واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر کشور: 85 درصد از زباله ها پس ازجمع آوری و تفکیک در سطح کشور بازیافت می شود اراک - ایرنا- معاون امورعمرانی وزیرکشورگفت: در برخی از شهرهای کشوربا استفاده از فناوری و تکنولوژی 80 تا 85 درصد از زباله ها پس از جمع آوری و تفکیک، بازیافت می شود و تنها 15 درصد زباله ها قابلیت دفن دارند.
"هوشنگ خندان دل" روز چهارشنبه در نشست کارگروه مدیریت پسماند اراک افزود: اکنون کشور به تکنولوژی بازیافت زباله مجهز است و تامین ماشین آلات این صنعت در داخل کشور رضایت بخش است.
وی در خصوص شهرهای اراک و ساوه در استان مرکزی که در تفکیک و جمع آوری زباله اقدامات خوبی انجام داده اند بیان کرد: چرخه تفکیک، جمع آوری و بازیافت زباله به شکلی غیر مخاطرآمیز نیازمند پیگیری واراده متولیان امراست.
وی در ادامه اظهار کرد: در برخی مراکز جمع آوری، بخش زیادی از زباله "تر" بعد از بازیافت به کود و کمپوست تبدیل می شود ولی بازار مصرفی ندارد که با همکاری بخش کشاورزی زمینه استفاده از این نوع کود فراهم خواهد شد.
وی توضیح داد: درمراحل جمع آوری، تفکیک ، بازیافت زباله و سپس کمپوست وارد چرخه کشاورزی می شود و بخشی از زباله که قابل دفن نیست به عنوان بسته انرژی گرمازا قابلیت استفاده دارد.
معاون امورعمرانی وزیر کشور گفت: در بیشتر کشورها وجود زباله دیگر مشکل ساز نیست بلکه راه حل رفع برخی معضلات جامعه نیز شده است.
خندان دل در ادامه توضیح داد: در شهرهای اراک و ساوه روزانه 450 تا 500 تن تولید می شود که جمع آوری آنها کوهی از زباله را ایجاد کرده و امکان ندارد این حجم زباله محیط زیست را تحت تاثیر قرار ندهد.
وی بیان کرد: لازم است برای کاهش مشکلات زیست محیطی، رغبت بخش خصوصی به منظور سرمایه گذاری در بازیافت زباله را افزایش دهیم.
وی گفت: برای رسیدن به این هدف لازم است قراردادها با بخش خصوصی به صورت میان مدت و بلند مدت انجام شود تا برای این بخش صرفه اقتصادی داشته باشد.
*** پسماند های خطرناک زباله کشوردرمجتمع فناوری پسماند ساوه معدوم می شود
مدیر کل دفتر شهری استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: مجتمع فناوری پسماند ساوه با سرمایه گذاری بخش خصوصی، پسماندهای خطرناک را معدوم می کند.
" سعید فرخی " افزود: در سطح کشوردر استانهای مرکزی و اصفهان دو مجتمع معدوم سازی پسماند خطرناک با همکاری بخش خصوصی فعالیت می کنند.
وی اظهار کرد: روزانه 730 تن پسماند و 350 تن نخاله عمرانی در استان مرکزی تولید می شود.
وی با بیان اینکه روزانه شش تن زباله خشک در سطح استان مرکزی جدا و تفکیک می شود افزود: در سطح این ستان طرح تفکیک زباله از مبداء برای 10 درصد جمعیت شهری انجام می شود که رقم قابل توجهی نیست.
وی با بیان اینکه عمده روش دفع زباله در استان مرکزی دفن است و مقدار ناچیزی سوزانده می شود تاکید کرد: به غیر از شهرستان خمین که کارخانه کمپوست دارد باقی زباله شهرستانهای استان مرکزی به میزان 730 تن روزانه دفن می شود.
فرخی گفت: جمع آوری 85 درصد از زباله ها در استان مرکزی به صورت مکانیزه و باقی آن به شکل غیرمکانیزه جمع است.ک/2
2482/559
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]