واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تارنمای ائل پرس: پزشکانی که با دیدن دلارهای بیماران خارجی چهره عوض می کنند تبریز - ایرنا - تارنمای ائل پرس در گزارشی از حضور بیماران کشورهای همسایه در تبریز و انتقاد از رفتار پزشکان با بیماران داخلی و خارجی، نوشته است: دلارها و منات های بیماران خارجی رنگ چهره پزشکان تبریز را عوض می کند!
این گزارش از تبعیض درمانی بین ایرانی ها و اتباع خارجی در مراکز درمانی تبریز خبر داده و با اشاره به اینکه طبابت در این شهر فدای تجارت می شود، آورده است: این روزها باید مدام به پزشکان تکرار کرد که مبادا مقام طبابت خود را به پای دلارها و منات ها خرج کنید!
برخی پزشکان طوری برای درمان اتباع غیر ایرانی تلاش می کنند که گاهی شک می کنیم به اینکه شاید ماها غیر ایرانی هستیم و آنها ایرانی !!!
این تارنما اضافه می کند: طی چند سال اخیر شاهد حضور اتباع خارجی به خصوص از جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان در تبریز بوده ایم که تحت عنوان توریست های سلامت وارد کشور شده و با حضور بی سابقه آنها در مراکز درمانی روبرو شده ایم که گذشته از مزایای اقتصادی، دردسرهایی هم با خود به همراه آورده اند.
ورود اتباع خارجی با اینکه فرصت های زیادی در زمینه گردشگری و ورود ارز به کشور داشته است، اما این روزها شهروندان تبریزی از نارضایتی و بی عدالتی فریادشان بلند شده است.
خانم مرعشی که برای معالجه به یک چشم پزشک مراجعه کرده است، می گوید: چشم های من مشکل ساییدگی قرنیه دارد و منشی دکتر از چهار ماه پیش برای امروز وقت نوشته بود که امروز با حضور در مطب و ساعت ها انتظار، آقای منشی اتباع خارجی را زودتر از ما به اتاق معاینه می فرستد و در صورت اعتراض مهمان بودن و تامین مالی آنها را به رخ ما می کشد.
وی اظهار می دارد: منشی دکترها و برخی بیمارستان ها با گرفتن پول های زیرمیزی و دیدن دلارها و منات های باکو، رنگ چهره شان تغییر می کند و گل از چهره شان می شکفد و این حقیقت است که پوشش تامین اجتماعی را به پول نقد ترجیح می دهند.
این بیمار تبریزی می گوید: پزشکان نباید تبعیض قائل شوند، باید هوای هموطنان خود را بیشتر داشته باشند نه آنهایی که از کشورهای دیگر به خاطر ارزان بودن هزینه درمان در ایران وارد کشور می شوند و بیماری های خود را به هر نحوی به ایرانی ها انتقال می دهند.
فرخی یکی از راننده های بین راهی که مسافران جمهوری آذربایجان را از "بیله سوار" به " تبریز" می آورد، در گفت و گو با خبرنگار ائل پرس، می گوید: برخی از باکوئی ها که برای اولین بار به تبریز می آیند و از حساب و کتاب خبر ندارند ما همراهیشان می کنیم، از نوبت گرفتن پزشک تا خرید مواد غذایی.
وی ادامه می دهد: اکثرا برای اینکه زمان خود را از دست ندهند دست به دامن منشی های مطب و بیمارستان ها می شویم و با پرداخت پول اضافی زیرمیزی! اجازه ویزیت خارج از نوبت می گیریم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص برخورد سلیقه ای پزشکان در مورد اتباع غیر ایرانی و به تعجیل انداختن نوبت اتباع غیرایرانی به خبرنگار ائل پرس، گفت: مساله خاصی در نوبت دهی زودتر به اتباع غیرایرانی نباید به وجود آید چرا که آنها برای درمان فوری به ایران مراجعه کردند و جایی برای سکونت ندارند.
محمدحسین صومی افزود: روزانه شاید کمتر از 10 درصد بیماران پزشکان تبریزی، غیرایرانی باشد و نباید 10 درصد به 90 درصد غلبه کند چون 90 درصد وقت ویزیت برای بیماران ایرانی صرف می شود.
وی با اشاره به دریافت حق ویزیت چند برابری از اتباع خارجی، گفت: تعرفه ای تنظیم و با امضای اعضا به نظام پزشکی استانداری آذربایجان شرقی ابلاغ شده که می تواند سه برابر تعرفه بخش خصوصی از اتباع غیر ایرانی اخذ کند چرا که همان میزان در ایران وقت پزشکان را می گیرند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: هیچگونه مشکل دارویی به خاطر حضور اتباع غیرایرانی در استان نداریم و کمبود داروهای خاص هیچ ارتباطی به اتباع خارجی ندارد.
صومی اضافه کرد: ارز وارده از توریسم سلامت به کشور چهار برابر بیشتر از توریسم گردشگری است در حالی که یک چهارم هزینه ای که در کشور خرج می کنند پزشکی بوده و سه چهارم دیگر برای مصارف دیگر است.
وی خاطر نشان کرد: نباید فراموش کرد که این اتباع با وارد کردن ارز به کشور گام مهمی در جهت افزایش ارز و کمک به رونق اقتصادی کشور برمی دارند.
در همین ارتباط مدیر داروخانه هلال احمر تبریز درباره مشکلات دارویی، می گوید: به غیر از داروهای یارانه دار، داروهای دیگر در اختیار بیماران غیر ایرانی قرار می گیرد.
دکتر مینا سلیم نژاد اضافه می کند: گاهی وقت ها داروخانه داران و سایر پزشکان، ویزیت بیماران خارجی را در اولویت قرار می دهند، در صورتی که نیاز اول جامعه تامین سلامت افراد بومی است، چرا که در جامعه ما کسانی وجود دارند که بضاعت مالی آنها اجازه خرید یک داروی معمولی را نمی دهد و شاید به علت بیماری نیاز به معاینه اورژانسی دارند.
وی ادامه می دهد: گویا برخی پزشکان سوگند نامه خود را فراموش کرده اند و با گرفتن حق ویزیت های 120 هزار تومانی طبابت را فدای تجارت می کنند!؟
7236/587
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]