واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تشکیل زنجیره انسانی در حمایت از تپه های باستانی سیلک کاشان کاشان- ایرنا- زنجیره انسانی با عنوان «سیلک را دریابیم» در حمایت از محوطه باستانی تپه های هفت هزار ساله سیلک کاشان عصر دوشنبه تشکیل شد.
به گزارش ایرنا، جمعی از دوستداران و حامیان میراث فرهنگی کاشان بمناسبت سالروز ثبت ملی سیلک کاشان (24 شهریورماه) در حرکتی مردمی و نمادین با تشکیل زنجیره انسانی اطراف تپه های باستانی سیلک، خواستار حمایت همه جانبه مسوولان از این اثر تاریخی و ثبت جهانی آن شدند.
تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضامین "سیلک شناسنامه ملی ماست" و "سیلک را دریابیم" اهمیت و جایگاه این تمدن باستانی را یادآور شدند.
این آیین مردمی با حضور دوستداران میراث فرهنگی، انجمن گردشگران و راهنمایان کاشان، جمعیت کویر سبز کاشان و راهنمایان گردشگری شهر زیرزمینی نوش آباد و جمعی از اهالی هنر و مسوولان شهرستان برگزار شد.
همچنین در پایان این حرکت نمادین، بیانیه ای با عنوان «سیلک را در یابیم» قرائت که در بخشی از آن آمده است: سیلک، مجموعه ای ارزشمند از تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران زمین است که جایگاهی سترگ در بین جهانیان دارد و ملت های مختلف دنیا همواره با احترام به آن می نگرند و از آن به عنوان سندی پرافتخار در تاریخچه پر رمز و راز بشر یاد می کنند.
ادامه این بیانیه تاکید شده است: متاسفانه سالهاست به دلایل متعدد بی مهری های فراوانی به این اثر بی نظیر معماری، تاریخی و فرهنگی روا رفته و امروز که سیلک در آستانه ثبت جهانی است آن را به مرز بحران و تهدید رسانده است.
در بیانیه مزبور آمده است: ما شرکت کنندگان در حرکت مردمی «سیلک را دریابیم» در اقدامی نمادین با تشکیل زنجیره انسانی به دور تپه های سیلک اعتراض خود را به این بی مهری ها اعلام نموده و از رییس جمهوری اسلامی ایران تقاضا داریم با صدور دستور ویژه در موضوع سیلک از جمله معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزرای کشور، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی، با اعتبار ویژه از وضعیت سیلک حمایت جدی نمایند.
همچنین در بخش دیگری از این بیانیه تصریح شده است: اکنون که پس از حرکت های بی اثر و کم رمق سالیان گذشته با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید خونی تازه در رگ های مدیران اجرایی جریان یافته و با تشکیل «کمیته نجات بخشی سیلک» در سطح مدیریت عالی کشور، استان و شهرستان حرکتی نو آغاز شده است، خواستار تدوین و ارائه برنامه ای جامع، زمانبندی شده، اولویت دار و مرحله ای برای نجات سیلک هستیم، برنامه ای که با تغییر مدیران تغییر نکند و هدف نهایی آن تنها حفظ هویت، آینده و نجات سیلک باشد.
ادامه این مطلب عنوان شده است: مدیران اجرایی و مسوولان از توان و همت مردم بویژه جوانان در راستای حفظ سرمایه ارزشمند میراث فرهنگی شهرستان بهره گرفته و از تشکیل انجمن دوستداران میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان حمایت نمایند.
بیانیه مزبور در خاتمه ضمن قدردانی از شرکت کنندگان در این زنجیره انسانی، پیشنهاد کرده است: از رسانه و ابزارهای مختلف اطلاع رسانی برای آگاهی بخشی و فرهنگ سازی عمومی در خصوص میراث فرهنگی بویژه
«سیلک» به صورت علمی و تخصصی بهره گرفته شود و همزمان با اقدامات کمیته نجات بخشی سیلک پرونده ثبت جهانی سیلک نیز با سرعت و قدرت بیشتر کار خود را ادامه دهد تا با ثبت جهانی این اثرعلاوه بر جلب حمایت جهانی از اقدامات سلیقه ای و موردی درخصوص این اثر ارزشمند جلوگیری شود.
محوطه باستانی هفت هزار ساله سیلک کاشان 24 شهریور سال 1310 با شماره 38 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
گریشمن فرانسوی در کاوش های خود شش دوره فرهنگی متمایز در محوطه سیلک شناسایی کرد که این دوره ها از 7500 سال پیش از میلاد آغاز شده بود.
آثاری که تاکنون از تپه های سیلک کشف شده بیانگر سیر تحول زندگی بشر و چگونگی رسیدن به شهرنشینی است که اکنون این اشیا در موزه های "لوور" فرانسه، موزه ملی ایران، موزه ملی کاشان و موزه ای در جنب این تپه باستانی در معرض دیدن عموم قرار دارد.
7565/545/ 3404
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]