تبلیغات
تبلیغات متنی
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852146888
چراغ سبز وزارت جهاد به واردات محصولات كشاورزي
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چراغ سبز وزارت جهاد به واردات محصولات كشاورزي
با نزديك شدن به ماه نخست پاييز، هشدارها نسبت به كمبود آب شدت گرفت، به طوري كه وزارت جهاد كشاورزي از نصف شدن سهم آب بخش كشاورزي، همزمان با آغاز سال زراعي جديد در مهر ماه خبر داد.
نویسنده : بهناز قاسمي
مسئولان وزارت جهاد كشاورزي، در سالهاي گذشته، همواره خودكفايي گندم، برنج، حبوبات و ساير محصولات كشاورزي را وعده ميدادند و در سالهايي كه كشورمان با كمبود آب مواجه نبود و دولت به سهولت مجوز حفر چاه را براي روستاييان و متقاضيان صادر ميكرد، هيچ مسئولي به فكر اصلاح باغات، مديريت آب در اين بخش نبود. البته در سال 89 همزمان با اجراي قانون هدفمندي يارانهها و افزايش قيمت آب، خليليان وزير جهاد كشاورزي دولت دهم همواره برنامههاي وزارتخانه متبوعش براي اجراي طرحهاي آبياري تحت فشار سخن ميگفت، اما اين برنامهها در چهار سال گذشته هيچ خروجي مشخصي به دنبال نداشت. اكنون در شرايطي كه كشور با بحران آب مواجه شده، زنگ خطر براي بخش كشاورزي به صدا درآمده است و صاحبنظراني كه تاكنون سكوت كرده بودند، از اقتصادي نبودن كشت گندم، برنج در جنوب كشور و ديگر محصولات كشاورزي آببر خبر ميدهند. همچنين در حالي كه شرايط براي صادرات محصولات كشاورزي به روسيه مساعد شده، به دليل بروز بحران در سال زراعي جديد، دبير كل خانه كشاورز از محدوديت صادرات محصولات آببر به اين كشور خبر ميدهد. به گفته كارشناسان، حتي ممكن است توليد برخي از محصولات براي مصرف داخل نيز در سال زراعي جديد كاهش يابد. در اين خصوص مشاور عالي وزير جهاد كشاورزي با اشاره به نصف شدن سهم آب بخش كشاورزي توسط وزارت نيرو از مهر ماه همزمان با آغاز سال زراعي جديد گفت: در اين شرايط حساس كنوني بايد توليد محصولات كشاورزي و تأمين امنيت غذايي را با در نظر گرفتن افزايش بهرهوري آب ادامه داد. محمدحسين شريعتمدار اظهار كرد: پيش از اين از سوي وزارت نيرو اعلام ميشد سالانه 85 تا 90 ميليارد متر مكعب آب در بخش كشاورزي مصرف ميشود كه مسئولان اين وزارتخانه اعلام كردند از سال زراعي آينده ـ مهرماه ـ نهايتاً بايد روي حدود 50 ميليارد تومان آن براي توليد محصول كشاورزي حساب كنيم.
آمار وزارت نيرو چندان مورد تأييد نيست
وي با بيان اينكه براساس آمارهاي اعلام شده سال گذشته حدود 92 ميليارد متر مكعب آب در بخش كشاورزي مصرف شده است، افزود: گرچه ميزان آمار اعلام شده از سوي وزارت نيرو چندان مورد تأييد نيست چراكه اين ميزان آب مصرفي در بخش كشاورزي در سالهايي كه خشكسالي وجود داشته و آب رودخانهها به شدت كاهش يافته است نيز همين ميزان اعلام ميشد؛ بنابراين ميتوان گفت اين آمار مورد مناقشه است.
برنامههاي بخش كشاورزي براي مقابله با بحران آب
مشاور عالي وزير جهاد كشاورزي تأكيد كرد: يكي ديگر از راههاي مهمي كه در جهان به عنوان مقوله مهمي براي مقابله با بحران آب و كاهش مصرف آب در بخش كشاورزي مدنظر بوده آب مجازي است؛ به گونهاي كه براساس اين استراتژي بايد منابع آبي در هر كشوري صرف توليد محصولي شود كه از نظر اقتصادي درآمد بيشتري را به همراه دارد و كمبود محصولات ديگر بايد از طريق واردات تأمين شود.
شريعتمدار تصريح كرد: تأمين امنيت غذايي هر كشوري به معناي نابودكردن منابع نيست؛ بنابراين نميتوانيم به هر قيمتي از منابع پايه براي توليد كشور استفاده كنيم بلكه بايد ميزان نياز كشور را كه در توان منابع كشور نيست از طريق واردات تأمين كنيم و اگر ميگوييم خودكفايي به عنوان يك مسئله مهم بايد در دستور كار قرار گيرد نبايد به هر قيمتي آن را محقق كنيم.
واردات 20 ميليارد مترمكعبي آب مجازي در هر سال
شريعتمدار اظهار كرد: در ايران سالانه بين 18 تا 20 ميليارد مترمكعب آب از طريق واردات محصولاتي مانند گندم، برنج، دانههاي روغني، ذرت و غيره وارد ميشود و اين بدين معني است كه اگر بخواهيم اين محصولات را در كشور توليد كنيم بايد به همين ميزان آب در كشور مصرف كنيم.
توليد گندم در ايران اقتصادي نيست
وي افزود: به عنوان مثال درايران در هر هكتار از مزارع آبي سه تن گندم برداشت ميشود كه اصلا اقتصادي نيست چراكه با اين ميزان برداشت ميتوان گفت به ازاي هر متر مكعب مصرف آب بهطور متوسط 500 گرم گندم توليد ميشود در حالي كه ميانگين توليد گندم در جهان به ازاي مصرف يك متر مكعب آب 930 گرم و اين ميزان در مصر 54/1 كيلوگرم است.
مشاور عالي وزير جهاد كشاورزي ادامه داد: بنابراين ميتوان گفت توليد گندم با شرايط كنوني كه عملكردي حدود سه تن در هر هكتار دارد اقتصادي نيست و به همين دليل در طرح جديد گندم درصدد هستيم تا پنج سال آينده با افزايش بهرهوري آب و عملكرد توليد اين محصول را به يك كيلوگرم به ازاي هر مترمكعب آب برسانيم كه اين مهم از طريق آبياري تحت فشار، كنترل آفات، تغذيه مناسب و تقويت مكانيزاسيون امكانپذير است. به گفته وي در ايران به ازاي هر ميليمتر بارندگي حدود چهار كيلوگرم گندم برداشت ميشود، در حالي كه اين ميزان در جهان حدود هفت كيلوگرم است كه بايد آن را ارتقا دهيم.
كشت برنج در استانهاي جنوبي به هيچ وجه اقتصادي نيست
شريعتمدار اعلام كرد: بسياري از توليدات كشاورزي در ايران با شرايط كنوني و ميزان بهرهوري موجود اقتصادي نيست چراكه به عنوان مثال براي توليد كيوي پنج دلار درآمد به ازاي مصرف هر مترمكعب آب به دست ميآيد در حالي كه براي بسياري از محصولات كشاورزي اين درآمد كمتر از يك دلار است كه اصلا اقتصادي به نظر نميرسد.
مشاور عالي وزير جهاد كشاورزي ادامه داد: در اين شرايط توسعه كشت برنج در مناطق جنوبي كه مصرف آب بالايي دارد به هيچ وجه اقتصادي نيست؛ بنابراين با توجه به مزيت بهرهوري آب توليد برنج با مصرف كمتر از 10 هزار مترمكعب در هر هكتار مانند استانهاي شمالي صرفه اقتصادي دارد و در بقيه مناطق يا بايد كشت برنج متوقف شود يا اينكه به مسئله بهرهوري آب توجه شود.
شريعتمدار گفت: براي توليد سيبزميني، هندوانه، صيفيجات و ديگر محصولات آببر بايد در حد نياز داخل برنامهريزي كنيم. از سوي ديگر بايد محاسبات دقيق اقتصادي صورت گيرد تا ببينيم كه آيا توليد و صادرات اين محصولات اقتصادي است يا خير.
وي افزود: در دنيا به ازاي صادرات هر مترمكعب آب مجازي 2/1 دلار درآمد كسب ميشود در حالي كه در كشور ما حدود 30 سنت است كه بايد از طريق افزايش بهرهوري آن را بهبود دهيم.
مشاور عالي وزير جهاد كشاورزي تأكيد كرد: با شرايط كنوني كه ميانگين عملكرد سيبزميني در هر هكتار حدود 30 تن است توليد اين محصول اقتصادي نيست چراكه بايد حداقل عملكرد اين محصول با توجه به ميزان آببري كه دارد 50 تن در هكتار باشد كه البته برخي از كشاورزان در كشور هستند كه حدود 80 تن در هر هكتار برداشت ميكنند و بايد از طريق انتقال تكنولوژي و دانش بومي و نوين جهاني بتوانيم عملكرد توليد محصول كشاورزي در واحد سطح و ميزان بهرهوري آب در توليد آن را افزايش دهيم.
كلانتري: براي صادرات محصولات آببر به روسها تعهد ندهيم
عيسي كلانتري، دبير كل خانه كشاورز در خصوص محدوديت صادرات محصولات كشاورزي گفت: برخي از محصولاتي كه در فهرست ارسالي از روسيه قرار دارد مانند موز، آناناس، قهوه، روغن زيتون و... محصولاتي هستند كه در داخل چندان توليد نميشوند و جزو محصولات وارداتي به شمار ميروند كه ايران ميتواند اين محصولات را از طريق صادرات مجدد به روسيه بفرستد. وي افزود: بسياري از محصولات ديگر مانند انواع ميوه، صيفيجات از جمله هندوانه، سيبزميني و غيره كه جزو محصولات آببر بهشمار ميروند در سال گذشته توليد شده و همچنان مازاد آنها در كشور وجود دارد كه ميتواند فرصتي جديد براي ارزآوري كشور باشد اما ايران براي درازمدت بايد سياستگذاري خود را براساس منافع ملي تعيين كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]
صفحات پیشنهادی
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی خبرداد افزایش ۴۷درصدی تولید گندم در سال جاری/واردات گندم تا سال ۹۷ ادامه دارد
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی خبردادافزایش ۴۷درصدی تولید گندم در سال جاری واردات گندم تا سال ۹۷ ادامه داردمعاون زراعت جهاد کشاورزی گفت تولید گندم در سال جاری نسبت به سال قبل ۴۷درصد افزایش یافته است پیش بینی میشود تولید گندم تا سال ۹۷ به ۱۳ ۴میلیون تن برسد که واردات به یک میلیوزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: تولید محصولات کشاورزی در خارج از کشور/ همکاریهای دو جانبه ایران و کنیا افزایش می
وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد تولید محصولات کشاورزی در خارج از کشور همکاریهای دو جانبه ایران و کنیا افزایش مییابدوزیر جهاد کشاورزی گفت ایران موضوع کشت فراسرزمینی و تشویق شرکتها و سرمایهگذاران ایرانی برای تولید برخی محصولات کشاورزی در خارج از کشور را در دستور کار قرار داده و دعضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در گفتوگو با فارس: نرخ وارداتی و تضمینی محصولات کشاورزی یکسان شود/نرخ ت
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی در گفتوگو با فارس نرخ وارداتی و تضمینی محصولات کشاورزی یکسان شود نرخ تضمینی به موقع اعلام شودعضو کمیسیون کشاورزی گفت عدم تناسب بین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی با وارداتی باعث از بین رفتن رغبت کشاورز به تولید و حتی فروش محصول تولیدی به دوزیر جهاد کشاورزی: ستاد توسعه صادرات محصولات غذایی ایران به روسیه تشکیل شد
وزیر جهاد کشاورزی ستاد توسعه صادرات محصولات غذایی ایران به روسیه تشکیل شدوزیر جهاد کشاورزی گفت ستاد توسعه صادرات محصولات غذایی ایران به روسیه در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی محمود حجتی برنامه ریزی و پشتیبانی برای تمعاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی منصوب شد
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی منصوب شد در حکمی از سوی وزیر جهاد کشاورزی محمدعلی طهماسبی به سمت معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی منصوب شد به گزارش خبرگزاری مهر در بخشی از این حکم آمده است با توجه به ظرفیت های سرزمینی و اقلیمی کشورواردات محصولات کشاورزی سنخیتی با اقتصاد مقاومتی ندارد
پنجشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۰ معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد واردات محصولات کشاورزی سنخیتی با اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب ندارد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم عباس کشاورز روز پنجشنبه در مراسم افتتاح گلخانه هیدروپونیک روستای جنداب بخمعاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی منصوب شد
شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۳ محمد علی طهماسبی با حکم وزیر جهاد کشاورزی به عنوان معاون امور باغبانی این وزارتخانه منصوب شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محمدعلی طهماسبی که پیش از این از دولت سازندگی و در دوره وزارت عیسی کلانتری مسوولیت معاونت باغبانی وزارت کشاوررئیس شورای تجارت روسیه و ایران: تاکید پوتین به واردات محصولات کشاورزی از ایران/ایران برای صادرات به روسیه فعال
رئیس شورای تجارت روسیه و ایران تاکید پوتین به واردات محصولات کشاورزی از ایران ایران برای صادرات به روسیه فعال نبود بسته بندی مشکل میوه ایرانرئیس شورای تجارت روسیه و ایران گفت رئیس جمهور روسیه برای واردات میوه از ایران تاکید کرده است اما ایرانیها به نسبت کشورها دیگر برای صادراتامکان صادرات دام زنده سبک بدون نیاز به مجوز وزارت جهاد کشاورزی
جمعه ۷ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۹ مدیرکل دفتر صادرات گمرک جمهوری اسلامی ایران از امکان صادرات دام زنده سبک با تعرفه 0104 بدون نیاز به اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حسن علیدوستی به گمرکات اجرایی کشور اعلام کرد که بر اساس نامه قمدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری کشاورزی: امروز ۶۳ میلیارد تومان به صندوق کشاورزی وا
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری کشاورزی امروز ۶۳ میلیارد تومان به صندوق کشاورزی واریز شد ساختمان شیشهای وزارت جهاد تبدیل به پول نشد که به صندوق بدهندرئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گفت دو مبچکیده اخبار اقتصادی امروز تأکید رئیس جمهور روسیه به واردات محصولات کشاورزی از ایران/غیر قابل قبول بودن وضعیت ک
چکیده اخبار اقتصادی امروزتأکید رئیس جمهور روسیه به واردات محصولات کشاورزی از ایران غیر قابل قبول بودن وضعیت کنونی نظام بانکی کشور رشد 90 درصدی واریزی درآمد نفت به خزانهآغاز به کار بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی با حضور وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی دائمی شدن نرخ خوراک پمعاون امور تولیدات دام وزارت جهادکشاورزی: صادرات محصولات لبنی در سال جاری 20 درصد افزایش مییابد
معاون امور تولیدات دام وزارت جهادکشاورزی صادرات محصولات لبنی در سال جاری 20 درصد افزایش مییابدمعاون امور تولیدات دام وزارت جهادکشاورزی از پیشبینی رشد 20 درصدی صادرات محصولات لبنی در سال جاری خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از اراک حسن رکنی ظهر امروز در مراسم بهرهبرداری از طرحبیش از 70 قرارداد انتقال فناوری در وزارت جهاد کشاورزی/ مراکز رشد تخصصی ایجاد میشوند
دانش و فناوری مدیر تجاری سازی خبر داد بیش از 70 قرارداد انتقال فناوری در وزارت جهاد کشاورزی مراکز رشد تخصصی ایجاد میشوند مدیر دفتر تجاری سازی تحقیقات و انتقال تکنولوژی در وزارت جهاد کشاورزی گفت بیش از 70 قرارداد انتقال فناوری داخلی در این وزارتخانه به انجام رسیده است به گزاراعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی باعث افزایش بهرهوری میشود
عضو کمیسیون کشاورزی اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی باعث افزایش بهرهوری میشود نوروزی گفت خرید تضمینی محصولات کشاورزی نقش مهمی در ایجاد استقلال پایدار و مولد دارد و کمک می کند تا تغییر کاربری و مهاجرت از روستا به شهر کاهش پیدا کند رحمتالله نوروزی عضو کمیسیون کشاورزی آبوزیر جهاد کشاورزی: وزارت جهاد کشاورزی بر مصرف بهینه آب نظارت جدی دارد
وزیر جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی بر مصرف بهینه آب نظارت جدی داردوزیر جهاد کشاورزی گفت وزارت جهاد کشاورزی با توجه به مشکل کم آبی بر مصرف بهینه آب نظارت جدی دارد به گزارش خبرنگار اعزامی فارس از مشهد به بجستان محمود حجتی صبح امروز در نشست مشترک شورای اداری و کارگروه آب کشاووزیر جهاد کشاورزی: واژه خشکسالی را فراموش کنید؛ باید خودمان را با این شرایط تطبیق دهیم
وزیر جهاد کشاورزی واژه خشکسالی را فراموش کنید باید خودمان را با این شرایط تطبیق دهیموزیر جهاد کشاورزی گفت باید قبول کنیم که کشورمان با شرایط کمآبی مواجه است بنابراین باید واژه خشکسالی را فراموش کنیم و خودمان را با این شرایط تطبیق دهیم به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارسعرضه محصولات کشاورزی روسیه، برزیل، آرژانتین و هندوستان
در جریان معاملات تالار نقرهای عرضه محصولات کشاورزی روسیه برزیل آرژانتین و هندوستان روز شنبه 15 شهریور ماه تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران شاهد عرضه انواع محصول کشاورزی کشورهای روسیه برزیل آرژانتین و هندوستان است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از رواب-
اقتصادی
پربازدیدترینها