واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده مجلس:صنعت انگور و کشمش ملایر از نبود صنایع تبدیلی رنج می برد ملایر-ایرنا-نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: انگور و کشمش ملایر و فرآوری این محصول هنوز از نبود صنایع تبدیلی رنج می برد و صنعت هنوز نتوانسته به داد این محصول مهم و استراتژیک برسد.
به گزارش ایرنا "علی نعمت چهاردولی" روز سه شنبه در دومین جشنواره منطقه ای انگور و مسابقه خوشه برتر انگور در شهرستان ملایر افزود: امروز به جز شرایط سنتی، در صنعت و ایجاد صنایع تبدیلی فرآورده های انگور هیچ کاری نکرده ایم.
وی اظهار داشت: با وجود اینکه برای ایجاد صنایع تبدیلی فرآورده های انگور و کشمش سرمایه گذار دعوت شد، اما به دلیل یکسری از مسایل، تمامی کارها و اقدامات نیمه کاره رها شد.
وی خاطرنشان کرد: تمام تلاش خود را برای ایجاد و شکل گیری صنایع تبدیلی در ملایر انجام می دهیم و تحقق این امر، به طور حتم نیازمند ورود بخش خصوصی است و چنانچه سرمایه گذاران توانمندی لازم را دارند، می توانند در این زمینه ورود پیدا کنند.
چهاردولی بحران آب را مهمترین تهدید برای محصول انگور این شهرستان دانست و بیان داشت: مدیریت آب، جلوگیری از پرت آب، استفاده درست و بهره وری درست از جمله اقداماتی است که به دست مسوولان و باغداران حل می شود.
وی بر لزوم استفاده باغداران از امکانات و علم روز دنیا و روش های آبیاری نوین در باغداری تاکید کرد و گفت: استفاده از علم روز دنیا به طور حتم، میزان برداشت انگور و تولید در هر هکتار را تا چندین برابر افزایش می دهد.
نماینده مردم ملایر در خانه ملت تصریح کرد: به همین منظور، دولت تدبیر و امید در بودجه سال 93، تا 85 درصد تسهیلات بلاعوض به کشاورزان و باغداران برای اجرای سیستم های آبیاری نوین ارایه می دهد که در مناطق محروم 15 درصد مابقی نیز به صورت رایگان است.
چهاردولی با بیان اینکه باغداران باید از این فرصت مناسبی که دولت در اختیار آنها قرار داده، استفاده کنند، افزود: بیمه باغداران، بیمه محصول و تشکیل تعاونی از دیگر اولویت های مهمی است که به کشاورز کمک می کند تا به دلیل تنگناهای مالی، محصول خود را به قیمت پایین به فروش نرساند.
وی همچنین تاکید کرد: جشنواره انگور و مسابقه خوشه برتر انگور در ملایر باید به صورت ملی برگزار شود تا بزرگان و متخصصان کشور برای این همه توانمندی و قابلیت شهرستان ملایر حساب ویژه باز کرده و برای آیندگان این جشنواره ماندگار باشد.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر نیز گفت: در تلاش برای برگزاری این جشنواره به صورت ملی هستیم و از همه توان خود برای رفع مشکلات باغداران و معرفی انگور و کشمش ملایر در سطح ملی و جهانی استفاده می کنیم.
"غلامحسین تقوی" کشاورزی را محور استقلال، توسعه و قدرت هر کشوری دانست و اظهار داشت: در این راستا، تمام برنامه ریزی های ما براساس محور کشاورزی و رسیدن به خود کفایی است.
وی ادامه داد: ارزش تولیدات محصولات کشاورزی ملایر هفت هزارو 259 میلیارد ریال است که رتبه نخست استان را دارد و در بخش انگور نیز با 85 درصد تولید انگور استان، جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.
وی بیان داشت: در بخش کشاورزی از صد درصد محصولات تولیدی، 39.7 در بخش زراعت، 16.5 در بخش دام و طیور و 43.8 درصد در بخش باغبانی است که بیشترین سهم تولیدات این شهرستان مربوط به محصولات باغی است.
تقوی افزود: انگور ملایر با 11 هزار هکتار سطح زیر کشت باغات، تولید این محصول 28.5 درصد ارزش افزوده را به خود اختصاص داده و سالانه 203 هزار تن انگور در این شهرستان تولید می شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اختصاص تسهیلات ویژه دولت در بخش آبیاری، نیاز است باغداران و بهره بردارانی که چاه های کشاورزی آنها دارای مجوز و همچنین دارای اراضی مستعد هستند، تشکیل پرونده دهند و جهاد کشاورزی آمادگی لازم برای هر تعداد پرونده جهت استفاده از تسهیلات را دارد.
دومین جشنواره انگور و مسابقه خوشه برتر انگور روز سه شنبه با حضور باغداران استان همدان، استان مرکزی و شهرستان ابهر در سینما فرهنگیان شهرستان ملایر برگزار شد.
شهرستان ملایر با 300 هزار نفر جمعیت، در جنوب شرقی استان همدان واقع شده است.
7528/576
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]