیدا کرد.تنها مشاهده‌ نام «مد» در این نمایشگاه محدود به سالنی به وسعت دو غرفه است که مانکن‌هایی پوشیده از مانتوهای دوخت ایران در آن دیده می‌شود. اما حتی در این سالن هم نمی‌توان نشانه‌ای از دامن به عنوان بزرگ‌ترین نماد پوشاک ایرانی-اسلامی پیدا کرد.در تعریفی که برای مد می‌آورند مساله‌ «فراگیری و به‌روز بودن» پوشاک مطرح می‌شود. در این نمایشگاه اما، کل تعریف به پارچه‌ چادر و مانتوهایی با دوخت سنتی ختم می‌شود. دوخت‌هایی ساده که در برخی موارد پارچه را به خوبی در شکل خود نگاه نداشته از یک طرف و از طرف دیگر هم به هم ریختگی طراحی انجام شده در پارچه، حکایت از آن دارد که همه نوع سلیقه از این نمایشگاه راضی برنخواهند گشت.مهم‌تر اینکه در این بخش یعنی سالن مختص نمایش لباس از طریق مانکن‌ها که تنها بخشی است که پوشاک را به نمایش گذاشته، نمی‌توان هیچ قیمت یا نحوه خریدی را جویا شد، چرا که هیچ مسوولی در این بخش دیده نمی‌شود تا دست کم برخی سوال‌هایی که برای بازدیدکنندگان مطرح می‌شود را پاسخ دهد.

نبود فردی مسوول برای پاسخ به بازدیدکنندگان در برخی غرفه‌ها هم دیده می‌شود؛ تا جایی که حتی در ساعت 11 یعنی یک ساعت پس از بازگشایی نمایشگاه نیز، در تنها غرفه‌ای که به نام مانتوی ایرانی است هیچ فردی برای پاسخ‌دهی نیست.ایرانی یا خارجی؟تاکیدی که در عنوان این نمایشگاه وجود دارد، ایرانی بودن کلیه وسایلی است که در این نمایشگاه عرضه می‌شود؛ مساله‌ای که ممکن است در لباس‌های این نمایشگاه به صورت دوخت ایرانی باشد و در لوازم‌ تحریرها طور دیگری نمود پیدا کند.با این حال، گشتی ساده در این نمایشگاه به خوبی نشان می‌دهد که «ایرانی بودن» تنها نامی برای برگزاری نمایشگاه بوده و کمتر کسی متعهد به آن است. مصداق چنین ادعایی را می‌توان از فروشنده‌هایی گرفت که معتقدند کیف و کفش چینی بسیاری در این نمایشگاه عرضه می‌شود اما به دلیل تهدیدی که برای پلمب شدن غرفه‌ها وجود دارد، بسیاری از گفتن آن سرباز می‌زنند.در این میان اما بارزترین مصداق را می‌توان در غرفه‌ای دانست که کیف کتان ترک را به فروش می‌رساند تا جایی که اگر کسی به این نوع برند آشنایی داشته باشد، از پیدا کردن چنین جنسی در یک نمایشگاه ایرانی-اسلامی تعجب خواهد کرد. فروشنده این غرفه اما معتقد است: «خودشان هم می‌ دانند که جنسی که غرفه ما می‌فروشد ایرانی نیست اما گفته‌اند که صدایش را در نیاورید. هرکس که این جنس را بشناسد به خوبی متوجه ترک بودن آن می‌شود.» و همزمان با صحبت، تکه مارکی که نشان از ترک بودن برند آن است را نشان می‌دهد.او معتقد است که «اگر غرفه‌داران دیگری هم جرات گفتن حقیقت را داشتند، ممکن بود کل نمایشگاه تعطیل شود.» صحبت‌های این غرفه‌دار به خوبی نشان می‌دهد که اسمی که از آن با عنوان مد ایرانی-اسلامی یاد می‌شود شعاری همانند کلمه «خودکفایی» است، چرا که پارچه‌هایی که در این نمایشگاه دیده می‌شود بیشتر از جنس خارجی است و به خوبی کمبودهایی که در بازار مد و لباس ایران وجود دارد را فاش می‌کند.
چادر«خرم سلطان»در نمایشگاه مد ایرانی
تعریف‌مان از «مد» چیست؟ آنچه که در سال‌های گذشته بارها به آن تاکید شده، لزوم اصلاح نوع پوششی است که جامعه جوان ایران، از آن استفاده می‌کند. اما کمتر کسی در این سال‌ها صحبت از نیاز بازار پارچه و لباس و سهم دولت برای ساماندهی آن کرده است. جایی که صحبت از لباس‌های کوتاه و رنگی می‌شود، پای برخوردهای ضربتی به میان می‌آید اما کمی آن طرف‌تر از خودروی نیروی انتظامی به راحتی می‌توان مغازه‌هایی را پیدا کرد که منتظر بازگشت دختران جوان برای خرید همین لباس‌های رنگی هستند.
 چادر«خرم سلطان»در نمایشگاه مد ایرانی
شاید به همین علت است که چند سالی است صحبت از گسترش بازار مد و لباس ایرانی می‌شود. نمایشگاه‌هایی که در این رابطه برگزار می‌شود هم بهانه‌ای برای توجه به این بازار است اما تنها گشتی ساده در این نمایشگاه‌ها و مهجور افتادن غرفه‌های مختص مد و لباس و گم شدن آنها میان غرفه‌های لوازم تحریر به خوبی نشان می‌دهد که دولت، مد ایرانی- اسلامی را هم جدی نگرفته است. حتی در یکی از غرفه‌های این نمایشگاه چادری با عنوان «چادر خرم‌سلطان» هم دیده می‌شود. این درست به این معنا است که دولت هدف خود را به بازی گرفته و به نام پوشاک ایرانی، به دنبال مشتری بیشتر است.نگاهی به غرفه‌هایی که عرضه‌کننده پوشاک ایرانی هستند حاکی از آن است که "مد" در فرهنگ دولتی، به معنای چادر  یا مانتوهایی است که شاید روزگاری مادران ایران به تن می‌کردند. اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که دولت فراموش کرده است که جامعه هدف در گسترش بازار مد و لباس، جوان‌هایی هستند که سلیقه‌شان را باید با رنگ و با لباس‌هایی که مخصوص امروز است، تامین کرد.

چهارشنبه 26 شهریور 1393 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن