واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خودروهای گازسوز ایران یکسوم نُرم جهانی پیمایش دارند
دبیر انجمن سوختهای جایگزین گفت: خودروهای گازسوز در ایران با هر نوبت سوختگیری ۱۲۰ کیلومتر پیمایش دارند در حالی که بر اساس استانداردهای جهانی این رقم بیش از ۵۰۰ کیلومتر است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شهریار خاشع در ششمین همایش ملی خودرو، CNG و سوختهای جایگزین اظهار داشت: بسیار زحمت کشیده شده تا این اصل در کشور ما پذیرفته شود مزیت بزرگ اقتصادی ما است؛ با وجودی که گاز طبیعی با محدودیتهای بازاریابی مواجه است اما بسیار ارزانتر از سوخت مایع تمام میشود.
وی افزود: سالانه در ایران معادل 80 میلیارد دلار ارزش جهانی انرژی، ما مصرف انرژی داریم که اگر گاز در سبد سوخت ما نبود این رقم بسیار بیش از این میشد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی سازندگان تجهیزات مصرف گاز طبیعی و سوختهای جایگزین با بیان اینکه استفاده از سوخت CNG تاکنون 27 میلیارد دلار صرفهجویی برای کشور به همراه داشته است، گفت: صنعت خودرو و حمل و نقل بسیار پیچیده است، خودرو زمانی مکانیکی بود اما تا 10-15 سال آینده به یک کامپیوتر متحرک تبدیل میشود. CNG نیز با ورودش به سبد انرژی جهان تغییر ایجاد کرد که اکنون این 2 با هم جمع شده و ظرفیتی را ایجاد کرده است.
خاشع تصریح کرد: ما امروزه در ایران ظرفیت تولید تجهیزات جایگاهی برای حداقل 300 جایگاه را در طول یکسال داریم. همچنین ظرفیتهای مهندسی ما امکان تولید یک میلیون و 600 هزار مخزن CNG را به ما میدهد اما از این ظرفیت اکنون 700 هزارتا فعالند که باز هم از این ظرفیت فعال در سال 92 فقط 70 هزار مسکن در کشور تولید شد.
وی افزود: ما اگر نتوانیم بازار داخلی را داشته باشیم، چگونه میخواهیم وارد بازار بینالمللی شویم؟ کارخانهای در چین سالانه 3 میلیون سیلندر تولید میکند که خود مسئولان کارخانه به ما گفتهاند ما این ظرفیت را با بازار ایران ایجاد کردهایم.
خاشع با اشاره به پایین بودن کارمزدهای جایگاهداری CNG در سال گذشته گفت: خوشبختانه در طول این یکسال فعالیتهای مؤثری برای افزایش کارمزدهای جایگاهداری انجام شده است.
وی افزود: در بخش تعمیر و نگهداری اکنون 12 تا 13 دارنده تکنولوژی ساخت و تعمیر در بخش تجهیزات CNG در داخل کشور داریم.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه بخش خصوصی ایران قوی نیست، اذعان داشت: بخشهای خصوصی زمانی قوی میشوند که بخش دولتی قوی عمل کند که امیدواریم با بازخوردهایی که از عملکرد دولت میبینیم به زودی شاهد قدرت گرفتن بخش خصوصی در ایران باشیم.
وی افزود: در زمینه بازرسی جایگاهها زحمات زیادی در وزارت نفت و سازمان استاندارد کشیدهاند اما در زمینه بازرسی خودرها عملاً دارند این دست و آن دست میکنند که این مسئله بسیار خطرناک است و ممکن است در آینده بحرانزار شود.
خاشع با اشاره به سهم 4 درصدی خودرو در تولید ناخالص ملی گفت: صنعت خودرو در ایران نقاط مثبت زیادی دارد اما نقاط منفی هم دارد، بخش عمده خودروسازی ایران فناوریاش برای 3 تا 4 دهه قبل است.
وی افزود: خودروهایی که در ایران گازسوز میشوند عملاً صندوق عقب را از آنها میگیریم؛ وقتی مردم به مسافرت میروند در برخی موارد اقدام به باز کردن مخزن CNG از صندوق عقب میکنند که این باز کردن و دوباره نصب کردن آن بسیار خطرناک است.
این کارشناس سوخت با بیان اینکه زمان شارژ خودرو در جایگاه 2 تا 3 دقیقه طول میکشد گفت: اما برای سوخت گیری هر خودرو در یک جایگاه CNG زمانی حدود یکساعت مالک خودرو باید اختصاص دهد تا به جایگاه رسیده و بتواند سوختگیری کند.
وی افزود: دبیر انجمن سوختهای جایگزین گفت: خودروهای گازسوز در ایران با هر نوبت سوختگیری 120 کیلومتر پیمایش دارند در حالی که بر اساس استانداردهای جهانی این رقم بیش از 500 کیلومتر است.
خاشع با بیان اینکه در حال حاضر میشنویم روزانه 20 میلیون مترمکعب گاز CNG در ایران مصرف میشود، اذعان داشت: درطول 24 ساعت ما ظرفیت سوختگیری 60 میلیون مترمکعبی داریم و در حالی که 40 میلیون خودرو در کشور در حال تردد است میتوانیم با توسعه زیرساختها برای استفاده از این ظرفیت، امکان صرفهجویی بیشتر را در این حوزه فراهم کنیم.
وی افزود: بر اساس آمارهای وزارت بهداشت و سازمانهای جهانی نرخ افزایش سرطانیها در کشور ما از همه جهان بیشتر است، کیفیت هوای کلانشهرهای ما بسیار پایین است و مسائل اینچنینی نیاز به توسعه CNG و جایگزینی با دیگر سوختهای مایع را ضروری میکند.
وی افزود: مزیت کلیدی انرژی در ایران گاز طبیعی است اما باید بتوانیم در این زمینه به پیمایش 500 کیلومتری با هر باک سوختگری و بازده منقی 4 یا 5 کیلومتر مصرف سوخت در هر 100 کیلومتر برسیم که در این صورت میتوانیم در طول سال 3 میلیون خودرو گازسوز به ناوگان حمل و نقل با استانداردهای روز جهان اضافه کنیم.
خاشع تصریح کرد:چشمانداز ما برای توسعه CNG باید تعیین شود و امیدواریم با مشارکت بخش خصوصی و دولت این تعامل برای توسعه بوجود بیاید.
منبع : تسنيم
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]