واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
زنانی که مردانه با مشکلات زندگی میجنگند
یک کارشناس مسائل خانواده گفت: زنان سرپرست خانواده تحت هر شرایطی برای بقای خود و فرزندانشان با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
وحیده باباخانی کارشناس مسائل خانواده و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، در خصوص تعریف زن سرپرست خانواده گفت: زنی که به دلایل مختلف اعم از طلاق و جدایی، مرگ همسر، بیماری همسر و اعتیاد همسر، سرپرستی یک خانواده را بر عهده گرفته باشد، به آن زن سرپرست خانواده گویند.
وی با اشاره به آمارهای موجود در رابطه با این خانوادهها و زنان سرپرست خانواده افزود: متأسفانه طی سالهای اخیر این آمارها رو به افزایش بوده که دردناک و تکاندهنده است که این امر نشاندهنده مشکلات جامعه امروز است.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: میانگین سنی این زنان کاهش پیدا کرده که این امر در جامعه ما هشدار جدی است که متأسفانه در سالهای اخیر به 28 سال رسیده است وجه عمدهای که باعث کاهش میانگین سنی این زنان شده است افزایش طلاق و اعتیاد است که این معضلات را به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه عوامل دیگری هم در این باره دخیل میباشند، اظهار داشت: عوامل ثانویه طبیعی دیگری هم از قبیل مرگ، تصادف و ... وجود دارد که این اتفاق میافتد.
بخش دیگر زنانی که همسرانشان معتاد هستند و یا همسرانی که در زندانها به سر میبرند که بار تأمین مالی خانواده بر دوش این زنان میباشد. این خانوادهها مشکلاتی از قبیل اقتصادی، اجتماعی و آسیبهای اجتماعی و مشکلات عاطفی که در کلانشهرها چشمگیر هم هست وجود دارد که دردسرهایی را برای این زنان به وجود آورده است.
باباخانی در ادامه افزود: این زنان تحت هر شرایطی برای بقای خود و فرزندانشان با مشکلات پیش رو دست و پنجه نرم میکنند.
این استاد دانشگاه در ادامه با بیان این که در روانشناسی اصطلاحی داریم به عنوان اینکه "بیکاری برابراست با بیماری" افزود: یکی از معضلات وحشتناکی که این زنان با آن مواجه هستند بحث بیکاری است. این بیماری، بیماری جسمانی هم نیست که با دارویی تسکین پیدا کند.
مسئله بیکاری زنان سرپرست خانواده یک بیماری روانی است که تمام جسم و روح را تحتالشعاع قرار داده و این زن بیکار را متلاشی کرده و از لحاظ روحی آشفته میکند.
وی در ادامه گفت: یکی از شایعترین و حادترین مشکلات زنان سرپرست خانواده متأسفانه مسئله فقر است، که فقر اقتصادی و فرهنگی را به وجود میآورد. عدم پشتوانه لازم برای این زنان یکسری نابسامانیهای فرهنگی را در پیش دارد و فرهنگ حاکم بر جامعه است که به شیوههای مرئی و نامرئی این زنان را در تنگناها قرار داده است.
باباخانی در ادامه بیان داشت: در کنار مشکلاتی که به لحاظ اقتصادی این زنان دارند، بار تربیت و پرورش فرزندان هم بر دوش این زنان است. اضطراب و ترس از آینده در میان این زنان شیوع بیشتری دارد چرا که نگرانند؛ که متأسفانه این نگرانی و اضطراب هم بر روی فرزندی که رو به رشد و بالندگی است، تأثیرگذار خواهد بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به آمارهای موجود اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 6 میلیون زن سرپرست خانوار در ایران وجود دارد که دلیل عمده افزایش این آمارها، اعتیاد همسر بوده است.
در کشورهای توسعه یافته معتقدند که زنان سرپرست خانواده سرمایهای عظیماند و از آنها حمایتهای لازم را انجام میدهند که اگر این طرح در کشور ما به مرحله اجرا برسد، بسیاری از مشکلات این زنان هموار خواهد شد.
باباخانی با اشاره به تأثیرات مثبت و منفی کار بر روی زنان سرپرست خانوار اذعان داشت: این زنان از لحاظ جنبه مثبت مستقل میشوند، توانمندی خود را نشان میدهند، عزت نفس و اعتماد به نفس بالایی پیدا میکنند که این امر میتواند قدمهای بسیار زیادی را در توسعه و آگاهی خانواده در رابطه با روشهای تربیتی داشته باشد.
وی اضافه میکند: متأسفانه چون زندگیهای امروزی ماشینی شده، خانمهای شاغل مادر بودن را فراموش کردهاند، و بسیاری از نقشهای تربیتی را نادیده میگیرند؛ که کودکان امروزی، مادرانشان، مهد کودکها هستند.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: میبایست قدر زنان سرپرست خانواده را در جامعه دانست چرا که توسعه و گسترش یک جامعه با زنان امکانپذیر است؛ این زنان برای ما فرصت هستند، باید توان آنان را باور داشته باشیم و سعی کنیم فرصتهایی را برای این زنان فراهم کنیم که توانمندی خودشان را باور کنند و با ایجاد این فرصتها از بسیاری از آسیبهای اجتماعی آنان را محافظت کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آگاهی دادن به این زنان، ایجاد تعامل در کار با آقایان متناسب با فرهنگ اسلامی در همه عرصهها میطلبد که مشارکت فعالتری داشته باشند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]