واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فعال حوزه صنایع غذایی کشور: غذا عنصر اصلی سلامت، در حال تهدید است تهران - ایرنا - دبیر نخستین همایش روش های افزایش ماندگاری فرآورده های غذایی گفت: این همایش در حالی برگزار می شود که امنیت غذایی به عنوان عنصر اصلی سلامت روانی و جسمانی، هر روز در کشورهای در حال توسعه مورد تهدید قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سیدعلی مرتضوی روز دوشنبه در نشستی خبری اظهار داشت: از بین رفتن بخش زیادی از محصولات کشاورزی و اتلاف آنها در چرخه تولید تا مصرف، به صورت امری رایج درآمده به گونه ای که به طور متوسط 35 درصد محصولات کشاورزی در ایران در مراحل مختلف ضایع می شوند که این میزان می تواند غذای 15 تا 20 میلیون نفر از جمعیت کشور را تامین کند.
مرتضوی ادامه داد: براساس آمار و ارقام هم اکنون میزان ضایعات صیفی جات و سبزیجات در ایران 50 درصد و ضایعات نان بیش از 30 درصد است.
دبیر نخستین همایش همچنین میزان صادرات مواد غذایی را در حال حاضر تقریبا 45 میلیون تن به ارزش حدود 5 میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: براساس برنامه پیش بینی شده این میزان تا سال 1400 خورشیدی به چند برابر افزایش یابد و به حداقل 185 میلیون تن برسد.
مرتضوی با بیان اینکه در چند دهه آینده نیاز به غذا دو برابر خواهد شد، افزود: تغییرات آب و هوایی و کاهش ظرفیت های تولید از یک سو و اجرای سیاست های کلان در جهت رشد جمعیت از سوی دیگر، تقاضا برای غذا را بیشتر می کند لذا اگر فکر اساسی برای رفع این نیاز صورد نپذیرد، بحران گرسنگی حتمی خواهد بود.
وی با اشاره به حادثه خیز بودن ایران به لحاظ شرایط طبیعی و اقلیمی، گفت: این موضوع توجه ویژه به تولید مواد غذایی با ماندگاری بالا را امری اجتناب ناپذیر کرده که در این همایش ارایه مقالات و گردهمایی متخصصان بدون شک دستاوردهای قابل توجهی را به همراه خواهد داشت.
وی از تروریسم غذای به عنوان مفهوم جدیدی در این حوزه یاد کرد و افزود: علاوه بر مشکلات طبیعی بحث تامین و توزیع غذای سالم در شرایط مختلف جنگی و حملات تروریستی تبدیل به یک چالش جدی شده که موضوع افزایش ماندگاری غذا بسیار حایز اهمیت است.
مرتضوی ادامه داد: نگاه کشورهای جهان سوم به مساله خوراک، رفع گرسنگی است در حالی که باید این مساله به رفع گرسنگی سلولی تبدیل شود به همین دلیل تولید ریزمغذی ها، ویتامین ها و ترکیبات مورد نیاز انسان از اهمیت فراوانی برخوردار می شود.
وی برگزاری نخستین همایش روش های ماندگاری فرآورده های غذایی بدون مواد افزودنی را گامی موثر در توجه بیشتری مسئولان کشور نسبت به اهمیت غذا دانست و افزود: توجه ویژه محققان و سرمایه گذاران کافی است تا در زمینه تولید فرآورده های غذایی با ماندگاری بالا، کم حجم با انرژی زیاد و مزه ای مناسب به صورت انبوه در کشور انجام پذیرد.
وی ادامه داد: جای تاسف دارد که با داشتن تکنولوژی قوی در حوزه مواد غذایی و محققان و دانشجویان فعال، همچنان در جایگاهی نامطرح در دنیا قرار داشته باشیم و این در حالی است که چندی پیش نشریه نیوزویک با توجه به رشد جمعیت دنیا درباره اهمیت غذا و مواد غذایی با تیتری برجسته به صراحت اعلام داشت که در آینده نزدیک غذا سلاح است.
وی همچنین به میزان هزینه خانوارها برای تامین غذا اشاره کرد و افزود: در کشورهای در حال توسعه به طور میانگین خانوارها 70 درصد درآمدشان را صرف تامین مواد غذایی می کنند در حالی که در کشورهای صنعتی این رقم بین 15 تا 18 درصد است.
نخستین همایش و نمایشگاه تخصصی روش های ماندگاری فرآورده های غذایی، در روزهای 12 و 13 اسفندماه سال جاری در تهران برگزار می شود.
اقتصام(3) 1574**1558
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]