واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: شرایط تازه جا به جایی معلمان/رسیدگی به تبعیض ها در آموزش و پرورش
اسفندیار چهاربند، با تشریح شرایط تازه جا به جایی معلمان از مدارس، گفت: ارزشیابی توصیفی احتیاج به تسلط معلم به مبانی این ارزشیابی و تراکم پائین دانش آموزان در کلاس درس دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، مدیرکل آموزش و پرورش تهران، در نشست خبری درباره پرداخت مطالبات فرهنگیان و صدور حکم بازنشستگی آنها با احکام خبره و عالی، گفت: درباره مطالبات فرهنگیان بازنشسته و صدور حکم خبره و عالی برای آنها در هنگام بازنشستگی با صندوق بازنشستگی کشور مذاکره کردیم که بر این اساس، 23 درصد از سهم این موضوع مربوط به کارفرما یا آموزش و پرورش و 7 درصد سهم بازنشستگان است که در مذاکرات با صندوق بازنشستگی توانستیم سهم آموزش و پرورش را تأمین و ذخیره کنیم.
وی افزود: طبق بخشنامه به کارگزینی مناطق، از فرهنگیان دعوت کردیم اعلام کنند میخواهند مطالبات خود را به صورت نقد یا اقساط دریافت کنند تا آموزش و پرورش با استفاده از این مستندات، با صندوق بازنشستگی کشور برای پرداخت دیون فرهنگیان وارد مذاکره شود با این حال، تا اکنون تمام همکاران برای پُرکردن فرم تقاضانامه مراجعه نکردهاند و اگر ما برای یک گروه خاص وارد مذاکره شویم بعدها گروه دیگری از همکاران ادعای دریافت مطالبات را داشته باشند دیگر نمیتوانیم برای آنها کاری کنیم.
ارزشیابی توصیفی نیازمند تسلط معلم و تراکم کم دانشآموز در کلاس درس
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره افت تحصیلی دانش آموزان گفت: براساس هدف عملیاتی 19 در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ارزشیابی در دوره ابتدایی باید فرآیند محور باشد، یعنی همان چیزی که هم اکنون به آن میگویند ارزشیابی توصیفی.
اما اجرای ارزشیابی توصیفی در دبستانها به پیش نیازهایی همچون مسلط بودن معلم به مبانی نظری ارزشیابی و تراکم کلاسهای درس بستگی دارد، هر جا که تراکم دانش آموزان در کلاسهای درس بالا باشد و معلم آمادگی لازم را نداشته باشد، ارزشیابی توصیفی بیانگر شایستگیهای واقعی دانش آموز نیست و ارتقا از یک پایه به پایه بالاتر با افت تحصیلی اظهارنشده همراه خواهد بود.
چهاربند ادامه داد: ارزشیابی توصیفی به دلیل تراکم بالای دانش آموزان در کلاس درس و آماده نبودن معلمان شاید نتایج چندان مفیدی نداشته باشد، در سند تحول بنیادین نوع دیگر ارزشیابی تحت عنوان ارزشیابی نتیجه محور پیش بینی شده است، یعنی براساس امتحانات پایان سال عملکرد دانش آموز سنجیده میشود و به دلیل نظارت بر تصحیح اوراق امتحانی تا حدودی تضمین کننده حداقل کیفیت گذر از یک پایه تحصیلی است که این نوع از ارزشیابی برای دوره متوسطه تجویز شده است.
وی بیان کرد: سند تحول بنیادین نوع دیگری از ارزشیابی را تحت عنوان ارزشیابی استاندارد ملی پیش بینی کرده است که برای گذر از هر مقطع به مقطع دیگر در نظر گرفته میشود و سوالات آن به صورت متمرکز طراحی میشود، مثل امتحاناتی که در سال سوم دبیرستان برای ارائه مدرک دیپلم به دانش آموزان برگزار میشود.
راه اندازی سامانه سنجش برای اطلاع خانوادهها از وضعیت عملکرد مدارس
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه در تلاش برای احیای گروههای آموزشی هستیم، گفت: سامانه سنجش نخستین بار در آموزش و پرورش طراحی شد و آخرین آمار در زمینه نتایج امتحانات نهایی خردادماه و ضریب دشواری تک تک سوالات در این سامانه گنجانده شد که منبع مهمی برای ارزیابی مدرسه و معلم است. همچنین، کمک میکند تا خانوادهها از عملکرد مدرسه و وضعیت آن در مقایسه با سایر مدارس منطقه آگاه شوند.
چهاربند تاکید کرد: در پایان مهر یا اواسط آبان، دسترسی همه مردم به عملکرد مدارس، نمرات دروس مختلف و امتحانات نهایی را فراهم خواهیم کرد، دسترسی خانوادهها به این اطلاعات به ایجاد نظارت عمومی در آموزش و پرورش و نقد و بررسی عملکرد آموزشی می انجامد.
وی درباره ثبات شغلی معلمان و جا به جایی آنها از یک مدرسه به مدرسه دیگر، افزود: در بخشنامه سامان دهی نیروی انسانی جا به جایی معلم از یک مدرسه در اختیار مدیر بود که اگر مدیر با مسئول مقطع توافق میکردند میتوانستند سرنوشت معلم را رقم بزند اما بر روی این موضوع یک نظارت دقیقی صورت گرفت که بر این اساس، کمیته نیروی انسانی منطقه را مسئول جا به جایی معلمان از یک مدرسه به مدرسه دیگر کردیم که بدون نظر کمیته نیروی انسانی، جا به جایی معلمان امکان پذیر نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران تصریح کرد: همکاران ما افزون بر گلایه در زمینه حقوق و مزایا از برخی از تبعیضها نیز گلایه دارند که باید به آنها رسیدگی کرد.
یک شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]