واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیش از 30 هزار دهیاری در کشور فعالیت می کنند ارومیه - ایرنا - مدیر کل دفتر عمران و توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشورگفت: در حال حاضر 30 هزار و 460 دهیاری در کشور فعالیت دارند که اعتبار آنها به صورت میانگین80 تا 100 میلیون ریال در سال است.
"مجید عبداللهی " روز یکشنبه در همایش کشوری دوروزه بهسازی محیط روستا افزود: در حال حاضر می توانیم برای هفت هزار و 240 روستا نیز مجوز احداث دهیاری بگیریم.
وی اظهار کرد: در حال حاضر 81 درصد روستاهای کشور دارای دهیاری هستند.
وی با اشاره به کاهش جمعیت روستایی و افزایش شهرنشینان از سال 35 تا 90 در کشور اضافه کرد: سهم جمعیت شهری ایران از سال 1335 تا 1390 بیش از دوبرابر شده و از 31 درصد به 71.5 درصد رسیده است.
وی ادامه داد: در سطح کشور 22 میلیون نفر جمعیت روستایی داریم که در 63 هزار و 125 آبادی سکونت دارند.
مدیر کل دفتر عمران و توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور گفت: یک هزار و 241 شهر در کشور وجود دارد که یک هزار و 50 شهر، کمتر از 20 هزار نفر و 443 شهر زیر پنج هزار نفرجمعیت دارند.
عبداللهی افزود: 16 هزار دستگاه انواع ماشین آلات در اختیار دهیاری ها در سراسر کشور قرار داده ایم که شش هزار و500 دستگاه از این ماشین آلات به جمع آوری زباله اختصاص دارند.
وی اضافه کرد: برای سال جاری نیز خرید دوهزار دستگاه ماشین حمل زباله در نظر گرفته شده و در حال حاضر هفت هزار و 500 روستا تحت پوشش نظام سازمانی جمع آوری زباله هستند.
وی ادامه داد: همچنین 426 پایگاه آتش نشانی در روستاهای کشور ایجاد شده که امسال نیز 250 پایگاه به آن اضافه می شود.
وی با اشاره به وجود چهار هزار و 700 پارک و بوستان روستایی در کشور گفت: این پارک ها نقش بسزایی در ایجاد نشاط و شادابی در بین مردم دارند.
مدیر کل دفتر عمران و توسعه روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور گفت: 48 هزار تن زباله روزانه در کشور تولید می شود که 10 هزار تن از این میزان، زباله روستایی است.
عبداللهی اظهار کرد: در روستاها سوزاندن زباله را به دلیل مشکلات زیست محیطی ممنوع کرده ایم و زباله های جمع آوری شده در سطح روستاها به صورت بهداشتی دفن می شوند.
وی با اشاره به حضور سگ های ولگرد در شهرها و روستاهای کشور گفت: طرح زنده گیری سگ های ولگرد به صورت پایلوت در حال حاضر در استان های مرکزی، خراسان رضوی و آذربایجان غربی اجرا می شود.
مدیر کل دفتر مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در این جلسه گفت: دو میلیون و 420 هزار واحد مسکن روستایی نیازمند مقاوم سازی در کشور وجود دارد.
"حمیدرضا سهرابی " افزود: طبق برنامه ریزی های انجام شده، باید 70 درصد این واحدها تا سال 1405 مقاوم سازی شوند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر یک میلیون و 700 هزار واحد بهسازی شده در کشور داریم که 120 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای این واحدها پرداخت شده است.
وی اظهار کرد: تاکنون برای 31 هزار و 146 روستا طرح هادی روستایی تهیه شده و در 13 هزار و 548 روستا این طرح به اجرا درآمده است.
وی ادامه داد:40 درصد واحدهای روستایی کشور سند مالکیت گرفته اند که دو میلیون و 700 هزار واحد روستایی سند گرفته اند.
مدیر کل دفتر مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: 14 هزار نیروی مهندس در حوزه طراحی و نظارت در روستاها به صورت فعال مستقر و به فعالیت های عمرانی مشغول هستند.
سهرابی افزود: 517 هزار واحد کمبود مسکن در روستاها داریم که علاوه بر آن 238 هزار واحد نیز نیاز جدید خانوارهای روستایی است.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی نیز در این نشست اظهار کرد: تاسیس کارخانجات تولیدی و واحدهای تجاری به دلیل ایجاد اشتغال، عامل مهم در جلوگیری ازمهاجرت روستاییان به شهر است.
"هادی بهادری " افزود: امروز نبود اشتغال پایدار، واحدهای تولیدی و شرکت های تجاری از مشکلات عمده روستاهاست که اهتمام در راستای ایجاد این واحدها، از مهاجرت روستاییان به شهر کاسته و رغبت آنها را برای تولید بیشتر افزایش می دهد.
وی اضافه کرد: با این امر می توان از روند حاشیه نشینی در اطراف کلان شهرها و افزایش معضلات و مشکلات اجتماعی نیز کاست.
وی با تاکید بر اینکه توسعه فرهنگ روستانشینی یکی دیگر از مهمترین عوامل جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرهاست، اظهار کرد: باید در کنار ایجاد زیرساختهای عمرانی در روستاها، برای باقی ماندن و یا حتی مهاجرت معکوس نیز برنامه ریزی فرهنگی داشته باشیم.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: رفع چالش های زندگی روستایی یکی از مواردی است که مسئولان حوزه های مرتبط باید اهتمام ویژه ای در این راستا داشته باشند.
بهادری گفت: روستا معادل محرومیت، فقر، محدودیت، عدم دسترسی و بهداشت ضعیف نیست بلکه مکان سرزندگی، نشاط و محور توسعه کشور به شمار می رود.
وی افزود: در موضوع شاخص های توسعه انسانی روستاها، باید اشتغال، معیشت، کارآفرینی، بهداشت و آموزش و کار فرهنگی در نظر گرفته شده و بر اساس آن برنامه ریزی شود.
وی با بیان اینکه امروز موضوع محیط زیست و آب به چالش عمده کشور تبدیل شده است، اضافه کرد: عدم مدیریت منابع آبی و تخلیه 85 درصدی ذخایرآب زیرزمینی، ایران را با چالش بزرگی روبرو کرده که اگر شیوه های جدید استفاده از آب در کشور بکارگرفته نشود تا 20 سال آینده آبی برای زندگی در کشور نخواهیم داشت.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: امروز 199 روستا در استان با مشکل تامین آب مواجه هستند و این در حالیست که آذربایجان غربی در سال های گذشته دومین استان پرآب کشور محسوب می شد.
همایش کشوری بهسازی محیط روستا با اهتمام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با حضور کارشناسان بهداشت محیط سراسر کشور، امروز در ارومیه آغاز شده و تا فردا ادامه دارد.
8137/8136 / 1539
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]