واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برخی شبکه های ماهواره ای به برنامه های خود رنگ دینی می دهند یزد- ایرنا- وب سایت ˈیزد آواˈ به نقل از یک روانشناس تربیتی نوشت: برخی شبکه های ماهواره ای در پوشش دغدغه به برنامه های خود رنگ دینی می دهند.
به گزارش ایرنا،" یزد آوا" به نقل از سید"علی موسوی راد" افزود: رسانه الزاما برای تغییر فرهنگ با فیلم مبتذل جلو نمی آید،برخی شبکه های ماهواره ای در لباس دغدغه یعنی یک ارزش و دفاع از یک واقعه که در جامعه کمتر به آن پرداخته می شود، ظاهر می شوند.
این شبکه ها با مقداری همسان سازی با فرهنگ دینی مردم، خود را استتار می کنند و به برنامه های خود رنگ دینی می دهند.
موسوی راد که دانش آموخته دکترای حرفه ای روانشناسی تربیتی و از جانبازان دفاع مقدس است، پرداختن به موضوع ماهواره را از ضرورت های جامعه خواند.
امروز درصد مهمی از رسانه های دیداری و شنیداری به قالب های خبری، فیلم، موزیک، مسائل فرهنگی و غیره اختصاص یافته است.
وی با اشاره به وجود 50 الی 60 شبکه فارسی زبان که در ایران قابل دریافت است، می گوید: ماهیت تعدادی از این شبکه ها دقیقا مشخص است، این شبکه ها به دنبال ترویج فرهنگ و سبک زندگی غربی و قرار گرفتن در مقابل ارزش های ملی و نظام اسلامی هستند.
این شبکه ها خود نیز از مطرح کردن هدفشان ابایی ندارند، و بنا بر فرصت ها و موقعیت هایی که پیش می آید، ایجاد می شوند و کاربرد خاصی دارند، مانند شبکه بی بی سی.
تعدادی از شبکه های ماهواره ای به شبکه هایی اختصاص دارد که وجهه دینی دارند، این شبکه ها با روش خاصی پیش می روند و با مقداری همسان سازی با فرهنگ دینی مردم، کار خود را استتار می کنند و به آن رنگ دینی می زنند.
این شبکه ها در قالب ترویج ارزش های دینی، ارزش های تشیع و تقابل با مسائل و موضوعاتی که همه مردم متدین ما نسبت آن ابراز نگرانی می کنند، ظاهر می شوند.
این جانباز 70 درصد دفاع مقدس، فعالیت شبکه های ماهواره ای به ظاهر مذهبی در جریان های اخیر فعالیت گسترده ای داشته اند، چنانچه موضوع گروه تروریستی داعش که موضوع مطرحی در دنیاست را در نظر بگیریم، این نوع شبکه ها به اسم شیعه نقطه مقابل آن ها هستند ولی با همان افراط و دامن زدن به مسائلی که به جامعه کلی اسلام آسیب می رساند.
مردم در جامعه ما با سلیقه های مختلف حضور دارند و رسانه ملی یک رسانه شخصی و گروهی نیست و باید محتوایی متناسب با همه گروه ها داشته باشد.
در آفرینش و جامعه مجموعه ای مقدس تر و کلیدی تر از خانواده نداریم، ولی متاسفانه در رسانه ملی دچار زاویه هستیم و اکثر برنامه های رسانه ملی بر نهاد خانواده تاثیر می گذارند و به سمت و سویی می روند که رفتارهای خانواده را ترش نشان می دهند و شخصیت های خانواده را تغییر می دهند.
متاسفانه این محتوا آنقدر تکرار می شود که مخاطب به این باور می رسد که این واقعیت جامعه است و او از دیگران عقب مانده است و سعی می کند سبک زندگی خود را با آن مطابقت دهد.
** با شبکه های ماهواره مقابله کرد
به گفته موسوی راد بهترین راه مقابله با شبکههای ماهواره ای راه مقابله مثبت است ،با اینکه رسانه های غربی با محتوای مساله دار و مواد آلوده مخاطب یابی می کنند، ما با این همه داشته های فرهنگی، توانایی و سلیقه ها می توانیم مقابله به مثل کنیم.
به اعتقاد وی تاثیر فیلم از عکس بیشتر و نفوذ آن در حوزه فکر وسیع تر است، شبکه های ماهواره ای آن قدر از روش های دقیق و عناصر مؤثر بر روح و روان انسان استفاده می کنند که متاسفانه بعد از مدتی مشاهده می شود که مسیر فرهنگ را تغییر و آن را بر سرِ پیچی قرار دادند.
این جانباز 70 درصد دفاع مقدس ادامه داد: در زمان جنگ می گفتیم، جواب موشک، موشک است؛ اکنون جریان رسانه را باید با رسانه خوب جواب دهیم و فطرت پاک انسان در این زمینه به ما بسیار کمک خواهد کرد.
دنیای غرب با وجود مسائل و جریان های که به ما تحمیل می کنند، خود در حوزه فرهنگ و اجتماع برنامه ریزی دارند و هر شبکه تلویزیونی را نمی توانند دریافت کنند.
متاسفانه از این لحاظ،ما مورد هجمه قرار گرفته ایم و دچار انفعال شده ایم و باید از این حالت خارج شویم.
باید از حالت پدافندی به حالت آفندی برسیم و با تولید محتوای غنی فرهنگی به مقابله با آنچه همه چیز ما، از جمله آرامش ما را هدف قرار داده اند، بپردازیم.
شبکه های ماهوارهای از نظر منابع درآمدی به دو بخش تقسیم می شوند که بخشی از این شبکه ها منابع درآمدی مشخصی دارند و سازمان هایی هستند که خط مشی و استراتژی آنها مشخص است.
شبکه هایی مانند موساد و سیا که بودجه خاصی دارند و از بیان اقداماتشان ابایی ندارند و می گویند برای تغییر یک مساله در ایران این قدر هزینه می کنیم.
برخی دیگر از شبکه ها جدا از اینکه از درآمد این سازمان ها سهم می برند، درآمدهایی را ایجاد می کنند.
فرهنگ ما از نیاز این رسانه ها به ایجاد درآمد، دچار آسیب شده است، این رسانه ها با تبلیغات مسائلی که در جامعه خواهان دارد به سودجویی و کلاهبرداری از مخاطبشان که مردم هستند ، می پردازند.
این شبکه ها با تبلیغاتی از جمله در حوزه سلامت مانند چاقی، لاغری و غیره که روش علمی خاص خودش دارد، سلامت، بهداشت روانی و جسمی مردم را تحت فشار و آسیب قرار داده اند.
این شبکه ها با برنامه هایی تحت عنوان مشاوره، در نوع پاسخ دهی به مراجعین چنان مهندسی شده عمل می کنند که ما باید ده ها برابر هزینه کنیم تا اتفاق های ناشی از آن را بتوانیم جبران کنیم.
رسانه، فرصت هایی را برای بهتر زندگی کردن به انسان می دهد ؛ در سبک زندگی امروزی نوع استفاده از رسانه کل مسیر زندگی را تغییر می دهد.
شب نشینی های غیرمتعارف، تغییر فرهنگ و نوع برقراری ارتباط با دیگران، وقت نگذاشتن برای خانواده، مطالعه کردن و بازسازی ذهن که نتیجه استفاده نادرست از رسانه است، موجب شده خروجی آن انسان هایی باشند که دریافت های خوبی نداشته و چیزهای منفی وارد ذهنش شده باشد.
به گفته موسوی راد زندگی را نمی توان با آزمون و خطا پیش برد، متاسفانه افرادی در جامعه هستند که به دلیل تاثیر شبکه های ماهواره ای و موارد منفی بر ذهنشان، در پی تغییر سبک زندگی خود برآمده اند و آن را براساس فیلم هایی که با فرهنگ و ارزش های فرهنگی ما هیچ سنخیتی ندارد، تنظیم می کنند.ک1
2047/
20/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]