تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کس اندوه و مشکلى را از مومنى بر طرف نماید خداوند در روز قیامت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852443667




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آذربایجان غربی استانی مستعد برای کشت و تولید انگور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آذربایجان غربی استانی مستعد برای کشت و تولید انگور ارومیه - ایرنا - نیمه دوم شهریور در آذربایجان غربی زمانی است که می توان با قدم زدن در خیابانهای شهرها و بازارهای میوه، انگورهای الوان را که بر پیشخوان مغازه ها چیده شده اند مشاهده کرد.


انگور یکی از محصولات مهم باغی در آذربایجان غربی است که بعد از سیب درختی دارای جایگاهی خاص در میان باغداران، مردم استان، کشور و همچنین در میان مردم کشورهای همسایه ایران اسلامی می باشد.
نیمه دوم شهریور تا نیمه اول مهر و گاهی تا پایان مهر، می توان رد پای این محصول را در همه جای استان مشاهده کرد، از انگور سیاه جنگلهای سردشت گرفته تا انگورهای سفید و قرمز تولید شده در باغهای ارومیه که مزین کننده میهمانی های مردم استان و نیز سفره های آنان هستند.
سالانه از 240 هزار تن انگور تولیدی استان بخشی به مصرف تازه خوری و قسمتی برای صنایع تبدیلی و قسمت دیگری نیز به صورت خشکبار و کشمش به سایر کشورهای دنیا صادر می شود.
فراورده های مختلف انگور شامل آب غوره، شیره انگور، کشمش، آب میوه و غیره است و مردم این بخش از ایران اسلامی غذاهای بسیار متنوعی از این محصول در ایام مختلف سال تدارک می بینند که در این غذاها از برگ انگور گرفته تا آب غوره آن مورد استفاده قرار می گیرد.
بر اساس اعلام کارشناسان جهاد کشاورزی، آذربایجان غربی از نظر سطح زیر کشت و میزان تولید انگور در ردیف استانهای اول تا ششم کشور قرار دارد که این جایگاه با توجه به میزان سرمازدگی و برخی خسارتهای وارده به بخش کشاروزی استان متغیر است.
محصول تولید شده در آذربایجان غربی هم اکنون پاسخگوی نیازهای داخل استان بوده و مازاد آن نیز به سایر استانها و حتی کشورهای همسایه صادر می شود.
این محصول از نظر کیفیت در باغهای ارومیه تا حدی فراتر رفته که بسیاری از مشتریان آن از ابتدای خرداد ماه محصولات را بر سر باغ ها پیشاپیش از باغداران خریداری می کنند.
انگور خوب دارای خصوصیاتی از جمله بی دانه بودن، درشت و یک دست بودن خوشه، شفافیت و از نظر سلامت بدون آفات بودن است تا بتواند استانداردهای لازم را از نظر بازارهای جهانی کسب کند و این انگور را می توان در باغهای آذربایجان غربی به وفور یافت.
از گونه های مختلف انگور کشور حدود 50 رقم آن در آذربایجان غربی کشت می شود که برخی از آنها شامل انگورهای خلیلی سفید و قرمز، سفید شخ شخ و رجین، تبرزه سفید و قرمز، دسترچین و گزندایی، سایانی، قزل اوزوم ارومیه، جیغ جیغا و سیاه معمولی و حسینی و غیره می باشد.
هم اکنون 45 کارخانه در زمینه صنایع تبدیلی این محصول در استان فعالیت دارند که نقش مهمی در این زمینه در اقتصاد آذربایجان غربی ایفا می کنند.
بسیاری از کارشناسان حوزه کشاورزی بر این باورند که در شرایط بحرانی و کمبود منابع آبی، محصول انگور به علت نیاز آبی کم در استان می تواند به عنوان یکی از محصولات جایگزین در استان و در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ترویج و کشت شود.
** احیای باغ های انگور به نجات دریاچه ارومیه کمک می کند
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی می گوید: خشکی دریاچه ارومیه و کاهش سطح آب های زیرزمینی از چالشهای اصلی در منطقه است که پیامدهای ناگواری را برای ساکنان این منطقه به وجود آورده که باید با همدلی و مشارکت همگانی در راستای بهبود وضعیت این دریاچه تلاش کنیم.
هادی بهادری افزود: کاشت انگور مزیت هایی در حوزه صرفه جویی در مصرف آب دارد و در صورتی که فرهنگ سازی کنیم تا باغات انگور در استان دوباره احیا شود، به احیای دریاچه کمک می شود.
وی اضافه کرد: برای این کار، علاوه بر فرهنگ سازی، تجهیز کارخانه های تبدیلی انگور در آذربایجان غربی بسیار کمک رسان خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی قطب مهم کشاورزی در کشور محسوب می شود، ادامه داد: با توجه به اینکه انگور یکی از محصولات خاص این منطقه بوده و استان دارای جایگاه خاصی در تولید این میوه است می تواند به عنوان یکی از کشت های با ارزش اقتصادی بالا در استان نیز مطرح باشد و علاوه بر ایجاد اشتغال برای اقتصاد استان نیز در بخش صنایع تبدیلی مثمر ثمر واقع شود.
** آذربایجان غربی جزو شش استان اول تولید کننده انگور کشور
رییس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در این باره گفت: آذربایجان غربی از نظر سطح، چهارمین استان و از نظر تولید، بین شش استان اول تولید کننده کشور قرار دارد.
اسماعیل کریم زاده افزود: هم اکنون 22 هزار هکتار باغات انگور در استان وجود دارد که سالانه 230 تا 240 هزار تن انگور از آنها برداشت می شود.
وی اظهار کرد: میزان ارزش اقتصادی انگور تولید شده در استان به میزان 400 میلیارد تومان در سال است که تقریبا با میزان گندم تولیدی استان برابری می کند.
وی اضافه کرد: انگور محصولی با نیاز آبی پایین است که 50 درصد کل تولید در این زمینه در ارومیه انجام می شود.
** سرمازدگی بزرگترین نشکل باغ های انگور آذربایجان غربی است
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز می گوید: حدود 22 هزار هکتار از سطح باغات استان زیر کشت محصول انگور رفته است که از این تعداد 20 هزار هکتار بارور و دو هزار هکتار آن نیز به صورت نهال می باشد.
مقصود قربانی افزود: با توجه به پائین بودن آستانه تحمل درخت انگور به درجه حرارت بالای 17 درجه سانتیگراد در فصل زمستان، امسال حدود 50 درصد باغات دچار خسارت سرمازدگی شده و از بین رفتند و پیش بینی می کنیم بیش از 105 هزار تن انگور از سطح باغات استان برداشت شود.
وی با اشاره به تولید 220 هزار تن انگور از سطح باغات استان در سال گذشته، اضافه کرد: متوسط تولید انگور در استان 11 تن در هر هکتار می باشد که امسال برآورد می کنیم این میزان به پنج و نیم تن در هکتار کاهش پیدا کند.
وی ادامه داد: پتانسیل تولید انگور در شرایط معمولی سالانه حدود 240 هزار تن می باشد که 20 هزار تن از این مقدار جهت تولید کشمش سالم و با کیفیت در سطح استان استفاده می شود.
قربانی یادآور شد: بیش از 50 رقم انگور در تاکستانهای استان کشت شده که از جمله ارقام ملکی، انگور سفید و قرمز، گزندایی، کشمشی، حسینی، خلیلی، ریش بابا از انواع ارقام موجود در سطح باغات استان می باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: سالانه بیش از 80 هزار تن از انگور تولیدی استان در سردخانه ها نگهداری و برای مصارف تازه خوری به سایر استانهای کشور یا کشورهای همسایه صادر می شود.
قربانی گفت: 30 درصد از انگور تولیدی استان در صنایع تبدیلی و تکمیلی، 30 درصد برای تهیه کشمش، شیره انگور و سایر مصارف خانگی و 40 درصد باقیمانده نیز برای مصارف تازه خوری و صادارت استفاده می شود.
وی یادآورشد: در حال حاضر بیش از پنج هزار هکتار از باغات قدیمی استان از سیستم سنتی به شکل ایستاده تغییر پیدا کرده اند و یکی از سیاستهای مهم جهاد کشاورزی توسعه ایستاده کردن باغات انگور استان است.
وی قیمت تمام شده هر کیلوگرم انگور بسته بندی شده در جعبه بدون هزینه نگهداری سردخانه را یک هزار و 786 تومان اعلام کرد و افزود: در میادین میوه و تره بار استان نیز انگور به ازای هر کیلوگرم از یک هزار و 500 تومان تا پنج هزار تومان با توجه به کیفیت انگور تولیدی به فروش می رسد.
قربانی اضافه کرد: تاکنون تعداد شش نهالستان جهت تولید انگور شناسه دار از کمیته فنی نهال استان مجوز تولید دریافت کرده اند.
** 45 کارخانه تبدیلی در زمینه تبدیل انگور آذربایجان غربی فعال هستند
مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون 45 کارخانه در زمینه تولید آب میوه، کنستانتره و پوره فعالیت دارند که یک هزار و 500 نفر در کارخانجات یاد شده در استان مشغول به کار هستند.
علیرضا فایضی اظهار کرد: 30 درصد از کل انگور تولیدی از سطح باغات آذربایجان غربی در بخش صنایع تبدیلی مصرف می شود و حدود 20 تا 30 درصد تبدیل به کشمش و بقیه به صورت تازه خوری به مصرف می رسد.
وی با بیان اینکه هم اکنون کارخانه های فعال در این زمینه با 50 درصد ظرفیت کار می کنند ادامه داد: تورم، کمبود سرمایه در گردش، عدم فروش محصولات به علت عدم بازار یابی مناسب از جمله مشکلاتی است که این واحدها با آن مواجه هستند.
با توجه به نیاز بسیار کم انگور به آب و همچنین وجود صنایع تبدیلی در آذربایجان غربی و نیز همسایگی این استان با کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان و جمهوری خودمختار آذربایجان، ترویج کشت این محصول در سطح باغات استان که حدود 130 هزار هکتار از کل 700 هزار هکتار اراضی تحت کشت را تشکیل می دهند می تواند نقش مهمی در کاهش مصرف آب در زیر حوضه دریاچه ارومیه داشته باشد.
همچنین در صورت کارکرد صد درصدی صنایع تبدیلی در استان در این بخش می توانیم شاهد ایجاد اشتغال دو برابری برای جوانان استان در بخش صنایع تبدیلی انگور باشیم.
توجه به نیازهای بازار مصرف در داخل کشور و نیز خارج کشور و نیز تولید محصولاتی ارگانیک و باکیفیت همراه با بسته بندی های خوب، توام بامعرفی خواص این میوه می تواند در نقش مهمی در رونق بازار انگور در خارج از کشور ایفا کند.
گزارش از طاهره نویدآرین
7125/581


24/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن