تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835874807
خسته شدم! چرا حرفهای من و همسرم به مشاجره میکشد؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
خسته شدم! چرا حرفهای من و همسرم به مشاجره میکشد؟
مدتی است با همسرم از این بنگاه به آن بنگاه میرویم اما هنوز نتوانستهایم، خانه مناسبی پیدا کنیم. همه استرسهای دنبال خانه گشتن به کنار، توافق نداشتن بر سر این مساله که در منطقهای دورتر خانه بگیریم یا نه، بر شدت این استرسها افزوده است. حرفهای ما در مورد این مساله به هیچ نتیجهای نمیرسد که هیچ، باعث دلخوری و رنجش خاطر بیشترمان هم میشود. قطعا برای شما هم پیش آمده که در برخورد با دوستان و اطرافیان و از همه مهمتر همسرتان بحثهایتان شکل مشاجره به خود بگیرد.
جام جم سرا: گفتوگو با دکتر اعظم صالحی، روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را در ادامه بخوانید تا بدانید چرا برخی گفتوگوها شکل مشاجره به خود میگیرد.
چرا گاهی صحبت حتی بر سر مسالهای جزئی شکل مشاجره به خود میگیرد؟
در هر جمع انسانی و از جمله خانواده، امکان ایجاد بحث و مشاجره با شدت و ضعفهای مختلف وجود دارد که مجموعهای از رفتارهای مختلف، از جمله پچپچ بین دو نفر، بحث، دادزدن، ناسزاگویی، فریادهای بلندی که همسایهها میشنوند و در نهایت کتککاری، شکستن اشیاء و خشونت فیزیکی است. موضوع این مشاجرهها میتواند از کوچکترین تا بزرگترین مسایل را شامل شود؛ برآورده نشدن انتظاراتی مانند نوبت و برعهدهگرفتن انجام امور منزل و مسوولیتها، چگونگی استفاده از امکاناتی مانند تلویزیون، اتاق، دستشویی و... از سوی دیگر، زن و مردی که با هم یک خانواده را تشکیل میدهند، دو جنس متفاوتند با مجموعهای از ویژگیهای متفاوت.
علاوه بر این، هرکدام از آنها فرهنگ، خانواده، تاریخچه و مجموعه تجربههای متفاوتی دارند. پس کاملا طبیعی است که انتظارها و سلیقههای مختلفی داشته باشند. همین تفاوتها باعث اختلافنظر میشود و اختلافنظر هم میتواند باعث بروز بحث و مشاجره شود.
پس چرا برخی زوجها رابطه آرامتری دارند و کمتر با هم بحث میکنند؟
برای رسیدن به پاسخ این سوال، بهتر است مقایسهای بین دو گروه خانوادههای «پرمشاجره» و «آرام» انجام دهیم. با نگاهی عمیقتر به این دو گروه خانواده، میبینید آنچه باعث بحث بین زن و شوهر میشود، تفاوتهای بین فردی نیست بلکه شیوهای است که برای حل اختلافاتشان از آن استفاده میکنند. در واقع مشاجره نوعی روش گفتوگوست؛ گفتوگویی بینتیجه و حتی با پیامد منفی؛ بنابراین مهمترین دلیل در بروز مشاجره، شکل و نحوه گفتوگوی اعضا است که در دو گروه متفاوت است.
به این تفاوتهای شکل و نحوه گفتوگو اشاره میکنید؟
اولین نکته در مورد چگونگی شروع گفتوگو است. اعضای خانوادههای پرمشاجره، درباره اختلافشان صحبت نمیکنند و زمانی لب به شکایت میگشایند که جانشان به لب رسیده و به لحاظ احساسی در اوج ناراحتی باشند. پس بدیهی است که گفتوگویشان با خشونت و سرزنش آغاز شود. این حالت احساسی به طرف مقابل سرایت و نوعی جو ستیز و مبارزهطلبی را ایجاد میکند اما حتی اگر در جنگ بین دو کشور، برندهای وجود داشته باشد، در جنگ بین دو عضو خانواده هیچ برندهای وجود ندارد و بیشک هر دو بازنده هستند و به هدف خود (حل اختلاف) نمیرسند. بدیهی است وقتی همسران در حالی گفتوگو را شروع میکنند که درگیر احساسات منفی مانند خشم و تنفر هستند، به لحاظ احساسی توان اداره و هدایت بحث را ندارند و به نتیجه دلخواه هم نمیرسند.
نوع دیدگاه افراد هم در حل مساله تاثیرگذار است؟
بله، در یک گفتوگوی اصولی برای حل مشکلات، باید نگاه افراد به مشکلات مشخص شود. در واقع نوع نگاه افراد به مشکلات دوگونه است؛ مسالهمدار و راهحلمدار. به عبارت سادهتر، هر کدام از ما پیرامون خود کسانی را میشناسیم که در مواجهه با مشکلات، فورا میگویند: «خب، به هر حال مشکلی برایمان پیش آمده... حالا باید با این مشکل چه کنیم؟» چنین افرادی نگاه راهحلمدار دارند ولی افراد مسالهمدار دائم از مشکلاتشان شکایت و دیگران را سرزنش میکنند. آنها به دنبال علت بروز مشکل و مقصر هستند و وقت و انگیزهای برای پرداختن به راهحل ندارند. در مقابل، افراد راهحل مدار، فقط در حد لازم به مساله و علت آن میپردازند و بیشتر وقت خود را صرف یافتن راهحلی مناسب میکنند. در خانوادههای پرمشاجره، افراد عمدتا مسالهمدارند، نه راهحل مدار. گاهی حین مشاجره یکی از طرفین یا حتی هر دو، بحثهای گذشته را به میان میکشند. چرا؟
به دلیل اینکه این افراد هم نسبت به حل مشکل، نگاه مسالهمدارانه دارند و جزو خانوادههای پرمشاجره به شمار میروند. خانوادههای پرمشاجره در اتفاقهای گذشته غرق میشوند و به مسایلی میپردازند که در حال حاضر وجود ندارد. این حالت نوعی سرزنش بینتیجه برای فرد خاطی محسوب میشود و موجی از ناامیدی در فرد سرزنشکننده و سرزنششونده ایجاد میکند.
پس برای پیشگیری از بروز مشاجره، چگونه میتوان گفتوگویی راهحلمدار داشت؟
مشاجره نوعی روش گفتوگوست که نتایج منفی به بار میآورد. در خانوادههای پرمشاجره، افراد شیوههای تکراری و بدون نتیجه را برای حل اختلافها به کار میبرند. آنها ناامیدانه تلاش میکنند و هر بار شکست میخورند و در نهایت فقط میتوانند احساسات منفی خود را بر سر یکدیگر خالی و البته به هم منتقل کنند. متاسفانه آنها این شیوه غلط را از خانواده خود یاد میگیرند و بعد از مدتی که از آن استفاده میکنند، آنچنان در این چرخه غلط گرفتار میشوند که غیرارادی آن را بهکار میبرند.
چنین اشخاصی اصلا متوجه نیستند با این رفتار چه بر سر رابطه خانوادگیشان میآید و با این مشاجرهها هیچ نتیجه مثبتی عایدشان نمیشود. خوشبختانه این روش گفتوگوی غلط، همانطور که یاد گرفته میشود، از یاد زدوده خواهد شد البته نه بهسادگی ولی میتوان با آن مقابله و روشهای گفتوگوی موثر و صحیح را جایگزین کرد. (سلامت)
چهارشنبه 19 شهریور 1393 09:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
چرا همیشه خسته ام؟
چرا همیشه خسته ام تحقیقات نشان میدهد انسانها به محض احساس خستگی قبل از هر چیز با خود مرور میکنند که آیا شبهای قبل به اندازهی کافی خوابیدهاند یا خیر اما کارهای کوچک زیادی وجود دارد که انجام دادن یا انجام ندادن آنها میتواند خستگی بیشتر یا کمتری را در طول روز برای ما به همحرفهایی از رییس جمهور به کام جناح ها خوش آمد / صحبتهای وحدت آفرین رهبر انقلاب در صفحه اول/چرایی تاکید اصلاح طل
حرفهایی از رییس جمهور به کام جناح ها خوش آمد صحبتهای وحدت آفرین رهبر انقلاب در صفحه اول چرایی تاکید اصلاح طلبان بر استیضاح وزرای کابینه یازدهم امروز سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع کارگزارن حج تیتر یک روزنامه های اصولگرا بود حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی صبح دیروزچرا داعش خبرنگار آمریکایی را با لباس نارنجی سر برید؟
چرا داعش خبرنگار آمریکایی را با لباس نارنجی سر برید تاریخ انتشار شنبه ۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ ۰۵ گروه تروریستی داعش همانند القاعده لباسی نارنجی رنگ به تن قربانیانش میکند اما چرا به گزارش العالم به نقل از سایت السومریه نیوز جیمز فولی خبرنگار آمریکایی که اواخر سال ۲۰۱۲ درنمایش «خسته نباشید» در سیدنی استرالیا
نمایش خسته نباشید در سیدنی استرالیافیلم سینمایی خسته نباشید محصول حوزه هنری به زودی در سیدنی روی پرده میرود خسته نباشید به کارگردانی محسن قرایی و افشین هاشمی پارسال اکران عمومی شد این فیلم در سومین دوره جشنواره ایرانیان استرالیا از 20 تا 23 شهریورماه در شهر سیدنی روی پرده میرئیس کمیته امداد چرام خبر داد پرداخت 440 میلیون ریال کمک موردی ویژه به مددجویان چرام
رئیس کمیته امداد چرام خبر دادپرداخت 440 میلیون ریال کمک موردی ویژه به مددجویان چرامرئیس کمیته امداد امام خمینی چرام از پرداخت 440 میلیون ریال کمک موردی ویژه به مددجویان این شهرستان خبر داد علیحسن مظاهری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در چرام از پرداخت 440 میلیون ریال کمک مورددر خبرآنلاین بررسیشد؛چرا خانوادهها انتظار دارند مدرسه،فرزندشان را تربیت کند؟/ کاشف برای کارآفرینی
در خبرآنلاین بررسیشد چرا خانوادهها انتظار دارند مدرسه فرزندشان را تربیت کند کاشف برای کارآفرینی جامعه > آموزش - آزمون کاشف که برای کارآفرینی دانش آموزان طراحی شده امسال با همکاری سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش برای دومین سال اجرا می شود زهرا تالانی وقتی که آچرا آیتالله خزعلی در عروسی نوهاش نبود؟
چرا آیتالله خزعلی در عروسی نوهاش نبود به دکتر خزعلی گفتم خب آن وقت پدر عروس هم که شما هستید نباید در عروسی دخترتان حضور یابید تا پدربزرگ عروس حضور یابند رحمتالله بیگدلی روحانی و روزنامهنگار با اشاره به برگزاری مراسم عروسی فرزند مهدی خزعلی به روایت شرط آیتRچرا بانک مرکزی در مقابل بانک شدن 6 موسسه سکوت و ملاحظه کرد؟!
شنبه ۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۶ بانک سینا وابسته به بنیاد مستضعفان است بانک شهر متعلق به شهرداری است بانک دی برای بنیاد شهید است بانک انصار برای سپاه بوده بانک حکمت ایرانیان برای ارتش و بانک قوامین متعلق به نیروی انتظامی است نباید مجوز فعالیت دریافت میکردند و جای سوال است چرا بکشاورزی نفسهای آخر را میکشد!
کشاورزی نفسهای آخر را میکشد وزیر اسبق کشاورزی گفت کشاورزی ایران با ادامه این وضعیت و فشار بر منابع پایه نفسهای آخر خود را میکشد عیسی کلانتری اظهار کرد همانگونه که وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که کشاورزی ایران در مسیر 40 سال پیش اروپا قرار دارد وضعیت امروز کشاورزی در کشو«خسته نباشید» در جشنواره سیدنی روی پرده میرود
فرهنگ و هنر سینمای ایران خسته نباشید در جشنواره سیدنی روی پرده میرود فیلم سینمایی خسته نباشید محصول حوزه هنری است که قرار است در سومین دوره جشنواره ایرانیان استرالیا در سیدنی روی پرده برود به گزارش خبرگزاری مهر «خسته نباشید» به کارگردانی محسن قرایی و افشین هادربارهی مهمترین مأموریت نظام اسلامی چرا دولت در عرصه فرهنگ مسئولیت دارد؟
دربارهی مهمترین مأموریت نظام اسلامیچرا دولت در عرصه فرهنگ مسئولیت دارد انقلاب اسلامی اگرچه غایات سیاسی و اقتصادی نیز دارد اما به صورت اصالی و اولی در پی استکمال معنوی و روحی افراد جامعه به واسطهی تحقق یافتن ارزشهای اسلامی است نسبت دین و دولت چیست از جمله مباحثی که طیرئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی چرام: جشنواره استانی گرافیک و پوستر چرام برگزیدگان خود را شناخت
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی چرام جشنواره استانی گرافیک و پوستر چرام برگزیدگان خود را شناخترئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان چرام گفت جشنواره استانی گرافیک و پوستر حجاب در فرهنگ رضوی با معرفی در شهرستان چرام با معرفی 8 نفر برگزیده به کار خود پایان داد محمد تقوی امروز دچرا با مُهر نماز میخوانیم ؟
چرا با مُهر نماز میخوانیم نماز خواندن بر روی قبور شرک است و شما این کار را انجام میدهید زیرا شما از خاک مرده مهر درست میکنید و بر روی آن نماز میخوانید به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز کتاب «جدال احسن نقد و بررسی شبهات وهابیان» اچرا بچهها زبان دوم را راحتتر یاد میگیرند؟
چرا بچهها زبان دوم را راحتتر یاد میگیرند اگر از دلایل یادگیری راحتتر زبان دوم در دوران کودکی پرسیده شود پاسخ کوتاه این پرسش یک جمله است چون زبان مادری کمتر حواسشان را پرت میکند از همین روست که میگویند برای یاد گرفتن زبان بهتر است هر چه زودتر اقدام کنید این که چنین پاچرا در هند، ترکیه، مالزی و نروژ اینقدر مفاسد اقتصادی نیست؟
گزیده عناوین روزنامههای صبح شنبه چرا در هند ترکیه مالزی و نروژ اینقدر مفاسد اقتصادی نیست روزنامه های صبح امروز در مهمترین عناوین خود مطالبی همچون اجرای بسته پیشگیری طرح تحول نظام سلامت از هفته آینده مهلت ۱۵روزه به بانکها پس از تذکر رهبر انقلاب 8 شخصیت و 20 شرکت در لیست تحریمچرا اصلی ترین رقیب رئیس شورای شهر کمتر حرف می زند؟/ چمران: اصرار زیادی به صحبت کردن ندارم
چرا اصلی ترین رقیب رئیس شورای شهر کمتر حرف می زند چمران اصرار زیادی به صحبت کردن ندارم جامعه > شهری - مهر نوشت بررسی عملکرد نظارتی شورای چهارم انتقاد از افزایش تعداد کمیته های شورای شهر گلایه از طولانی شدن روند رسیدگی به مصوبات توضیح درباره سکوت در جلسات علنیفتنه چرا بايد خط قرمز باشد؟
فتنه چرا بايد خط قرمز باشد با پايان يافتن شرايط غبارآلود فتنه 88 پس از گذشت چند ماه از انتخابات دهم رياست جمهوري و بازگشت آرامش به كشور فتنه و گردانندگان آن به خواست ملت تبديل به خط قرمزي شدند كه اين خط قرمز در قامت چراغ خطري است كه بايد پشت آن توقف شود نویسنده ع-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها