واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی
مدیریت پسماند و بازیافت زباله مهم ترین دغدغه مدیران شهری/ تولید 2.5 درصد پسماند کشور در شهرستان تبریز
تبریز- خبرگزاری مهر: معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار تبریز از تولید 2.5 درصد پسماند کشور در شهرستان تبریز خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، جلسه کارگروه مدیریت پسماند شهرستان تبریز بعد از ظهر سه شنبه در محل فرمانداری تبریز برگزار شد و اعضا در خصوص ساماندهی پسماند و نخاله گاه های جدید به بحث و تبادل نظر با یکدیگر پرداختند. احمد اسدی در این خصوص گفت: مساله مدیریت پسماند در حال حاضر به یک مساله جهانی و پدیده زیست محیطی تبدیل شده است. معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار تبریز با بیان اینکه چگونگی ساماندهی پسماندهای شهری یکی از مهم ترین دغدغه های مدیران شهری است، ادامه داد: قانون مربوط به مدیریت پسماند در سال 1386 تصویب شد و تجربه نشان داده است کشورهایی که از قوانین مربوط به مدیریت پسماند به نحو احسن استفاده کرده اند در مدیریت شهری موفق تر بوده اند. وی در ادامه به مهم ترین مشکلات اجرای کامل قانون مدیریت پسماند اشاره کرد که از آن میان می توان به نبود سیستم متمرکز بر مدیریت پسماند، عدم مشارکت مردم و کمبود اراضی واگذار شده به این حوزه اشاره کرد. تولید روزانه یک هزار و 200 تن زباله و پسماند در تبریز وی در بخش دیگری از سحنان خود اظهار داشت: میانگین روزانه تولید پسماند در شهرستان تبریز یک هزار و 200 تن است که 2.5 درصد پسماند تولیدی کشور در تبریز تولید می شود.
اسدی در همین راستا ادامه داد: تقریبا بیش از دو برابر کشورهای پیشرفته در کشور ما پسماند تولید می شود. معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار شهرستان تبریز در ادامه با اشاره به تجربه های موفق برخی کشورها در زمینه مدیریت پسماند ادامه داد: برای کاهش هزینه های مربوط به مدیریت پسماند باید از تجربه های موفق کشورهای برتر استفاده کنیم. ضرورت افزایش آموزش همگانی در مدیریت پسماند شهری فرماندار شهرستان تبریز بر افزایش آموزش های همگانی توسط سازمان های مربوطه در مدیریت جامع پسماند شهری تاکید کرد. رحیم شهرتی فر نیز در این کارگروه گفت: باید افراد متخلف در زمینه پسماند و نخاله ریزی غیر مجاز شناسایی شده و توسط سازمان ها و نهادهای مربوطه مورد مواخذه قرار گیرند. وی با تاکید بر لزوم آموزش افراد و کارخانجات فعال در حوزه مدیریت پسماند و نخاله ریزی ادامه داد: مکان هایی که اداره منابع طبیعی در خصوص احداث نخاله گاه های شهرستان تبریز اعلام کرده است بخصوص معادنی که برداشت غیر مجاز داشته اند در اسرع وقت باید به سازمان مدیریت پسماند شهری تحویل داده شود. شهرتی فر در همین راستا اظهار داشت: در عرض یک هفته تمامی دستگاه های مرتبط در این امر، مطالعات کارشناسی شده خود را به فرمانداری منعکس کنند و در صورت عدم اقدام توسط ادارت مربوطه، جواب آنان مثبت تلقی شده و مکان های پیشنهادی به سازمان مدیریت پسماند واگذار خواهد شد.
وی در همین راستا ادامه داد: از ابتدای مهر ماه سالجاری، کار تخلیه زباله و نخاله باید توسط سازمان مدیریت پسماند در مکان های جدید صورت گیرد. فرماندار شهرستان تبریز در ادامه گفت: برای دفن زباله به صورت اصولی در خسروشاه، زباله گاه استانداردی ایجاد شود و اگر امکان ایجاد زباله گاه وجود ندارد از امکانات تبریز در این خصوص استفاده شود. وی با تاکید بر لزوم رعایت مسائل بهداشتی و زیست محیطی در جمع آوری زباله و نخاله گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا می توانند عوارضی با عنوان ورود به منطقه بخصوص در حوزه گردشگری تعیین کرده و از محل این درآمدها برای پاکسازی منطقه اقدام کنند. اولویت سازمان مدیریت پسماند تبریزتوجه ویژه به آموزش های همگانی است علیرضا اصغری مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کلانشهر تبریز با بیان اینکه اولویت سازمان مدیریت پسماند تبریز توجه ویژه به آموزش های همگانی است، گفت: با هیچ گونه محدودیت منابع مالی در حوزه آموزش های مدیریت پسماند مواجه نیستیم. وی در همین راستا اظهار داشت: حتی به هیچ یک از سازمان های مربوطه همچون اداره امور منابع آب برای آموزش های همگانی در این زمینه نیاز نداریم و به راحتی می توانیم اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهیم.
اصغری بر لزوم تسریع در مکان یابی نخاله گاه ای شهرستان تبریز تاکید کرد و ادامه داد: اگر سازمان هایی همچون منابع طبیعی و مسکن و شهرسازی، در اسرع وقت مکان های مورد تصویب کارگروه را در اختیار ما قرار دهند در عرض یک ماه می توانیم کلیه اقدامات لازم برای استفاده از نخاله گاه های جدید را انجام دهیم. تخلیه نخاله ها در مسیل های تبریز منابع آبی شهرستان را تهدید می کند یاری نماینده اداره امور منابع آب نیز در این جلسه گفت: تخلیه نخاله ها در مسیل های تبریز منابع آبی شهرستان را تهدید می کند. وی با بیان اینکه انتظار داریم تمامی دستگاه ها و ادارات در این زمینه وارد عمل شوند گفت: گاهی اوقات توان کنترل نخاله ریزی های غیر قانونی را نداریم چرا که افراد متخلف ممکن است در هر ساعت از شبانه روز این کار را انجام دهند. علیلو نماینده دادستانی نیز با بیان اینکه با نتخلفین این حوزه به شدت برخورد می کنیم ادامه داد: خودروهای سبک یا سنگین متخلف برابر قانون، یک تا 10 هفته متوقف خواهد شد.
۱۳۹۳/۶/۱۸ - ۱۶:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]