واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ویلاسازی؛ زنگ خطری برای کشاورزان مازندرانی
کد خبر: ۴۳۲۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۳ - 06 September 2014
تغییر کاربری اراضی کشاورزی در مازندران در حالی در مازندران فزونی یافته که متاسفانه زنگ خطر افزایش تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استان نواخته می شود.
به گزارش تسنیم، صنعت و معدن به گونه ای،تولیدکنندگان از جهتی و در آخر کشاورزی به عنوان رکن اساسی در تامین امنیت غذایی از زاویه ای دیگر به طرح مسئله می پردازند اما اینکه اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری در سال های اخیر است چرا که در چرخه تولید کشاورزی برای استفاده از همه توان تولیدی در عرصه زراعی و با غی کشاورزی استفاده شود.
نکته ای پر رنگ در مدیریت صحیح اجرای این نوع مدیریت راهبردی برای رسیدن به استقلال ملی و محفوظ ماندن در برابر حجم تحریم های دشمنان آن سوی مرزها ست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به جایگاه کشاورزی برای تهیه غذا و نقش کشاورزان در تهیه نیاز غذایی مردم اظهار کرد: در نظر گرفتن بازار و بازاریابی محصولات کشاورزی یکی از نکات برجسته و اساسی در تولید محصولات و فروش آن بوده و به همین دلیل باید شرایط ویژه ای در پایش میزان محصولات مورد نیاز در کشور،حجم تولیدات کنونی،میزان عرضه واقعی و نیاز سنجی برای تولید در زمینه های گوناگون به وجود آورد.
لزوم سیاست های حمایتی در بخش کشاورزی
علی مجاوریان با اشاره به لزوم سیاست های حمایتی مناسب نظیر خریدهای تضمینی برای محصولات کشاورزی تصریح کرد:کشاورز کار تولید خود را انجام می دهد و همواره از امکانات بهره می گیرد اما اگر سیاست های حمایتی تنها برای حمایت از آن کالای تولیدی در مزرعه پرورشی او قوت بگیرد دلگرم به تولید می شود و می توان شاهد نتایج بهتری در توان تولید بود به این طریق می توان نیاز به واردات را کم کرد و زمینه اتکا به تولیدات داخل را افزایش داد.
این استاد اقتصاد کشاورزی، توجه به صنایع تبدیلی در تولید محصولاتی استراتژیک کانند برنج و یا مرکبات را ضروری دانست و با بیان اینکه میزان عرضه و تقاضا باید در زمان های تولید به درستی مدیریت شود افزود: برنج از کالاهای اساسی تولید مازندران است اما می بینیم بازار به محض تولید این محصول با تلاطم مواجه می شود و با وارداتی که با اصل اقتصاد مقاومتی در تضاد است بازار برنج موجی از نابسامانی را تجربه می کند و نتایج آن هم تلمبار شدن برنج ایرانی در انبارها می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر جایگاه مازندران در تولید برنج و نقش این محصول استراتژیک در برآوردن نیاز عذایی ایرانیان خاطر نشان کرد: امنیت غذایی و به تبع آن توجه خاص به بخش کشاورزی به عنوان منبع تولیدات از جایگاه مهمی در کشور برخوردار است و از این جهت خود اتکایی کامل و در بسیاری جهات خودکفایی در تولیدات محصولات در کشور مطرح است.
دلاور حیدر پور با بیان اینکه استفاده از قابلیت ها و توانمندی های درونی جامعه بخصوص بخش کشاورزی اهمیت دارد، افزود: با فعالیت در حوزه کشاورزی با کمترین ارزبری می توان علاوه بر ارزآوری ، افزایش تولید مولد، خوداتکایی و خودکفایی را در تولید تمام محصولات اساسی به ارمغان آورد و با توجه به جایگاه مستحکم مازندران در تولید برنح مرکبات کیوی هلو، شلیل، کلزا، سویا،گندم، دام و طیور شیلات با تولید بیش از 6 میلیون تن محصول سالانه چشم امیدی برای تامین مناسب غذا . عرضه آن در کشور داشت.
نواختن زنگ خطر افزایش تغییر کاربری کشاورزی
وی با تاکید بر تغییر کاربری اراضی به عنوان عاملی بازدارنده در جلوگیری از خودکفایی و مانعی بر سر راه تولید و دستیابی به اقتصاد مقاومتی بیان کرد:شناخت عوامل آسیب زا در حوزه کشاورزی می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی موثر باشد.
حیدر پور با بیان اینکه غذای هر 80 ایرانی در شالیزارهای مازندران تولید می شود، تصریح کرد: زنگ خطر افزایش تغییر کاربری اراضی کشاورزی به صدا درآمده است و این هشدار ی جدی و خطری تهدید آمیز در مسیر توسعه و خودکفایی کشاورزی مازندران و کشور است.
وی با اشاره به رتبه نخست مازندران در ضریب کشت محصولات کشاورزی تاکید کرد: توسعه کشت محصولات متنوع کشاورزی و ضریب کشت مناسب در مازندران توانسته است 470 هزار هکتار سطح کشت سالانه برای استان ارمغان داشته باشد.
حیدرپور با اشاره به بالابودن میانگین سن تولید کنندگان کشاورزی و در اختیار بودن مدیریت اراضی در دست این افراد که عموما کم سواد یا بی سواد هستند بیان کرد: دریافت آماری مناسب در سرشماری کشاورزی که از مهر در مازندران آغاز می شود می تواند چشم انداز مناسبی به کشاورزی استان برای تصمیم گیری مناسب برای تولید محصولات کشاورزی و تامین خودکفایی بدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]