واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جای خالی نمادهای ملی برکیف دانش آموزان شیراز - ایرنا- روزنامه عصر مردم روز دوشنبه در آستانه بازگشایی مدارس در یاداشتی به قلم صفدر دوام با عنوان ˈجای خالی نمادهای ملی برکیف دانش آموزانˈ به بررسی اثرات ناشی از این خلا پرداخته است.
در این یادداشت کوتاه آمده است : با فرا رسیدن آغاز سال تحصیلی جدید بازار خرید نوشت افزار وکیف دانش آموزان پر تب و تاب است. ذوقی که کودکان در خرید وسایل مدرسه دارند در نوع خود قابل توجه است. یکی از مسائل مهم در فرآیند آموزشی چگونگی وضعیت ظاهری و وسایل دانش آموزان به خصوص در دوران ابتدایی است که تبدیل به فرهنگ عمومی دانش آموزان می شود. سالهاست با پخش کارتون ها وفیلم های عمدتا غربی شخصیت ها و اشیاء این فیلم ها در نوشت افزارها و کیف های محصولات یاد شده جای خوش کرده اند آسیب های فرهنگی این روش که از استمرار آن بیش از دو دهه می گذرد در حوزه فرهنگی بسیار جبران ناپذیر است که البته به مرور زمان تآثیرات نا مطلوب خود را بر فرهنگ عمومی جامعه ما خواهد گذاشت.
در کشوری که از سده های گذشته شخصیت های بزرگی در حوزه ای مختلف علوم اجتماعی،فرهنگی، پزشکی نام آور هستند نا پسندیده است که نقش کیف دانش آموزانش شخصیت های داستان های خیالی کشورهای بیگانه باشد.در شهریور ماه جاری محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سخنانی به ارائه گزارش وضعیت فرهنگی کشور و اقدامات انجام شده و برنام ههای پیش روی شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و به سووالات تعدادی از نمایندگان مجلس خبرگان در زمینه مسائل فرهنگی پاسخ داد که در این گزارش از رسیدگی به برخی آسیب های فرهنگی موجود اشاره شده بود.
دوام در این مطلب خود افزوده : در موضوع مهم اسباب بازی با عنایت به تاثیر زیاد این اسباب بازی ها بر ذهنیت کودکان جامعه، شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد یک مطالعه گسترده شد و طی این مطالعات ما به این نتیجه رسیدیم که دشمنان از طریق ترویج اسباب بازی هایی مانند باربی و … تاثیرگذاری بر ذهنیت کودکان جهان در راستای نیل دادن آنها به سمت سبک زندگی غربی را دنبال می کنند.
وی با بیان اینکه نیروهای توانمند بخش نوشت افزار کشور باید مورد حمایت قرار گیرند تآکید کرد:در بخش نوشت افزار و لوازم التحریر هم ما موضوع را رصد کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این بخش با گردش مالی قریب به 7 هزار میلیارد تومان در دست دیگران است.
با استناد به گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی در می یابیم که موارد یاد شده علاوه بر آسیب های فرهنگی
شاهد مشکلات اقتصادی نیز در این حوزه هستیم. البته وزارت آموزش و پرورش به مدارس در ابلاغیه ا ی به مدارس بر خرید محصولات نوشت افزاری و... تولید داخلی بدون نقش موارد یاد شده تآکید کرده است اما این موارد بدون توجه به زیر ساخت های فرهنگی نتیجه ای مطلوب نخواهد داشت. هم اکنون بسیاری از دانش آموزان پایه ابتدایی با اصرار،خانواده را مجبور به خرید محصولاتی با نمادهای بیگانه می کنند و این معضلی است که دلیل اصلی آن بی توجهی مسوولان فرهنگی ما در دو دهه گذشته نسبت به جایگزینی الگوهای بومی و ملی به الگوهای بیگانه بوده است.
باید به مسیری رویم که نماد کیف و نوشت افزار نسل امروز ما دانشمندان، شاعران،قهرمانان ملی و ...باشند .در دهه گذشته بسیاری از افتخارات علمی ایران قابل توجه بوده است که می توان با برنامه ریزی مناسب همان موفقیت ها را تبدیل به نماد تجهیزات دانش آموزان کرد!ک/1
667
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]