واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کمبود آب زنگ خطر را به صدا درآورده است!
این روزها همه جا از بحران آب صحبت می شود این که سدهای لار و لتیان خشک شده اند و تهران تنها تا پایان تابستان آب دارد. قطع آب خانوارهای پر مصرف و تلاش برای کاهش هدر رفت آب مواردی هستند که روزانه بارها و بارها با آن مواجه شده ایم. از تیزرهای تبلیغاتی در سطح شهر گرفته تا پیام های پندآموز رسانه ای. تبعات این بحران تا کجا پیش می رود؟
کد خبر: ۴۲۹۱۵۳
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۸ - 25 August 2014
در گزارش ناسا از وضعیت اقلیمی کشورها آمده که در 30 سال آینده 45 کشور جهان درگیر خشکسالی شدید خواهند شد، این دوره 30 ساله در ایران آغاز شده است؟
سایت فرارو نوشت : این روزها همه جا از بحران آب صحبت می شود این که سدهای لار و لتیان خشک شده اند و تهران تنها تا پایان تابستان آب دارد. قطع آب خانوارهای پر مصرف و تلاش برای کاهش هدر رفت آب مواردی هستند که روزانه بارها و بارها با آن مواجه شده ایم. از تیزرهای تبلیغاتی در سطح شهر گرفته تا پیام های پندآموز رسانه ای. تبعات این بحران تا کجا پیش می رود؟
ماه گذشته گزارشی از ناسا در خصوص شرایط جوی زمین در 30 سال آینده منتشر شد که نگرانی بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای خاورمیانه را در پی داشت.
در این گزارش آمده که به دلیل شرایط لایه اوزن و همچنین انحراف زمین به میزان یک میلیونم درصد از مسیر چرخشی خود به دور خورشید، 45 کشور جهان دچار خشکسالی شدید شده و در صورت عدم ذخیره منابع آبی دچار بحران در تولید کشاورزی و همچنین دامداری خود می شوند.
نکته قابل توجه در این گزارش آن است که ایران رتبه چهارم فهرست 45 کشور در معرض خطر را به خود اختصاص داده است.
این گزارش خبر از آغاز یک دوره 30 ساله خشکسالی و تبدیل ایران از کشوری نیمه خشک به خشک را داده است. با انتشار این خبر کشورها به جنب و جوش افتادند تا قبل از وقوع این پیش بینی، بیش از بیش از شرایط بهره ببرند و به اصطلاح بار خود را در زمان باقی مانده ببندند.
سوءمدیریت در حفظ منابع آبی و زیرساخت های هدایت منابع آبی عامل این بحران شناخته شده است. حال با توجه به شواهد موجود،گویا ایران از دیگر کشورها در این راه پیشی گرفته است.
زنگ پایان کشاورزی به صدا درآمد؟
همان طور که در گزارش مذکور هم اشاره شده، این بحران ابتدا کشاورزی و دامداری کشورها را هدف می گیرد. کشاورزی ای که در کشور ما عمر دیرینه ای دارد. زمین های حاصل خیز و آب و هوای مناسب کشور، ما را در رتبه های اول کشاورزی در مراتب جهانی جای داده است. کشت زعفران، پسته، زرشک و ... همه رتبه یک تولید در جهان را به نام ایران زده اند. اما عدم استفاده از تکنولوژی های پیشرفته آبیاری در این بخش و حفر بیش از حد چاه های عمیق ما را به جایی رساند که بخش کشاورزی با 92 درصد بزرگترین و مهمترین مصرف کننده آب در کشور به شمار و بیش از 80 درصد منابع آب به دلیل سوء مدیریت به هدر رود.
همین اتفاق باعث شده که زمزمه توقف صنعت کشاورزی به گوش برسد. بسیاری از کارشناسان معتقدند حال که مردم برای به دست آوردن آب شرب خود با مشکل مواجه هستند هزینه واردات این منابع غذایی بسیار کمتر از کاشت و تولید آنان خواهد شد.
ˈناصر کرمیˈ اقلیم شناس ایرانی یکی از این افراد است. او که استاد دانشگاه ˈبرگنˈ نروژ است گفته در حال حاضر ذخایر محدود آب ایران برای این کشور جنبه استراتژیک دارد و فعالیت بخش کشاورزی دیگر از نظر اقتصادی قابل توجیه نیست. او معتقد است که با در نظر گرفتن قیمت واقعی آب در ایران، تولید محصولات کشاورزی در این کشور به دفعات بیش از واردات این محصولات، هزینه بر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]