واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دهمین شماره پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان منتشر شد تهران بزرگ-ایرنا- دهمین شماره پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان با موضوع ویژه «کتاب تعاملی، سواد چندرسانه ای» منتشر شد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا، موضوع ویژه این شماره «کتاب تعاملی،سواد چندرسانه ای» است. در میزگرد این شماره حسین نمکدوست و حسین شیخ الاسلامی شرکت کرده اند و درباره دنیایی که اپلیکیشن ها و... می سازند،سخن گفته اند.
محور اصلی این گفت و گو علاوه بر بررسی تفاوت های کودکان دیروز و امروز، دنیای مجازی است که به مدد رسانه ها در کنار واقعیت شکل گرفته است.
کیمبرلی رنلدز در مقاله «ادبیات کودک و تحول در شیوه ها» به بررسی فناوری ها و رسانه هایی می پردازد که ادبیات کودک را دستخوش تغییر کرده و شکل های جدیدی به آن اضافه کرده اند، شکل هایی که قابلیت هایی را به ادبیات افزوده است، مانند شکل گرفتن شبکه های چند رسانه ای، این مقاله را مهدی حجوانی ترجمه کرده است.
مقاله «آینده روشن است» به بررسی بازار دیجیتالی کتاب کودک می پردازد و با توجه به آمارهایی که ارایه می دهد از تمایل کودکان کم سن و سال به کتاب های دیجیتالی و ای بوک ها می گوید، ثمین نبی پور این مقاله را از دو منبع ترجمه و تلخیص کرده است.
مقاله دیگر این شماره با عنوان «کاربرد کتاب های الکترونیکی در کلاس های پیش دبستانی» به تاثیری که این کتاب ها در سوادآموزی کودکان می گذارند، اشاره می کند.
این مقاله را آملیا.ک مودی نوشته و فریبا گرانمایه ترجمه کرده است.
مقاله «تصویر مذهبی در فضای نشر الکترونیک» که به بررسی وضعیت تصویر در آثار الکترونیکی کودک و نوجوان با گونه های دینی و کهن می پردازد، هر چند ارتباط مستقیمی با موضوع این شماره ندارد، می تواند نشان دهنده وضعیت بازار ما در حوزه آثار الکترونیکی برای کودکان باشد و چالش ها و راهبردهای این مسیر را نشان دهد.
این مقاله را مهشید دولت و مرجان فروغی تالیف کرده اند.
در این شماره از پژوهشنامه سه مقاله با موضوع آزاد منتشر شده اند.
مقاله «نشانه های ملی در تصویرگری معاصر ایران» از علی بوذری و اکتای کیهانفر کوشش می کند بر اساس تحلیل آثار ششمین دو سالانه تصویرگری تهران به این پرسش پاسخ دهد که تصویرگران معاصر کتاب کودک در ایران چگونه و با استفاده از چه منابعی ایرانی بودن را در تصاویرشان نشان می دهند.
مریم کوچکی در مقاله «کلیشه های جنسیتی و تاثیر آن بر شعر شاعران کودک و نوجوان» به بررسی کلیشه های جنسیتی در کتاب های شعر «خودمان» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرداخته است.
«چگونگی، اما نه چیستی یا چرایی» از پری نودلمن مقاله آزاد دیگر این شماره است که سودابه شکرالله زاده و فاطمه فرنیا آن را ترجمه کرده اند، این مقاله نقدی است بر کتاب «چگونگی کارکرد کتاب های تصویری».
نقد ویژه دهمین شماره پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان به سیدمهدی شجاعی اختصاص یافته که کتاب هایش در زمینه ادبیات مذهبی برای کودکان و نوجوانان به چندین چاپ رسیده است، آثار او را روح الله مهدی پور عمرانی و شقایق قندهاری نقد و بررسی کرده اند.
در بخش تجربه این شماره از پژوهشنامه، مهدی محمدیان تجربه خود را در ترویج کتابخوانی مطرح کرده است.
در بخش لاک پشت پرنده نیز، کتاب های فصل تابستان سال 1392 بررسی شده و فهرستی از بهترین کتاب های این فصل آمده است.
تهرام/7245/ 699
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]