واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 10 هزار و 418 حلقه چاه غیر مجاز در استان کرمان وجود دارد کرمان - ایرنا - معاون عمرانی استاندار کرمان، گفت: 34 هزار و 612 حلقه چاه در استان وجود دارد که 10 هزار و 418 حلقه از این تعداد غیرمجاز است.
به گزارش ایرنا، "محمدجواد کامیاب" روز دوشنبه در نشست شورای آب استان کرمان افزود: 17 طرح صرفه جویی در مصرف آب را مد نظر داریم که اولین راهکار استفاده از سامانه های آبیاری نوین با رعایت الگوی سطح زیر کشت است.
وی اظهار کرد: با اجرای طرح های آبیاری نوین در مدت پنج سال به صرفه جویی یکهزار و 300 میلیون متر مکعب دست خواهیم یافت.
وی بیان کرد: برای رسیدن به صرفه جویی یکهزار و 300 میلیون متر مکعب در بخش آبیاری نوین به 2 هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
معاون استاندار کرمان گفت: در صورت اجرای 12 طرح راهکارهای صرفه جویی بخش کشاورزی که به کمیته آب استان ارایه شده در مدت پنج سال میزان مصرف آب از پنج هزار و 910 میلیون متر مکعب به سه هزار و 370 میلیون متر مکعب کاهش می یابد.
وی تصریح کرد: هزینه صرفه جویی آب در بخش کشاورزی بسیار کمتر از صرفه جویی در بخش آب آشامیدنی است.
وی ادامه داد: 100 هزار هکتار از اراضی استان به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز هستند که توسعه این سامانه ها در مدت پنج سال 300 هزار هکتار هدف گذاری شده و برای اجرای آن 2 هزار و 700 میلیارد تومان نیاز است.
کامیاب، با بیان این که سهم شمال و جنوب در طرح هدف گذاری سامانه های آبیاری نوین مساوی است گفت: برای اجرای هر هکتار سامانه آبیاری نوین به طور متوسط 9 میلیون تومان نیاز است که 85 درصد آن را دولت پرداخت می کند و 15 درصد هم سهم کشاورزان است.
وی افزود: لوله گذاری در سطح مزارع و باغات برای انتقال آب یکی دیگر از راهکارهای صرفه جویی در مصرف می باشد که متولی آن سازمان های جهاد کشاورزی شمال و جنوب است.
وی گفت: در مدت پنج سال هدف گذاری برای اجرای خطوط انتقال لوله 13 هزار و 500 کیلومتر در حوزه شمال استان و 13 هزار و 500 کیلومتر هم در جنوب استان باید اجرا شود.
معاون استاندار کرمان اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت موجود خطوط انتقال آب در استان 23 هزار و 500 کیلومتر است که 10 هزار کیلومتر در جنوب و مابقی در شمال است.
وی بیان کرد: نصب کنتورهای هوشمند آب و برق بر روی تمامی چاه های آب و تحویل حجمی آب از دیگر راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب است.
وی خاطرنشان کرد: حذف کشت های با مصرف آب زیاد و بازدهی پایین تولید از دیگر راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی است.
کامیاب ادامه داد: کاهش ممیزان بهره برداران از چاه های آب کشاورزی تا سقف 25 درصد پروانه صادره که متولی آن جهاد کشاورزی است از دیگر راهکارهای کاهش مصرف است.
وی گفت: یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و اصلاح و بهبود روش های آبیاری، استفاده از روش های به زراعی در زمینه کاهش تبخیر آب و تشکیل شورای حفاظت از منابع آب در شهرستان ها از دیگر بندهایی است که در کاهش مصرف آب کشاورزی موثر است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه 95 درصد آب استحصال شده در استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد 12 مورد از مصوبات شورای آب مربوط به صرفه جویی در آب کشاورزی است.
معاون استاندار کرمان گفت: چهار مورد مصوبه هم در بخش آب آشامیدنی است که در این زمینه راهکارهای مناسب برای صرفه جویی و مصرف بهینه آب مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: یک مصوبه هم مربوط به انتقال آب حوزه به حوزه به استان است که انتقال آب از خلیج فارس، دریای عمان و دشت بهشت آباد در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: در حال حاضر مطالعات انتقال 110 میلیون متر مکعب آب از بندرعباس به سیرجان برای مصرف صنعت انجام شده است.
کامیاب تصریح کرد: تاکنون 100 کیلومتر از مسیر تسطیح و پیمانکار طرح نیز انتخاب شده است.
وی افزود: در خصوص انتقال آب از دریای عمان به استان نیز مطالعات در دست انجام است و انتقال آب از بهشت آباد به استان هم مد نظر است.
معاون استاندار کرمان گفت: در زمینه تجهیز مزارع کشاورزی به سامانه های آبیاری نوین باید رعایت سطح زیر کشت مورد توجه قرار گیرد زیرا به منظور جلوگیری از مصرف بی رویه برای باغات و مزارع شناسنامه ای تهیه می شود که بعد از اجرای سامانه های آبیاری سطح زیر کشت افزایش نیابد.ک/2
7433/8154
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]