تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به احترام پدر و معلمت از جای برخیز هرچند فرمان روا باشی.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834680749




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معاون وزارت علوم: ارائه درست دروس معارف به اسلامی شدن دانشگاهها کمک می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزارت علوم: ارائه درست دروس معارف به اسلامی شدن دانشگاهها کمک می کند تهران- ایرنا- معاون آموزشی وزارت علوم، گفت: ارائه عالمانه، صحیح، متکی بر برهان، استدلال و روش و با جاذبه های شنیداری و بصری و استفاده از ابزارهای نوین آموزشی در دروس معارف اسلامی یکی از گام های بزرگ در جهت اسلامی شدن دانشگاه ها است.


به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت علوم، جعفر میلی منفرد در اولین همایش مشترک معاونان آموزشی دانشگاه ها و مدیران گروه معارف اسلامی دانشگاه ها تاکید کرد :تلاش برای دوری جستن از هر گونه نگرش جناحی و مراقبت از تنزل یافتگی این دروس به امور سیاسی روزمره از جمله عوامل تاثیر گذار و ترغیب کننده دانشجویان به دروس معارف است.
وی ضمن تبریک ایام ولادت امام رضا(ع) و بیان فراز هایی از زندگی ایشان گفت:تکیه بر استدلال و برهان ،اشراف بر مباحث مورد گفتگو،دوری از تعصب و داشتن سعه صدر،گفت و گو در فضایی آزاد همراه با رعایت اصول اخلاقی ،گفتگوی روشن و به دور از هر نوع مُغالِطِه ،بهره گیری از مثال ها و مصادیق به جا ،بهره گیری به جا و دقیق از آیات قرآن ،استناد به باورهای مورد قبول مخاطب ،آسیب شناسی عالمانه عقاید نادرست ،توجه به امور فطری و عاطفی و بهره گیری بجا از دعا و رازونیاز و عدم بکارگیری هر گونه تحقیر و تهدید در کلام، اصولی هستند که می توان از امام رضا(ع) برای تدریس گروه معارف آموخت.
میلی منفرد اظهار داشت :ما هم اکنون در جهانی زندگی می کنیم که دنیای شبکه ایی عظیمی فرا روی همه ما خصوصاً جوانان و دانشجویان قراردارد. امروز صرفاً ما تنها خطاب کننده و دانشجویان شنوندگان صرف نیستند، مراکز و امواج گسترده ای در حال تولید فکر و اندیشه غلط یا درست به صورت مستمر و لحظه ای هستند.
معاون آموزشی وزارت علوم گفت : با توجه به نقش بنیادین عقاید، معارف، بینش ها و گرایش های دینی در فرهنگ عمومی مردم و سیاستگذاری و برنامه ریزی خُرد و کلان کارگزاران نظام و با عنایت به شکل گیری موج جهانی گرایش به دین و حجم فزاینده پژوهش های دینی در سطح جهان، ضرورت آشنایی و انجام پژوهش های نوین در حوزه دین و خصوصاً ادیان بسیار حیاتی است.
وی افزود:پاسخگویی عالمانه و روشمند به سوالات اساسی و شبهات سهمگین هزاران مرکز تولید کننده به همراه استفاده از روش های نوین، جاذبه های شنیداری و گفتاری را دو صد چندان می کند. ارائه با کیفیت دروس معارف با توجه به نیاز های عقلانی و عاطفی دانشجویان می تواند خود عامل مهمی در کاهش مشکلات کنونی باشد.
میلی منفرد تاکیدکرد: فرهنگ و معارف اسلامی در برگیرنده معانی، آئین های مشترک و هنجارهایی است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب منشاء سَبکی از زندگی، حس هویت و اخلاق و منش و کُنش در انسان مسلمان می شود. معارف اسلامی از آنجا که متعهد به امر متعالی است چنانچه با برهان، استدلال و اِتقان از یک سو و جاذبه های کلامی و درک مخاطب ارائه شود، قطعاً منجر به شیوه زیست و سبک زندگی و ساختار فرهنگی متفاوت خواهد شد که نسل جوان دانشجو را پیوسته در معرض امر متعالی و توجه به امور قدسی قرار خواهد داد.
وی افزود:گستره موضوعات معارف اسلامی این امکان را فراهم می کند تا دانشجویان با ابعاد وسیع معارف اسلامی چه در عرصه نظری و چه در ابعاد علمی که با سیره پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار (ع) پیوند می خورد آشنا شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به تاریخ امامت به عنوان یکی از موضوعات اساسی معارف اسلامی گفت :چنانچه این درس محققانه و با جاذبه های تاریخی ارائه شود بدون شک آثار معرفتی و تربیتی تاثیر گذاری بر جا خواهد گذاشت. رویکرد تاریخی به سیره امامان به دانشجویان این اجازه را می دهد که گفتار و رفتار آنها را به عنوان الگو، سرمشق برای خود قراردهند. علاوه بر ابعاد اخلاقی سیره امامان که بسیار برای نسل جوان دانشجو نافذ است و در زندگی لحظه، لحظه امامان بزرگوار رفتار های اخلاقی موج می زند، با سیره عملی خود که در رویکرد تاریخی بخوبی نشان داده می شود، آنها همواره از ما خواسته اند که در مقابل ظلم و بی عدالتی سکوت نکنیم و برای اجرای عدالت در همه ابعاد آن تلاش کنیم. رویه ای که خود آن بزرگواران هم به گونه های مختلفی، دنبال تحقق بخشیدن به آن بوده اند. ارائه صحیح چنین معرفتی قطعاً می تواند بر منطق و منش و رفتار خیل عظیم جوانان تاثیر عمیق و دائمی داشته باشد.
وی با بیان اینکه بحمدالله در دو دهه اخیر تلاش های عالمانه و هوشمندانه ایی برای ساماندهی، تقویت کیفی گروه های معارف با بهره گیری از اساتید دانشمند و خبره و بررسی میزان اثر بخشی این دروس در دانشگاه ها انجام پذیرفته است گفت: معاونت آموزشی در تداوم این سیاست صحیح برای هر چه کیفی ارائه کردن دروس معارف آمادگی خود را اعلام می کند.
معاون آموزشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه وجود صدها عضو هیئت علمی گروه های معارف سرمایه بزرگی برای آموزش عالی در جهت ارائه صحیح، با کیفیت و تاثیر گذار معارف اسلامی است اظهار داشت:ارتباط پیوسته میان گروه های معارف با معاونت های آموزشی دانشگاه ها می تواند در شناخت متقابل مسائل فیمابین بسیار موثر باشد و معاونین آموزشی نیز متوجه این امر خطیر هستند که یکی از امکانات و ابزارهای قانونی، علمی، برای ارتقای سطح بینش و دانش اسلامی دانشجویان، گروه های معارف هستند.
میلی منفرد تاکید کرد: با توجه به پرسش های روزافزون نسل جوان و خصوصاً دانشجویان در عرصه مسائل معرفتی و معارف گسترده اسلامی، ضرورت ارائه کارگاه های مستمر برای ارتقای سطح دانش، مهارت هر چه بیشتر اساتید گروه های معارف ضروری است.
وی افزود: تقویت روحیه پرسشگری برای جلوگیری از پذیرش هر گونه معارف ناصحیح، خٌرافه، امورغیر عقلانی با توجه به آموزه های قرآن، سیره پیامبر گرامی و ائمه اطهار (ع) و اولیای دین از ضرورت های ارائه این دروس است.
معاون آموزشی وزارت علوم ضمن اشاره به اینکه پاسخ به پرسش ها و بعضاً شبهات جدید الزاماً باید با آشنایی و درک مباحث جدید باشد، برای پرسش های جدید نمی توان به پاسخ های قدیمی اکتفا کرد اظهار داشت :ارائه اعتقادات و معارف صحیح همانگونه که سیره ائمه ما خصوصاً در سیره علمی امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) جاری و ساری بوده است از مهم ترین و اساسی ترین اموری است که باید با اِتقان، برهان، استدلال، بهره مندی از روش ها، اسلوب های دقیق و با حداکثر جاذبه ارائه شود و این مسئله و امر خطیر اگر توسط افرادی توانمند، روش مند، معتقد، متخلق و متعادل نباشد خسارت های بسیاری را به دنبال خواهد داشت.
میلی منفرد در پایان سخنان خود اعلام کرد : وزارت علوم این آمادگی را دارد تا در جهت، ارتقای استاد و استخدام اساتید گروه های معارف با توجه به شرایط خاص این گروه ها اقدام عملی کند.
فراهنگ **9118**1569


23/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن