واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اجتماعی > انتظامی و حوادث
نتایج تحقیقات مصرف الکل و مواد مخدر در کرمان
رئیس داشنگاه علوم پزشکی کرمان گفت: 13 درصد پسران و 18 درصد دختران دانشجوی این استان الکل مصرف می کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سردار چناریان دبیر شورای هماهنگی ضمن ارائه گزارش عملکرد شورای هماهنگی استان کرمان مشکلات و موانع مربوطه در استان کرمان در خصوص با موضوع اعتیاد را بازگو كرد.
دین پرست معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد خواستار شفافسازی موضوعات مربوطه و ارائه آمار واقعی در رابطه با زنان معتاد و تن فروش و بی خانمان در استان کرمان شد.
وي پیشنهاد دو راهکار را در استان مطرح كرد: يكي موضوع کویرو خلاء های امنیتی آن که تقریباً 20 سال است که این مشکل در استان وجود دارد و ديگري در خصوص اعتیاد زنان خیابانی، معضلات، مشکلات و حل آنها و راهکارهابی جامع كه بايد ارائه شود تا اقدامات لازم در این خصوص صورت پذیرد.
دین پرست بيان كرد: بايد اقدامات بسیار خوبی در استان کرمان انجام پذیرد که یکی از آنها در رابطه درمان اعتیاد زنان خیابانی است. در حال حاضر در حال جمع آوری آمار و اطلاعات مورد نظر در این زمینه هستیم.
حسینی معاون امور اداری و مالی و امور مجلس ستاد در این جلسه به حضار گفت: هدف از این جلسه گرفتن اطلاعات استان و جمع آوری انتقادات و پیشنهادات از دبیرخانه به صورت شفاف است.
همچنین وی اظهار داشت: به دو دلیل صادقانه نقاط قوت در این جلسه مطرح شود، دلیل اول اینکه تشکر شود از زحمات کشیده شده توسط دستگاهها و دوم کمیها و کاستیها بررسی و به وزیر کشور و دبير كل ستاد ارائه شود تا مورد تصویب قرار گیرد.
وی گفت: با توجه به تاکید وزیر کشور بر اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر بايد از تمامی ظرفیت های استان اعم از خبرگان، دانشمندان، اندیشمندان، اساتید، روحانیون و ائمه جمعه استفاده شود. مصوبات این جلسه نقشه راه سال 93 مجموعه ستاد مبارزه با موادمخدر کشور در این استان خواهد بود و با توجه به تجربه معاون كاهش تقاضاي ستاد از وضعیت استان حتماً به توافقاتی خواهيم رسيد که منشا خیر در راه تحقق و کاهش آسیب این بلای خانمانسوز که مشکلات عدیده ای برای استان به وجود آورده خواهد بود.
در ادامه حسینی اظهار داشت: 60 درصد زندانیان مربوط به موادمخدر هستند و مابقی مربوط به جرایم مرتبط با حوزه موادمخدر می باشد و اگر با برنامه ریزی دقیق و هدفمند پیش برویم قطعاً خیلی از مشکلات استان قابل کنترل و مدیریت می باشد.
دکتر حقدوست رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در رابطه با پیشنهادات کاربردی پس از معرفی مجله بین المللی با موضوع اعتیاد افزود: در عرصه مبارزه با موادمخدر زحماتی كه کشیده شده را تاکنون به معرض نمایش قرار نداده ایم لذا این مجله می تواند بلندگوی علمی ستاد در این زمینه باشد و آمادگی خود را در این زمینه اعلام كرد.
وی گفت: تحقیقات زیادی در زمینه مت آمفتامین و عوارض ناشی از آن که از تنوع زیادی برخوردار هستند باید انجام پذیرد تا به نتیجه مطلوب برسیم و پروتکل های درمانی در این زمینه با استفاده از پتانسیل دانشگاه عمومی شود.
وی در ادامه گفت: با توجه به پایگاههای خوبی که در استان وجود دارد می توان برای ایجاد تحقیقات، استان کرمان را پایگاه مناسبی در این زمینه انتخاب و با یک حمایت مختصر این ساختار را ایجاد کرد.
وی ادامه داد: با توجه به تحقیقات انجام شده در استان كرمان وضعیت موادمخدر در دانشگاهها مطلوب نبوده و مصرف الکل در پسران دانشجو 13 درصد و در دختران دانشجو 18 درصد و در دختران غیردانشجو 2 درصد است.
وی همچنین مصرف موادمخدر در دانشجویان پسر را 10 درصد و در دختران دانشجو 1.5 درصد و در پسران غیردانشجو 7.8 درصد در استان کرمان اعلام کرد.
دکتر حقدوست خواستار ایجاد هماهنگی و همچنین شعار "عاری از مصرف" بین دانشگاههای استان و کشور در جهت کاهش آسیب و سوءمصرف و در این زمینه شد و گفت: میتوان این شعار را از دانشگاههای کرمان بعنوان الگو کشوری شروع کرد.
همچنين روحی مدیر کل امور اجتماعی استانداری کرمان نیز در ادامه گفت: در بحث DIC زنان سه بحث باید مورد بررسی قرار گیرد اسکان خانمها ، بحث توانمند سازی بانوان، بحث جداسازی کودکان آنها که تابحال تحقق پیدا نکرده است.
وی گفت: توجه ویژه ای باید به افزایش اعتبارات پیشگیری شود و بیشتر سمن ها یی که در حوزه درمان در حال فعالیت هستند اعتبارات را به خود اختصاص داده اند. توجه ویژه به سمن های حوزه پیشگیری مورد انتظار می باشد.
۱۳۹۳/۶/۱۱ - ۱۳:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]