تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834670485




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا حق داریم از سخنان معاون دادستان کل کشور، اینگونه برداشت کنیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: آیا حق داریم از سخنان معاون دادستان کل کشور، اینگونه برداشت کنیم؟ فرهنگ > رسانه - سایت الف در یادداشتی نوشت:

یک) در سال های اخیر کمتر جمع مدیران رسانه های فضای مجازی تشکیل شده که در آن به مناسبت یا بی مناسبت صحبت از برخوردهای فراقانونی و بی ضابطه کمیته تعیین مصادیق مجرمانه سایت ها یا همان «کمیته فیلترینگ» نشود و تقریباً همه مدیران رسانه ای از انتهای سمت چپ طیف اصلاح طلب تا ابتدای سمت راست طیف اصولگرا، به اتفاق معترض نباشند. (حداقل در قریب به اتفاق جلساتی که حقیر حضور داشته ام.)

از برخورد سلیقه ای و بدون استناد قانونی با محتوای سایت های خبری و تحلیلی کشور تا دستور مستقیم به شرکت های ارایه دهنده خدمات میزبانی وب (Hosting) برای حذف برخی مطالب سایت ها یا دستور خاموش نمودن سرور بعضی سایت ها و حتی آرشیو گردی سایت ها و دستور حذف مطالبی از آرشیو ۲-۳ سال قبل یک رسانه، معمولاً در این جلسات مورد بحث قرار می گیرد.

دو) یکی دیگر از موضوعات همیشگی بحث مدیران رسانه های رسمی کشور در فضای مجازی، موضوع عدم نظارت و برخورد با سایت های خبری- تحلیلی بدون مجوز و بدون شناسنامه ای است که قارچ گونه، هر از گاهی در فضای مجازی سر بر می آورند، فضای خبری کشور را مشوش کرده و بعضاً با همان شیوه که متولد شده بودند، پس از چندی جای خود را به سایت های دیگری از جنس خود می دهند.

اغلب تعجب از این است که چرا دستگاه های ذیربط از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته تا دستگاه های قضایی و امنیتی نسبت به این پدیده تا این اندازه با تسامح برخورد می کنند اما نوبت به سایت های رسمی و شناسنامه دار که می رسد، سختگیر می شوند. به قول یکی از دوستان رسانه ای، «ظاهراً سر ما که سایت هایمان را ثبت کرده و شناسنامه روشنی از خود را در دسترس عموم مخاطبان قرار داده ایم، کلاه رفته است.»

مگر نه این است که تبصره ذیل ماده ۷ قانون مطبوعات، سایت های خبری و خبرگزاری های کشور را نیز مشمول این قانون دانسته است؟

سه) اظهارات روز جمعه گذشته معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد درباره برخورد با سایت ها خبری بدون مجوز در فضای مجازی، این امید را به وجود آورد که به زودی شاهد انضباط بیشتری در حوزه اطلاع رسانی فضای مجازی باشیم. به خصوص که وی گفته بود: «یکی از راه های جلوگیری از ظهور و توسعه بی اخلاقی حرفه‌ای، اجرای بدون تبعیض قانون مطبوعات و حمایت از رسانه‌های دارای مجوز در مقابل رسانه‌های فاقد مجوز و ممانعت از فعالیت رسانه‌های فاقد مجوز است. کسانی که به کار رسمی، شفاف و قانونی اعتقاد دارند و می خواهند نقش اطلاع رسانی و نظارتی خود را بدرستی ایفا کنند منطقا از انتشار شبنامه‌های الکترونیک فاصله می گیرند. حضور و فعالیت شب نامه های الکترونیک علاوه بر تجاوز به حقوق شهروندی، فضای منفی از رسانه ها را تصویر می کند و رسانه هایی را که به فعالیت قانونی و سالم مشغولند نیز نزد افکار عمومی بی اعتبار می کند زیرا رواج این شیوه اطلاع رسانی که با استانداردهای حرفه ای فاصله دارد و کار رسانه ای را با پرده دری و اتهام و توهین و نقض حریم خصوصی شهروندان اشتباه می گیرد بیشترین آسیب را به روزنامه نگاران و رسانه هایی می زند که صرف نظر از مشی سیاسی خود در چارچوب قانون فعالیت می کنند.»

چهار) بلافاصله پس از انتشار سخنان معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، دبیر کمیته فیلترینگ و معاون قضایی دادستان کل کشور به این عبارات واکنش نشان داد و اقدام احتمالی وزارت ارشاد برای جلوگیری از فعالیت سایت های غیرقانونی را فاقد وجاهت قانونی دانست و گفت: «اگر وزارت ارشاد راساً دستور فیلتر و یا مسدودسازی سایتی را خطاب به ارائه دهندگان خدمات دسترسی و یا میزبانی صادر کند، چنین دستوری فاقد اعتبار قانونی بوده و لازم الاجرا نیست. البته اگر وزارت ارشاد، فعالیت سایت یک نشریه الکترونیکی را به لحاظ عدم دریافت مجوز از هیئت نظارت بر مطبوعات، غیرقانونی تشخیص دهد می تواند بموجب مواد ۷ و ۱۲ قانون مطبوعات، علیه آن سایت در مراجع قضایی ذی‌صلاح شکایت کند. اگر مقام قضایی فعالیت چنین سایتی را خلاف قانون تشخیص داد، دستور قضایی مبنی بر فیلتر و مسدود سازی آن سایت را صادر خواهد کرد. هیئت نظارت بر مطبوعات در اجرای تبصره ماده ۱۲ قانون مطبوعات و تبصره ۲ ماده ۱ آن قانون ، صرفاً صلاحیت اظهارنظر درخصوص برخی تخلفات سایتهایی را دارد که از آن هیات مجوز فعالیت دریافت کرده اند.»

پنج) اینکه بالاخره چه مرجعی مسوولیت برخورد با قانون شکنان عرصه رسانه های مجازی کشور را بر عهده دارد، از حوزه این بحث و تخصص بنده خارج است اما به ضرورت عقلی می دانم، آنچه البته در واکنش معاون قضایی دادستان دیده نمی شود، تعیین تکلیف الزام قانون پیرامون اصل فعالیت سایت های خبری تحلیلی بدون مجوز و غیرقانونی است.

سلب اختیار از هیأت نظارت در این حوزه بدون تعیین جایگزینی برای اجرای این ضرورت قانونی و عقلی، این شایبه را به وجود می آورد که معاون دادستان، فضای امنی برای قانون گریزان و شبنامه نویسان دنیای مجازی قایل است و این گونه رسانه های غیرقانونی می توانند امیدوار باشند در سایه اختلاف نهادهای نظارتی درباره مرجع رسیدگی به تخلفات آنان، این امکان را دارند که همچنان به مسموم نمودن فضای خبری و سیاسی و اجتماعی کشور ادامه دهند و دیگران را هم (حتی صاحبان کنونی سایت های رسمی) به این جهت تشویق نمایند.

آیا مدیران رسانه های خبری تحلیلی رسمی و قانونی کشور که همواره گله مند از برخی رفتارهای فراقانونی کمیته فیلترینگ بوده و درخواست به حق همیشگی شان این بوده که به عنوان یک رسانه رسمی کشور، قانون مطبوعات درباره آنها اعمال شده و رسیدگی به اشتباهات احتمالی آنان نیز به هیأت نظارت محول شود، حق ندارند از سخنان روز گذشته معاون محترم دادستان کل کشور این گونه برداشت کنند؟!   1717



یکشنبه 16 شهریور 1393 - 15:10:38





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن