واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خطر غرق شدگی همچنان در کمین مسافران
کد خبر: ۴۳۲۷۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹ - 07 September 2014
آمار غرق شدگان در سواحل مازندرانی خزر با آغاز موج دوم سفرهای تابستانی هموطنان رو به افزایش نهاده است و از ابتدای خرداد تاکنون 80 نفر جان خود را از دست داده اند.
به گزارش آرمان، از زمان آغاز فصل شنا و مسافرت های تابستانی هموطنان (اول خرداد تا ششم مرداد) یعنی تا پایان ماه مبارک رمضان 23 نفر در سواحل مازندران دریای خزر جان باختند؛ این آمار با آغاز موج دوم سفر یعنی از نخستین روز تعطیلی عید فطر تا پایان روز چهاردهم شهریور در مجموع به 80 نفر افزایش یافته است.
این آمار نشان می دهد که در موج دوم سفرهای تابستانی هموطنان به یکباره شاهد افزایش تلفات انسانی در سواحل مازندران بودهایم که رشد حدود سه برابری داشته است.از آنجا که بیش از 90 درصد از مسافران و گردشگران با هدف استفاده از سواحل دریا به استان مازندران سفر می کنند، خطر غرق شدن در تعطیلات پایانی تابستان امسال همچنان تهدید جدی علیه شهروندان بی احتیاط است. هر چند با تدابیر صحیح، همکاری و مشارکت، استانداری، اداره کل ورزش و جوانان، جمعیت هلال احمر، پلاژداران، فرمانداری ها و شهرداری های ساحلی مازندران آمار غریق خرداد، تیر، مرداد و تا نیمه اول شهریور امسال نسبت به مدت مشابه سال پیش حدود 52 درصد کاهش یافته، اما خطر غرق شدن در سواحل خزر در کمین افراد بی احتیاط است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان مازندران گفت: در 14 روز نخست شهریور تعداد 19 نفر بر اثر غرق شدگی در مازندران جان باختند.
علی عباسی افزود: از اول خرداد امسال تا 14 شهریور تعداد فوتی های ناشی از غرق شدگی 80 نفر (77 نفر مرد و 3 زن) هستند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 52 درصد کاهش داشت.
وی تصریح کرد: بر اساس این آمار شهرستان های محمودآباد با 13و نوشهر با 11مورد بیشترین فوتی و شهرستان بهشهر بدون آمار غرقی به ثبت رسیده است.عباسی با بیان این که 84 درصد از غرق شدگان از سنین 11 الی 40 سال هستند، خاطر نشان کرد: از آنجا که بیشتر غرق شدگان از قشر جوان، غیربومی و مسافر هستند، به نظر می رسد اطلاع رسانی و فرهنگ سازی درباره نحوه استفاده مطلوب و ایمن از دریا نیاز به عزم ملی در سراسر کشور دارد و تلاش مسئولان استانی به تنهایی چاره ساز نیست.
مدیر کل پزشکی قانونی استان مازندران از غرق شدن خانواده چهار نفره در ساحل دریای تنکابن و خارج از طرح سالم سازی دریا در روز 14 شهریور خبر داد و گفت: این واقعه تلخ خارج از محدوده طرح سالم سازی دریا گزارش شده است.
وی به غرق شدن یک شهروند دامغانی در ساحل دریای شهرستان بابلسر نیز اشاره کرد و گفت: آشنا نبودن به فنون شنا از دلایل غرق شدگی این فرد گزارش شده است.مدیر کل پزشکی قانونی مازندران توصیه کرد شنا در خارج از طرح های دریا بدون در نظر گرفتن عمق و وسعت آن، آشنا نبودن با فن شنا، نداشتن آگاهی از تفاوت شنا از دریا و استخر از دلایل بروز حادثه برای گردشگران است،که باید به این نکات توجه شود. صحنه های غم انگیز غرق شدن در سواحل شمال، هشداری به مسافران، گردشگران و تمامی شهروندانی است که همه ساله برای شنا و استفاده از آب های ساحلی دریای خزر راهی این خطه می شوند، اما به رغم هشدار های مختلف سالانه شاهد این حادثه تلخ هستیم. خطر غرق شدن در دریای خزر به دلایل مختلف بی احتیاطی، نداشتن مهارت شنا، کمبود امکانات و تجهیزات و ویژگی های خاص جزر و مد خزر، دغدغه جدی تمامی شهروندان ایران و مازندران شده است.
بر اساس آمار اداره کل پزشکی قانونی مازندران از سال های 88 تا 92 به ترتیب 187، 188، 146، 214 و پارسال 224 نفر در دریای خزر غرق شدند. کارشناسان شنا کردن در دریای خزر را متفاوت در دیگر آبها میدانند و علاقه مندان به شنا در این دریا باید چند نکته را رعایت کنند. آنان توصیه می کنند علاوه بر مهارت در شنا باید ویژگی شنا در آب دریا را نیز شناخت و مهمترین نکته، دوری جستن از جریان های ساحلی است.
ستاد ساماندهی دریا در مازندران امسال 84 نقطه از سواحل استان را برای اجرای طرح سالمسازی دریا در نظر گرفته و مسئولیت آن را به نهادهای مختلف سپرده است. روزهای باقی مانده از فصل تابستان و ایام تعطیلات و بعلاوه گرمای کم سابقه هوا در سال جاری سبب شده تا استقبال از شنا در دریا چند برابر شود اما مسافران باید بدانند و توجه داشته باشند که لحظهای غفلت یک عمر پشیمانی به همراه خواهد داشت.
کسی منکر استفاده از دریا و لذت آب تنی نیست اما استفاده از مکان های امن و در طرحهای تدارک دیده شده اطمینان خاطر را به خانواده ها خواهد داد که امکان بروز حادثه در این مکان ها به حداقل ممکن خواهد رسید. مازندران 338 کیلومتر ساحل دریای خزر را تحت پوشش دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]