واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان: احیای نخلستانهای فرسوده دراولویت قرار دارد بندرعباس- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: احیا و اصلاح نخلستانهای این استان با استفاده از گونه های اقتصادی و بازارپسند دراولویت برنامه های این مجموعه قرار دارد.
ناصر حیدری پوری چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: افزون بر نیمی از نخلستانهای این استان به دلیل عمر بالا، فرسوده وغیراقتصادی هستند.
وی اضافه کرد: با توجه به تحقیقات بعمل آمده در دو دهه اخیر، تعدادی از گونه های اقتصادی تولید شده به روش کشت بافت برای جایگزینی و ایجاد نخلستانهای جدید به نخل داران توصیه شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به تولید ارقام برتر خرما در قالب کشت بافت ابراز داشت: هر تعداد و ازهر نمونه درخت نخل که نیاز باشد برای اجرای طرح های اصلاح و نوسازی نخلستانهای این استان تامین می کنیم.
این مقام مسوول با تشویق بخش خصوصی نسبت به ایجاد صنایع فرآوری و بسته بندی خرما ابراز داشت: از علاقمندان به سرمایه گذاری دراین خصوص با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و زمین مورد نیاز حمایت می کنیم.
حیدری پوری ازجمهوری های آسیای میانه، آسیای مرکزی و همچنین روسیه، چین، روسیه سفید و اکراین به عنوان بازار مناسب جهت صادرات و عرضه محصول خرمای ایران نام برد.
وی در ادامه ازهرمزگان بعنوان یکی ازچهار استان برتر تولید کننده محصول خرما نام برد و گفت: رقم پیارم این استان شهرت جهانی دارد و 80درصد محصول آن که از نخلستانهای حاجی آباد به دست می آید،به خارج از کشور صادر می شود.
وسعت نخلستان های این استان که بیشترین آن با 12هزار هکتار به میناب تعلق دارد افزون بر32 هزار هکتار با تولید سالانه 138 هزارتن اعلام شده است.
در اطلاعات منتشره سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان آمده است: رتبه دوم سطح زیرکشت و رتبه پنجم تولید محصول خرما در سطح کشور به این استان اختصاص دارد.
برداشت محصول از نخلستانهای این استان نیزاواسط خردادماه با برداشت رقم آلمهتری در شهرستان میناب آغاز و در نهایت در شهرستان حاجی آباد با برداشت ارقام پیارم و هلیلی درآبان ماه به پایان می رسد.
از یکصد رقم نخل موجود درنخلستانهای کشورحدود80 رقم آن در سطح استان هرمزگان وجود دارد که از لحاظ طعم، مزه، رنگ و شکل متفاوت از یکدیگرهستند.
همچنین مضافتی، پیارم، خنیزی ، شاهانی، پیارم، خاصویی، کریته ، مردا سنگ،زرک و کلک سرخ بعنوان مرغوب ترین ارقام اقتصادی خرما درنخلستانهای استان هرمزگان معرفی شده اند.
جمهوری اسلامی ایران بعد از کشور تونس دومین صادرکننده خرما در جهان است طوریکه سالانه یک میلیون تن خرما از سطح 224 هزار هکتار از نخلستانهای آن برداشت می شود که 104 هزار تن آن به ارزش 139 میلیون دلار صادر می شود.ک/3
512/668
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]