واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون فرماندار شهرستان قدس: شهرستان قدس محل تخلیه نخاله های ساختمانی تهران شده است شهرقدس-ایرنا-معاون مالی اداری فرماندار شهرستان قدس گفت: تخلیه نخاله های ساختمانی شهر تهران به عنوان یکی از مهمترین مسائل پیش روی مسوولان شهرستان مطرح است.
به گزارش ایرنا «فریدون غیاثوند» روز چهارشنبه در بازدید معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران افزود: تخلیه نخاله های ساختمانی بدون مجوز در حاشیه جاده های منتهی به معادن شهرستان قدس، به عنوان یکی از مهمترین مشکلات منطقه مطرح است.
وی گفت: این معادن به سبب اشتغالزایی و نیز تولید مصالح مرغوب اهمیت زیادی برای شهرستان دارند، اما تخلیه زباله موجب شده علاوه بر انباشتگی جاده های معادن، از این نخاله ها و آلایندگی محیط امکان بروز خطر تصادف را برای کامیونهای حامل مصالح ساختمانی فراهم کنند.
غیاثوند با اشاره به صدو پروانه بهره برداری سه ساله برای چهار معدن تولید شن و ماسه در شهرستان قدس، گفت: با صدور این پروانه ها، تولید و دپوی شن و ماسه دیگر نیاز نیست چرا که دغدغه پایان مجوز دیگر وجود ندارد.
وی تصریح کرد: دپوی شن و ماسه باعث می شود که آلایندگی در محیط با وزش باد ایجاد شود و البته هنوز میزان استاندارد دپو هنوز مشخص نشده ولی در آینده پس از بررسی های فنی این میزان به معادن اعلام می شود.
کارشناس مسوول امور معادن استان تهران نیز در حاشیه این بازدید به خبرنگار ایرنا، گفت: ما به عنوان یک سازمان تخصصی بخش معدن طرح مطالعاتی پهنه های معدنی را در شهرستانهای قدس، پاکدشت و ری در دست اجرا داریم.
«سیامک هوشیارخواه» افزود: چون طرح جامع مطالعات پهنه های معدنی در دست اقدام است تا پایان مطالعات اجازه بسته شدن معادن و تبدیل آنها به محل تخلیه نخاله های ساختمانی داده نمی شود، این کار مستلزم بررسی مطالعات فنی و زمین شناسی است.
وی گفت: گزارش نهایی به زودی اعلام می شود نتیجه مطالعات ملاک عمل برنامه ریزی ها و تصمیم گیری برای معادن این شهرستانها خواهد بود.
هوشیارخواه ملاک صدور پروانه برای معادن را رعایت شرایط زیست محیطی استخراج با شرایط ایمن و نظارت مسوول فنی معدن اعلام کرد و گفت: تکنولوژی های بالای صنایع تولیدی شن و ماسه از جمله استفاده از تیکنر، اروواش که مصرف آب را تا حد هشتاد درصد کم می کند، می باشد.
وی اضافه کرد: در صورتی که بهره برداران از معادن مسایل زیست محیطی را به درستی رعایت کنند، در حقوق دولتی آنها هم قانونگذار بیست درصد تشویقی از معافیت لحاظ می کند که البته قبل از لحاظ هر معافیتی راستی آزمایی انجام می شود.
کارشناس مسوول امور معادن استان تهران به طور متوسط در حدود دو هزار و پانصد نفر را به عنوان شاغلین در معادن بیان کرد و گفت: این افراد در پنجاه و هفت معدن قدس به صورت مستقیم مشغول به کار هستند، که در حدود 95 درصد از این واحدها مجوز دارند.
وی تصریح کرد: برخی از معادن شن و ماسه که مربوط به بنیاد توسعه موقوفات است از قانون معادن تبعیت نمی کنند و برای اخذ مجوز قانونی استنکاف می نمایند.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان قدس در این بازدید گفت: پیشنهاد می شود عملکرد این معادن که منجر به صدور پروانه بهره برداری سه ساله برای آنها شده به عنوان الگو و راهکار برای بقیه معادن فعال مطرح شود تا هر چه زودتر شاهد صدور پروانه های بلند مدت برای آنها باشیم.
«حسن عقبایی» در این بازدید پیشنهاد داد: عملکرد این معادن که منجر به دریافت پروانه سه ساله شد به عنوان الگو و راهکار برای بقیه معادن نیز اعلام شود، به این دلیل که این معادن علاوه بر تولید مناسب و مصالح مرغوب، آلایندگی شان به حداقل رسیده است.
وی افزود: از مسوولان ذیربط درخواست می کنیم، حمایت لازم از واحدهایی که موفق به کسب پروانه شدند صورت بگیرد و نظارت بر روی واحدهای فاقد پروانه بیشتر شده و شناسایی شوند.
عقبایی افزود: کمبود سوخت به عنوان بزرگترین مشکل معادن مطرح است که امیدواریم در بازدید معاون وزیر از منطقه این امر مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
همچنین رییس اداره صنعت، معدن و معدن با توجه به استقبال معاون امور معادن سازمان از طرح تجمیع پساب معادن به صورت متمرکز، پیشنهاد کرد، در جلسه امروز صاحبان معادن، طرح به عنوان یکی از پیشنهادات مطرح شود و از مصوبات جلسه باشد و به صورت طرح مطالعاتی در کمیته شهرستان مطرح شوند.
تهرام/5570/ 699
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]