واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تعیین حریم 2700کیلومتر رودخانه در گلستان نیازمند اعتبارات مناسب است گرگان - ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان با اشاره به تعیین حد بستر و حریم 1100کیلومتر از رودخانه های استان گفت: مشخص کردن حریم 2700کیلومتر رودخانه های این استان نیازمند تخصیص اعتبار مناسب است.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، "ایرج حیدریان" که در نشست بررسی مسایل مربوط به مهندسی رودخانه و سواحل گلستان سخن می گفت بدون اشاره به اعتبارات مورد نیاز اظهار داشت: بیش از 400 کیلومتر از رودخانه های استان نیز "رپر گذاری" شده که تحقق کامل آن نیازمند اختصاص اعتبار می باشد.
وی همچنین افزود: تجربیات تلخ سیلاب های گذشته موجب شده تا اقدامات پیشگیرانه در دستور کار مسوولان استانی قرارگیرد که در همین راستا تاکنون 14 سد در استان ساخته و تعداد دیگری در حال ساخت و مطالعه قرار دارد و نیز بخشی از رودخانهها لایروبی و دیواره سازی شده اند.
حیدریان با اشاره به لزوم همکاری مردم با مسوولان در مدیریت و کاهش پیامدهای منفی سیل تاکید کرد: رعایت نکردن حریم رودخانه ها منجر به افزایش آسیب حوادثی همچون سیل می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان باتاکید براجرای طرح جامع سیل استان افزود: این طرح نقشه راه استانی است و هر نوع فعالیت عمرانی در بخش آبخیزداری و سایر بخش ها باید در چارچوب آن انجام شود و از مسوولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در خواست ردیف اختصاصی برای آن شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان نیز گفت: باید مفهوم درستی از سیل در گلستان بین مدیران و آحاد مردم مطرح و علاوه بر مدیریت بحران به مدیریت ریسک هم توجه شود.
"صادقعلی مقدم" دو گام را در مساله سیل مهم توصیف کرد و آن اینکه باید اول خطر را از مردم دور کنیم و در گام دوم، مردم را از خطر دور کنیم که این نیازمند هماهنگی لازم و کامل بین دستگاه های ذی ربط مثل هواشناسی و وزارت نیرو در سطح ملی می باشد.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان به مسایلی همچون اهتمام بیشتر در خصوص طرح جامع هدایت آب های شهری، توسعه ایستگاه های هواشناسی و باران سنجی نیز اشاره کرد.
مدیرکل دفتر فنی استانداری گلستان نیز خواستار هماهنگی بیشتر دستگاه ها در سطح ملی شد و گفت: هر چند این هماهنگی در سطح استانی وجود دارد ولی نیازمند نگاه ملی است.
"رسول حسام" با اشاره به سیاست وزارت نیرو در برابر آزاد سازی حریم رودخانه ها نیز اظهار داشت: لازم است سیاست روشنی از سوی وزارت نیرو در این خصوص تعریف و ارائه شود.
مدیرکل دفتر فنی استانداری گلستان به اصلاح قوانین مربوطه، استفاده از پتانسیل و ظرفیت کمیسیون ماده 99 شهرداری ها، تغییر نگاه در برداشت شن و ماسه، اصلاح شرح خدمات توسعه عمرانی شهر با لحاظ کردن هدایت آب های سطحی و هماهنگی بیشتر دستگاه قضایی با شرکت آب منطقه ای نیز اشاره کرد.
مدیرکل دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز درسخنانی گلستان را از استان های پیش رو در مباحث مهندسی رودخانه نام برد و گفت: اکثر طرح ها و ایده های نو توسط شرکت آب منطقه ای گلستان به ستاد ارایه می شود که نشاندهنده تلاش و عزم جدی در مباحث رودخانه و کنترل سیل می باشد.
"غزال جعفری" مشارکت مردم در حفاظت از رودخانه ها را مهم توصیف کرد و افزود: علاوه بر ساماندهی و دیواره سازی رودخانه ها که مستلزم اعتبارات زیادی است، مشارکت مردم در این راستا ضروری می باشد.
وی بر اطلاع رسانی از طریق رسانه ها، آموزش و آگاه سازی مردم در این زمینه تاکید کرد و خواستار هماهنگی بین دستگاهی شد.
مدیر کل دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل شرکت مدیریت منابع آب ایران به بحث ثبت کردن نقشه ها و مطالعات انجام شده حد و حریم بستر رودخانه در سازمان ثبت اسناد نیز اشاره کرد و گفت: این اقدام کمک شایانی در خصوص ساماندهی ساخت و سازها و مسایلی از این حیث می شود.
601
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]