تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ واعـظـى مـؤثرتر از نصيحت نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830220386




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزیر سابق صنایع: بانک ها به جایی کمک به تولید با پولشان بنگاهداری می کنند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


وزیر سابق صنایع: بانک ها به جایی کمک به تولید با پولشان بنگاهداری می کنند اقتصاد > صنعت - شاید امروز کسی نباشد که به مشکلات ساختاری نظام بانکی کشور اذعان نداشته باشد، مشکلاتی که در طول سالهای متمادی و در جریان حضور دولتهای مختلف همواره وجود داشته و دارد.

مولود حاجي زاده: موضوع بانک ها و فروش اموال و دارايي هاي مازادشان هر روز ابعاد تازه تري به خود مي گيرد. اظهارنظرهاي اخير نوبخت معاون نظارت راهبردي رئيس جمهور نيز نشان مي دهد که برخورد دولت و بانک ها به مراحل جدي رسيده است. در حال حاضر يکي از نگراني هاي واحدهاي توليدي اين است که در ميان منازعات ميان بانک ها و بخش توليدي موضوع ارائه تسهيلات به آنها فراموش شود. عليرضا طهماسبي وزير صنايع دولت احمدي نژاد به دليل سابقه حضور در دستگاه هاي اجرايي اطلاعاتي در مورد وضعيت بانک هاي کشور در اختيار دارد. گفت و گو با او در همين مورد صورت گرفته است. شما وزير صنايع بوده ايد و در حال حاضر هم با بدنه بخش خصوصي ارتباط داريد. طي هفته هاي گذشته بحث هاي زيادي در مورد وضعيت بانک ها شده است. به نظر شما تا چه اندازه بانک ها مي توانند در مقابل خواسته دولت مقاومت کنند. دولت چه ابزاري براي برخورد با آنها دارد؟ شاید امروز کسی نباشد که به مشکلات ساختاری نظام بانکی کشور اذعان نداشته باشد، مشکلاتی که در طول سالهای متمادی و در جریان حضور دولتهای مختلف همواره وجود داشته و دارد. همین ضعف ساختاری موجب شد که کمترین منابع بانکی به صورت سالانه به بخش واقعی تولید و اقتصاد تزریق شود. این مشکل ساختاری هم نه تنها ناشی از اصول، قوانین و دستورالعملهاست بلکه به دیدگاههای مرسوی در میان متولیان نظام بانکی هم برمی گردد. در خلال سالهای اخیر یکی از مسائلی که در سیستم بانکی کشور فراگیر شده، روی آوردن بانکها به فعالیتهای سودده و به نوعی شرکت داری است. برخی مدیران بانکی از جمله بانک​های خصوصی مطرح می​کنند که بخشی از منابع بانکها در قالب معوقات قرار گرفته و به رغم گذشت چند سال هنوز بازگردانده نشده است. آمارهايي هم منتشر مي شود که نشان مي دهد ميزان معوقات بانکي افزايش داشته است ولي چطور همزمان با اين جريان دارايي بانک ها هم زياد شده است؟ بله. اما در عین حال مشاهده می شود همان بانک​هایی که معوقات بانکی بالایی دارند، دارایی هایشان به میزان قابل ملاحظه ای رشد داشته است، اما در عین حال سرمایه بانک به تناسب رشد دارایی ها، افزایش نداشته است. این یعنی بانکها ترجیح می​دهند به جای افزایش سرمایه خود به افزایش بنگاهها و دارایی هایشان بپردازند. در جايي به غير از ايران هم امکان رشد دارايي بانک ها با اين شتاب وجود دارد؟
این مسئله در هیچ کجای دنیا اینگونه نیست که بانکها با چنین رشدی در دارایی هایشان روبرو بوده و در عین حال سرمایه شان افزایش نیابد. در حال حاضر طبق تعاریف و قوانین نسبت سرمایه به دارایی یک عدد مشخص است اما در کشور ما بانک​هایی فعالیت میکنند که نسبت دارایی​هایشان به سرمایه چندین برابر بیش از عرف قانونی آن است. اینها حاضر به تبدیل دارایی های منقول خود به سرمایه بانک نیستند و از سوی دیگر خواستار آن هستند که افزایش سرمایه شان توسط دولت صورت گیرد.
به خاطر دارم که در سال 85 به دنبال خواسته سیستم بانکی، طرحی برای افزایش سرمایه بانکها به مجلس بردیم که به رغم آن افزایش سرمایه بانک​ها از مالیات معاف می​شد.  این سیاست به دنبال ایجاد انگیزه بانک​ها برای افزایش سرمایه هایشان بود اما با مخالفت بانکها به تصویب نهایی نرسید.   
امروز این مسئله می​تواند یکی از مهمترین معضلات نظام بانکی کشور باشد؛ در حالی دارایی بانکها روز به روز افزایش می یابد که آنها حاضر به تبدیل این دارایی به سرمایه بانک نیستند.
بدون شک آنچه که باید برای اصلاح نظام بانکی در راس توجه قرار گیرد، تغییر نگاه مسئولان ارشد و مهمتر از همه، بانک مرکزی به مسائل است. نگاه نظام بانکی نباید تنها به موضوع بانکداری معطوف شود، بانک مرکزی و سایر بانک​ها باید پیش از برای انجام امور دید خود را به اقتصاد کلان کشور معطوف کنند. اداره نظام بانکی با شیوه درونگرایانه و صرفا بانکداری، در حال حاضر به سود اقتصاد ما نیست، به عبارتی نباید تنها به منافع بانکی توجه کرد. موضوع اصلاح نظام بانکي تا چه اندازه پيش رفت داشته است؟ متاسفانه در تمام سالهای اخیر اصلاح نظام بانکی و تغییر خط مشی ها تنها در حد شعار باقی مانده و این از آن روست که همواره در برابر هر تغییری در این نظام، مقاومت صورت گرفته است. علاوه بر این، موضوع نحوه نظارت بانک مرکزی بر عملکرد بانک​ها نیز باید به واقع مورد بازنگری قرار گیرد. اینگونه نباشد که مصوبات و قوانینی ابلاغ شود اما بر نحوه اجرای آن در بانکها نظارتی اعمال نشود. بدین ترتیب ساماندهی و اصلاح رویه بانکداری باید در کنار تقویت نظارت بانک مرکزی بر بانکها به صورت توام انجام شود. 3535  



سه شنبه 11 شهریور 1393 - 10:25:23





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن