واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ شهريور ۱۳۹۳ (۱۰:۲۱ق.ظ)
تعيين حريم شهر همدان همت مديران ارشد استان را مي طلبد رييس كميسيون معماري و شهرسازي شوراي اسلامي شهر همدان گفت : تعيين تكليف حريم شهر همدان بايد هرچه سريعتر مشخص شود و اين امر محقق نمي شود مگر با همكاري و همت دستگاههاي ذيربط بويژه مديران ارشد استان.
به گزارش خبرنگار موج از همدان، براهيم مولوي در جلسه بررسي مسائل و مشکلات حريم شهر همدان و روستاهاي پيرامونكه با حضور معاون عمراني روستايي بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان ، شهردار و معاون معماري و شهرسازي شهرداري همدان در سالن جلسات شورا برگزار شد با تاكيد بر اين موضوع اگفت: همدان به دليل نداشتن حريم شهري با مشكلاتي از جمله افزايش ساخت و سازهاي غيرمجاز در حواشي شهر مواجه شده است.
مولوي با بيان اينكه گسترش حاشيه نشيني و نبود خط حريم مشكلات عديده اي از جمله مسائل و مشکلات امنيتي و اجتماعي را به دنبال دارد، افزود : شهرداري به تنهايي متولي تعيين حريم شهر نيست بلكه دستگاههاي اجرايي ديگري نيز در اين امر دخليند كه مي طلبد اين دستگاهها در كنار مديريت شهري براي رفع اين مشكل اقدام كنند.
وي از برگزاري همايشي پيرامون موضوع حريم شهر همدان در آينده اي نزديك خبر داد و گفت : در اين همايش تصميمات كلي جهت رفع مشكل خط حريم شهر اتخاذ خواهد شد تا به عنوان مصوبات ماده 5 يا كارگروه شهرسازي و يا شوراي تامين استان تدوين شود تا مسئولين ذيربط حفاظت از اراضي خود را بر عهده بگيرند.
مولوي رفع مشكل حريم شهر همدان را منوط به همكاري و مشاركت تمامي دستگاههاي اجرايي ذيربط و مديران ارشد استان دانست و تاكيد كرد: لازم است در اين زمينه با همت وارد شد تا اين معضل چندين ساله را حل كرد.
وي با اشاره به اينکه با نظارت و کنترلهاي مؤثر شوراي اسلامي شهرو شهرداري همدان در سالهاي اخير تا حدودي از گسترش بي رويه مناطق حاشيه اي شناخته شده شهر مانند حصار امام خميني (ره) خضر ، کوي نبوت، جاده مزدقينه، ديزج و ... جلوگيري شده است، افزود: اين در حالي است که متاسفانه به علت خشکسالي هايي اخيرا و تخليه روستاهاي اطراف شهرها اکثريت اين مهاجرين به روستاهاي واقع در حريم شهر همدان هجوم آورده اند و امروزه اگر تصميم جامع اي براي حفظ حريم گرفته نشود روستاهايي همچون قاسم آباد، علي آباد، حسن آباد و ... تمامي حريم شهر همدان را خواهند بلعيد و در آينده نه چندان دور بخاطر وضعيت اجتماعي و اقتصادي افراد ساکن در اين گونه مناطق مسائل و مشکلات عديده زيست محيطي، فرهنگي، اجتماعي و بزهکاري هاي ديگري رخ داده و گاها به مشکلات امنيتي نيز دوچار خواهد بود.
در ادامه رييس كميسيون فني عمراني امور زير بنايي و املاك شوراي اسلامي شهر همدان از عملكرد دستگاههاي اجرايي ذيربط با موضوع حريم شهر همدان قدرداني کرده و گفت: عمليات انجام شده در اين زمينه کافي نبوده است.
حميدرضا طبي مسرور با اشاره به اقدامات شهرداري در زمينه حريم شهر اضافه كرد : شهرداري همدان مكلف به مديريت حريم شهر شده كه در راستاي تحقق اهداف براي تعيين حريم نياز به بودجه مناسب در سال 94 مي باشد و در اين راستا اقدام به راه اندازي واحد مديريت حريم در شهرداري نموده است.
طبي مسرور بر فعال كردن كميسيون 99 جهت رسيدگي به مشكلات خارج از حريم شهر تاكيد كرد و گفت: با توجه به اينكه جلوگيري از ساخت و سازهاي غيرمجاز از مصاديق احقاق حقوق شهروندي است ، لذا نياز است چهارچوب مدوني براي محدوده قانوني حريم شهر همدان شكل گيرد تا بخشي از حريم كه در سنوات گذشته بدليل نامشخص از محدوده قانوني شهر خارج شده بازگردانده شود.
وي اضافه كرد: تهيه طرح جامع جزء اولويت كاري شوراي اسلامي شهر و شهرداري همدان و راه و شهرسازي قرار گرفته است كه با تعاملات صورت گرفته طرح در حوزه برنامه ريزي شهرداري در حال بررسي اولويت هاي کلانشهر همدان است که از مشاور خواسته خواهد شد.
وي اقدام شهرداري همدان در تهيه طرح جامع شهري را قابل تحسين دانست و افزود: انتظار مي رود پس از تدوين طرح نمود اجرايي پيدا كند.
طبي مسرور اضافه کرد: اميد است با تدبير و تصويب قوانيني کامل جهت ساماندهي نحوه ساخت و سازها در حريم در آينده شاهد مديريت و کنترل قانوني و ساخت و سازهاي در شأن کلانشهر همدان بود.
در ادامه شهردار همدان نيز همکاري دستگاه هاي اجراييمربوطه با مديريت شهري را در پيشبرد امور ضروري دانست و گفت: ساخت و سازهاي غير مجار در حريم شهر يزرگترين دغدغه شهرمديريت شهري است و عدم همکاري بعضي از ادارات با شهرداري در جلوگيري از اين ساخت و سازها يک نقص است که بايد براي آن تدابيري انديشيده شود.
سيد مصطفي رسولي با بيان اين که هر سازمان يا ارگاني بايد به وظايف خود عمل کند، اظهار کرد: لازم است در جهت بازگرداند بخش جدا شده از حريم شهر همدان، پيگيريهاي لازم صورت پذيرد تا تکليف شهرداري در اين زمينه به وضوح مشخص شود.
رسولي با انتقاد از اينکه بخشي از حجم نامه هاي دريافتي مربوط به شورا و شهرداري نيست افزود: اما متاسفانه ادارات خواسته هاي شهروندان در اين زمينه را به شورا يا شهرداري ارجاع مي دهند.
معاون شهرسازي و معماري شهرداري همدان نيز با اعلام اينکه حاشيه نشيني دغدغه اصلي مديريت شهري است، گفت:جمعت حاشيه نشين همدان به بيش از 150 هزار نفر رسيده که رفع اين مشکل راهکار مناسبي را مي طلبد.
مهدي مجيدي اضافه کرد: پيشگيري از بروز مشکلات در آينده پايتخت تاريخ و تمدن ايران زمين هستند نيازمند همت همگاني مسؤلين و مديران استان و شهر همدان است.
در ادامه اين جلسه معاون عمران روستايي بنياد مسکن و انقلاب اسلامي استان اقدام شوراي اسلامي شهر همدان در توجه به مشکلات حريم شهر همدان را بسيار با ارزش دانست و گفت:با توجه به افزايش روز افزون ساخت و سازهاي غير مجار و رشد قارچ گونه سکونتگاه هاي غير رسمي برگزاري جلسات کارشناسي براي رفع اين مشکل حائز اهميت است.
محمود اميري با اشاره به اينکه تاکنون جديتي در تعيين حريم شهر همدان وجود نداشته اظهار کرد: لازم است خط محور حريم شهر و روستا در محل پياده شود و اين امر علاوه بر شورا و شهرداري عزم ساير دستگاه هاي مربوطه را مي طبد.
اميري اضافه کرد: با توجه به اينکه قانون مرجع نظارت بر ساخت و سازدر روستاها دهياران هستند بر اساس دهياران نيز در ساماندهي حريم روستا در کنار بنياد مسکن نقش بسزايي را مي توانند ايفا کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]