واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سیزدهمین نمایشگاه شیرینی و شکلات و هشتمین نمایشگاه نان
۴۸۳ میلیون دلار صادرات شیرین ایران/ بیتوجهی به افزایش هزینهها دلیل آب رفتن قد نان
دبیر صنایع شیر و شکلات ایران گفت: سال گذشته یک میلیون و ۴۸۰ هزار تن شیرینی و شکلات در کشور تولید شده که ۲۱۱ هزار تن آن صادر شده و ۴۸۳ میلیون دلار ارزآوری داشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس، سیزدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی شیرینی و شکلات همزمان با هشتمین نمایشگاه صنعت آرد و نان از 24 تا 27 شهریورماه در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود که 439 شرکت داخلی و خارجی در این نمایشگاه شرکت میکنند. علی معین مدیر هشتمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان در مورد جزئیات این نمایشگاه گفت: 114 شرکت داخلی و خارجی دستاوردهای تولید نان صنعتی را به معرض نمایش عموم میگذارند و بیشتر بنا داریم تا با برگزاری این نمایشگاه در راستای اصلاح و فرهنگسازی مصرف نان صنعتی قدم برداریم. وی به این نکته اشاره کرد که 20 شرکت از 11 کشور جهان در نمایشگاه نان شرکت میکنند و بازدیدکنندگانی از کشورهای بلژیک، هلند، سوئیس، روسیه، لبنان و بلاروس حضور خواهند داشت. همچنین محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نانهای حجیم گفت: اگر دولت به هر نفر 9000 تومان یارانه نان بپردازد قیمت نان ارزان میشود.در حال حاضر قیمت نان سنتی و حجیم کیلویی 3200 تومان است و اگر دولت همه چیز را رها کند قیمت نان 2600 تومان میشود. وی با بیان اینکه از نانهای حجیم 30 درصد حق بیمه دریافت میشود، گفت: این درحالی است که از نانهای سنتی تنها 10 درصد حق بیمه توسط دولت گرفته میشود. رییس اتحادیه نانهای حجیم با بیان اینکه ما مخالف پرداخت یارانه دولت هستیم، گفت: اگر بحث هدفمندی یارانهها آرد و نان که در سال 1389 اتفاق افتاد مجدد نیز اجرایی شود، قیمت نان کاهش مییابد و کیفیت آن افزایش پیدا میکند. کرمی افزود: اگر یارانه نان آزاد شود بازار رقابتی در این حوزه ایجاد میشود به طوری که نانوا نان را به وزن مشخصی که دولت ابلاغ میکند میفروشد. وی با بیان اینکه سه سال است به نانوا قیمت نان ارائه نشده و از آن طرف یارانه تنها به آرد بدون توجه به هزینه آب و برق داده شده است، گفت: این مساله موجب شده است نانوا وزن نان را کم کند که اگر آزادسازی یارانه در این قسمت صورت بگیرد کیفیت نان بالا میرود و مصرف آن بهینه میشود. رئیس اتحادیه نانهای حجیم مصرف نان حجیم را 12 درصد و نان سنتی را 87 درصد عنوان و اظهار کرد: مقصر اصلی این امر دولت است به همین دلیل باید یارانه نان آزاد شود. جمشید مغازهای دبیر صنایع شیر و شکلات ایران نیز در مورد برگزاری نمایشگاه شیرینی و شکلات اظهار داشت: 325 شرکت داخلی و 50 شرکت خارجی از 22 کشور اروپایی در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد و حضور شرکتهای خارجی نسبت به سالهای قبل در این نمایشگاه دو برابر شده است. فعالیت 350 کارخانه در تولید شکلات ایرانی وی هدف از برگزاری چنین نمایشگاهی را جذب سرمایهگذاری خارجی و مشترک برای رونقبخشیدن به صنعت شکلات داخلی عنوان کرد و گفت: اکنون 300 تا 350 کارخانه شکلاتسازی در داخل کشور فعالیت میکنند که قطب اصلی ما در آذربایجان شرقی است و نباید فراموش کرد برخی از این کارخانهها با 50 تا 60 درصد ظرفیت خود فعالند و از دولتمردان میخواهیم که پروانه جدیدی صادر نشود. صادرات 438 میلیون دلاری شکلات به 60 کشور مغازهای تصریح کرد: تولید سالانه 2 تا 2 میلیون و 100 هزار تن شیرینی و شکلات صنعتی در کشور است اما سال گذشته یک میلیون و 480 هزار تن تولید شده که از این رقم سال گذشته 211 هزار تن به ارزش 483 میلیون دلار به 60 کشور دنیا از جمله آمریکا صادر شده است و سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) محصولات ایرانی را تائید میکند.
وضع عوارض 50 و 30 درصدی صادارتی بر شیرینی و شکلات مار به عقب برد دبیر صنایع شیر و شکلات ایران ایجاد موانع برای صادرات شیرینی و شکلات را نادرست خواند و گفت: علیرغم برنامه پنجم توسعه که دریافت عوارض از صادرات را جایز ندانسته، در سال 91 دولت برای صادرات شیرینی عوارض 50 درصدی و شکلات عوارض 30 درصدی در نظر گرفت و یک ماه طول کشید تا با نامه نگاریهای ما موضوع در هیأت دولت موضوع دوباره مطرح شده و عوارض صادراتی کالاهای آردی به 7 درصد و شکلات به 10 درصد برسد و خوشبختانه از سال گذشته در دولت جدید این عوارض برداشته شد. وی به این نکته اشاره کرد که به دلایل متعدد صادرات ما که رقمی حدود 650 میلیون دلار در سالهای قبل بود متوقف شود و هنوز طی این یک سال نتوانستهایم به این رقم برسیم. انتهای پیام/م
93/06/22 - 14:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]