واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل دفتر چاپ وزارت ارشاد: صنعت چاپ در کشور بایستی به جایگاه واقعی خود برسد کرج- ایرنا- مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تنوع صنعت چاپ در کشور ما بسیاربالاست اما باید به جایگاه واقعی خود برسد.
به گزارش ایرنا، "محمودرضا برازش"روز سه شنبه در دومین جشن خانواده صنعت چاپ استان البرز که در باشگاه فرهنگی ورزشی میلاد کرج برگزار شد، افزود: اقتصاد فرهنگ چاپ در ایران خاص بوده و همپای دیگر صنایع ، قابلیت رشد دارد.
وی اظهار داشت: تمام بخش اعم از فرهنگی، اقتصادی و خدماتی با صنعت چاپ ارتباط مستقیم دارند و تمام انسانها از روز تولد تا روز مرگ به این صنعت نیازمند هستند همانطور که گواهی ولادت تا گواهی فوت با این صنعت در ارتباط است.
برازش ، با اشاره به تنوع بسیار زیاد این صنعت گفت: صنعت چاپ در دنیا ارتقاء یافته و ما باید درکشور به این مقوله توجه ویژه کنیم.
این مسوول ، گردش مالی صنعت چاپ در جهان را 800 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: از این میزان حدود پنج درصد متعلق به چاپ کتاب، 15 درصد چاپ نشریات و 80 درصد نیز به چاپ های بسته بندی ها و تبلیغات تعلق دارد.
وی ارتقا و تحول در صنعت چاپ را همپای دیگر بخشهای کشور ندانست و اظهار داشت: واردات وابسته به این صنعت بسیار بالاست ، در حالیکه با سرمایه گذاری در این بخش می توانیم بهترین تولیدات داشته باشیم.
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد همچنین از ورود بیش از 60 هزار تن محصولات چاپی به ارزش حدود هفت میلیارد دلار از ابتدای سال جاری تاکنون اظهار تاسف کرد و گفت: این در حالی است که چاپخانه های کشور با کمبود تقاضا روبرو هستند.
وی افزود: در صورت ارتقای این صنعت در کشور، حدود 30 هزار فرصت شغلی ایجاد می شود.
برازش ، تقویت نظام چاپ و بسته بندی و کمک به تجهیز صنعت چاپ را از برنامه های دفتر امور چاپ وزارت ارشاد برشمرد و اظهار داشت: یکی از دلایل واردات انبوه تجهیزات و ماشین آلات چاپ، وام های با کارمزد بیش از 20 درصد است که انگیزه ای برای سرمایه گذاری در این صنعت باقی نمی گذارد.
***راه اندازی صندوق حمایت از صنعت چاپ
برازش راه اندازی صندوق حمایت از صنعت چاپ را یکی از مصوبات مجلس در سال جاری برشمرد و افزود: سالانه 20 هزار میلیارد ریال محصولات چاپی وارد کشور می شود که با کسب عوارض چهار درصد از این واردات (به ارزش حدود 800 میلیارد ریال)، می توان آن را به صندوق حمایت از صنعت چاپ تزریق کرد.
وی، آموزش، سرمایه گذاری، اصلاح قوانین و ارتباط با سازمانهای کلان کشور را از جمله راههای ارتقای صنعت چاپ در کشور برشمرد.
***ظرفیت بالای استان البرز در حوزه چاپ
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز نیز در این آیین صنعت چاپ را یکی از سردمداران و پیشتازان حوزه فرهنگ برشمرد و گفت: البرز در زمینه چاپ دارای پتانسیل بالایی به لحاظ فنی و نیروی انسانی متبحر است.
"سید موسی حسینی کاشانی" افزود: در بازدیدهایی که از چاپخانه های استان انجام شد، بزرگترین مشکل آنها ، استفاده ناچیز یا نامناسب از ظرفیت موجود در این حوزه است.
وی اظهار داشت: در نشست های هم اندیشی که با صنعتگران چاپ استان انجام شد مقرر شد تا برای رفع این معضل و بهره وری از ظرفیت موجود، آسیب شناسی توسط انجمن صنعت چاپ و بسته بندی استان انجام شود.
وی یکی از سیاست های جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تقویت چاپخانه ها دانست.
در این مراسم که با حضور 120 نفر از مدیران موسسات چاپ و چاپخانه ای استان برگزار شد، از سه نفر از پیشکسوتان فعال صنعت چاپ شهرستان های کرج ، اشتهارد و ساوجبلاغ و دو نفر از فعالان این حوزه که طی سال گذشته بیشترین میزان اشتغال زایی را داشته اند ، قدردانی شد.
در زمان حاضر 86 چاپخانه دارای مجوز در سطح استان البرز فعالیت دارند و موافقت اصولی برای 25 چاپخانه دیگر صادر شده است.ک/2
691/693
25/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]