واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با نمایش 66 قطعه فرش مرحوم رسام عربزاده
موزه فرش نوین ایران افتتاح شد/هدف صادرات فرش نفیس ایرانی است
موزهفرش نوین ایران با به نمایش گذاشتن 66 قطعه از فرشهای نفیس مرحوم رسام عربزاده به همراه کارگاه آموزشی و گالری فرش از امروز آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، مرحوم سید ابوالفتح رسام عربزاده از سال 1313 هجری شمسی طراحی و بافت فرشهای نوین ایران را آغاز کرد و اکنون با 20 سال از درگذشت این هنرمند، 66 قطعه از فرشهای نفیس با طرحهای خاص در موزه فرش بنیاد رسام عربزاده در تهران در معرض دید عموم قرار گرفته است. از مهمترین این طرحها میتوان به تابلوی جلوس کورش، رقص فرشتگان، فتح قلعه سومنات به دست سلطان محمود غزنوی، مرغ دربند، دختر قاجار اشاره کرد.
برخی از فرشهای بافته شده گویای بخشی از تاریخ ایران و روایت یک داستان است که در قالب فرش بافته شده است. فرش بنیآدم از دیگر فرشهای مطرحی است که توسط مرحوم استاد رسام عربزاده طراحی و بر بافت آن نظارت شده است. مهدی شیرزاد مدیر گالری فرش رسام عربزاده در زمینه فعالیت این مجموعه گفت: تنها یک قطعه از این فرشها را ژاپنیها چندین سال پیش 15 میلیون دلار ارزشگذاری کرده و برای موزه خود میخواستند، خریداری کنند. وی با اشاره به اینکه از سال 78 هزینه نگهداری این فرشها برعهده فرزندان مرحوم عربزاده قرار گرفته گفت: در کنار این موزه مرکز آموزش، بافت، رنگرزی و فروش فرش دستباف نیز راهاندازی شده، تا هزینه نگهداری موزه نیز تامین شود. شیرزاد با تاکید براینکه به دنبال صادرات فرش دستباف ایرانی به عنوان یکی از مهمترین کالاهای غیرنفتی هستیم افزود: متاسفانه به دلیل آنکه فرش ایرانی طی سالهای اخیر متولی خوبی نداشته و با استفاده از پشم نامرغوب یا رنگرزی غیراصولی توسط برخی افراد واسطه به این صنعت ضربه زدهایم، ولی اکنون با ارتقای کیفیت فرش و طراحیهای اصیل ایرانی بازار فرش رو به رونق گرفتن است. وی از سازمان ملی فرش خواست تا نقشه ملی فرش ایران را به ثبت برساند، چرا که این فرش ایرانی است که در تمام موزههای دنیا به نمایش گذاشته میشود و حتی فرش پازیریک که در برفهای سیبری کشف شد، نیز اصالتش به ایران برمیگردد و این مطلب ثبت شده است. شیرزاد به این نکته اشاره کرد که برای بازاریابی و افزایش صادرات فرش ایران با یکسری از هتلها و هتلداران خارجی مطرح دنیا رایزنی کردهایم، تا نمایشگاههای کوچکی از فرش دستباف ایرانی را در مجموعه آنها با سود مشترک برپا کنیم. وی اظهار امیدورای کرد، تا با رونق گرفتن صادرات فرش سالانه این مجموعه بتوان معادل 7 میلیون دلار فرش را به خارج از کشور صادر کند. به گزارش فارس، مرحوم سیدابوالفتح رسام عربزاده را به عنوان پدر فرش نوین ایران میشناسند که تحصیلات خود را در دانشکده هنرهای زیبا و فرش به اتمام رسانده و در سن 82 سالگی و در سال 1375 دار فانی را وداع کرده است. وی ۶۶قطعه از مجموعه فرشهای بافته شده نوین با طراحی خاص را برای نمایش در معرض عموم وقف کرده است. انتهای پیام/ب
93/06/16 - 14:33
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]