واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اصلاح نقاط پرحادثه راه ها تلفات جاده ای کشور را کاهش داد گرگان - ایرنا - مدیرکل راه و ابنیه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور گفت: با اصلاح و رفع نقاط و مقاطع پرحادثه، میزان تلفات جاده ها از مرز 27 هزار نفر در سال 86 به کمتر از 18 هزار نفر در سال 92 رسید.
به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری جمهوری اسلامی، "عزیز فیلی" در شورای راهداری راه و شهرسازی گلستان افزود: در سال 86 و در برنامه چهارم توسعه، بالغ بر شش هزار و 280 نقطه و مقطع پرحادثه در کشور وجود داشت که در پایان برنامه چهارم به چهار هزار و 200 نقطه و مقطع رسید.
وی اضافه کرد: دو هزار و 380 نقطه و مقطع پرحادثه نیز تا پایان سال 92 اصلاح شد و مابقی نیز تا پایان برنامه پنجم توسعه، اصلاح و رفع می شوند.
مدیرکل راه و ابنیه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور، با بیان این که تصادفات جاده ای سالانه خسارات مستقیم و غیرمستقیم بسیاری به اقتصاد ملی وارد می کند، تصریح کرد: اگر ایمن سازی راه ها به دغدغه ای برای تمام کارشناسان و مسئولان مرتبط تبدیل نشود این مسئله براحتی حل نخواهد شد.
فیلی ادامه داد: همه باید بسیج شویم و در راستای ارتقاء ایمنی گام برداریم تا اتفاقات در جاده ها به حداقل برسد.
به گفته وی، در کشوری قرار داریم که باید با تعامل، راهکارهای اجرایی ایمنی راه ها را دنبال کنیم.
وی گفت: در سال های قبل، اهداف کمی در ایمن سازی راه ها مطرح بود اما امروز اهداف کیفی و ارتقاء سطح ایمنی دنبال می شود.
وی در ادامه با بیان این که اصلاح و رفع نقاط و مقاطع پرحادثه نیازمند منابع مالی است، افزود: تراکم نقاط جمعیتی، وجود نواحی کشاورزی و صنعتی و دسترسی به این مناطق باعث ایجاد این نقاط به ویژه در مبادی ورودی و خروجی شهرها و روستاها شده است.
فیلی با بیان این که بیشترین تصادفات در راه های فرعی و غیر شریانی کشور رخ می دهد، اظهار امیدواری کرد که با تخصیص منابع مالی لازم به این راه ها، روز به روز شاهد افزایش ایمنی در آن ها باشیم.
وی اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد طرح نگهداری راه های غیرشریانی را به سازمان های ذیربط ارائه کرده که با اجرای آن، بسیاری از دغدغه های این بخش کاهش می یابد.
فیلی گفت: علی رغم افزایش خودروها، مسائل فرهنگی و انسانی بالاترین عامل تصادفات هستند و همت و اراده همه دستگاه های مرتبط را می طلبد تا برای ارتقاء سطح ایمنی و فرهنگ عمومی تلاش کنند تا منجر به کاهش روند تصادفات شود.
مدیرکل ایمنی و حریم راه های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور نیز در نشست شورای راهداری گلستان، وضعیت ایمنی راه های کشور را در مقایسه با کشورهای منطقه، مناسب ارزیابی کرد.
"مهران قربانی" گفت: با احترام رانندگان به قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و کمرنگ کردن عوامل خطرساز به ویژه سه عامل عجله، حواس پرتی و خستگی در هنگام رانندگی، شاهد روند رو به کاهش تلفات جاده ای در کنار اقدامات ایمن سازی وزارت راه و شهرسازی خواهیم بود.
وی با اعلام این که به منظور افزایش ضریب ایمنی راه های کشور، آیین نامه ایمنی راه ها ظرف یکی دو ماه آینده ابلاغ می شود، گفت: این آیین نامه هم اینک برای اصلاح در معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری قرار دارد.
مدیرکل ایمنی و حریم راه های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افزود: در آیین نامه ایمنی راه های کشور، اصلاحاتی با رویکرد نوین جهانی صورت گرفته که می طلبد همراه با آن و برای ایمن سازی راه ها رو به سمت جلو حرکت کنیم.
قربانی ادامه داد: خود معرفی و بخشندگی راه دو واژه مهم در این آیین نامه است که رفتار مردم را در رانندگی به عنوان اصلی در ایمنی، مهندسی می کند.
وی افزود: بر اساس اصل خود معرفی راه، اطلاعات ایمنی راه ها باید درست، بموقع، بجا و بدون گزافه گویی از طریق علائم ترافیکی که زبان گویای راه هستند برای تصمیم گیری بموقع به راننده ارائه شود.
قربانی ادامه داد: بخشندگی راه به این معناست که جاده طوری طراحی شده باشد که اشتباهات غیرعمدی راننده را پوشش دهد و رانندگان با اطمینان خاطر در محورها تردد کنند.
وی همچنین اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات ایمن سازی راه های کشور، افزایش دو برابری اعتبارات راهداری است که با پیگیری های مسئولان وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری، مبلغ این اعتبارات از 200 میلیارد تومان در سال گذشته به حدود 400 میلیارد تومان در سال جاری رسیده است.
به گفته قربانی، با تخصیص این اعتبار و اعمال حمایت های لازم، چشم انداز بهتری را در ایمنی سازی راه ها شاهد خواهیم بود.
وی گفت: به منظور رفع نواقص موجود در راه ها لازم است که راه ها توسط مشاورین همکار بازدید شوند تا بعد از اجرای پروژه، نواقص، مشخص و اصلاح شود.
قربانی با تاکید بر این که برای حل نواقص موجود در راه ها به دنبال اقدامات کم هزینه تر و پربازده باشیم، افزود: تمام اقدامات ایمن سازی، بخشی از تصادفات را کاهش می دهند و عوامل دیگر غیر از جاده نیز در بروز حوادث رانندگی موثر هستند که هر کدام به نوبه خود باید از سوی متولیان امر بررسی و مرتفع شود.
7464/602
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]