تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ابتداى هر كتابى كه از آسمان نازل شده، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم است. هر گاه بس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802582453




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رسانه ملی سلامت مردم را برای دریافت بودجه گروگان گرفته؟! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رسانه ملی سلامت مردم را برای دریافت بودجه گروگان گرفته؟!
کد خبر: ۴۳۰۹۱۲
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰ - 01 September 2014




آیا برایتان باور است که در کنار پارازیت، سرب و دیگر مواد مسموم ناشی از احتراق موتور خودروها، دخانیات، گرد و غبارهای معلق در هوا، فست فودها، نوشیدنی های گازدار،  خوردنی های تولید شده در صنایع غذایی و حاوی مواد نگهدارنده، آلودگی همراه با آب های زیرزمینی و میوه و تره بار و...، سازمان صدا و سیما نقش موثری در تهدید سلامت عمومی جامعه دارد؟

به گزارش «تابناک»، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت که عملکرد قابل قبولی در دولت یازدهم از خود به جای گذاشته و به همین دلیل، یکی از سه وزیری بود که در روزهای گذشته مورد تقدیر رئیس جمهور قرار گرفت، با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در تبلیغ کالاهای مضر، از بی نتیجه ودن پیگیری های مکرر در این باره خبر داد و در نهایت قضاوت در این زمینه را به مردم واگذار کرد.


بر اساس ماده 37 قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، وزارت بهداشت موظف است هر ساله فهرست اقدامات و کالاهای آسیب‌رسان به سلامت و داروهای با احتمال سوء مصرف را در کارگروهی (به سرپرستی این وزارت‌خانه و عضویت وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، بازرگانی، رفاه و تأمین اجتماعی و صنایع و معادن و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور) تعیین و ابلاغ نماید و متخلفان موظف به پرداخت جریمه هستند؛ جریمه‌ای که با هر بار تکرار، حداقل بیست درصد بر آن افزوده می‌شود و با این حساب، بدهی مدیران صدا و سیما سر به فلک گذاشته است!


وی با اشاره به اینکه طبق قانون، وزارت بهداشت هر ساله فهرست کالاهای آسیب رسان را تهیه و نسخه از آن را در اختیار سازمان صدا و سیما قرار می‌دهد، به نسیم گفت: ما بارها نامه نوشتیم و تذکر دادیم ولی توجهی به این حرفها و تذکرات نشده و پخش تبلیغات کالاهای آسیب رسان در رسانه ملی ادامه دارد. وقتی به آنها معترض می‌شویم که چرا این چنیین تبلیغاتی را پخش می‌کنید؟، عنوان می‌کنند که دولت بودجه نمی‌دهد و ما باید از این طریق بخشی از اعتبارات مالی خود را تامین کنیم.

وزیر بهداشت ادامه داد: در این موضوع یک حلقه گمشده وجود دارد که یا نیاز به قانون دارد یا اگر قانون است، نیاز به یک مجری قاطع دارد. بنابراین ما کوتاهی نکردیم و ابزار بازدارنده هم نداریم؛ آنقدر اطلاع رسانی کردیم که فست فود و غذاهای پرنمک و پر چرب مضر است که فکر نمی‌کنم کسی در ایران از این موضوع بی‌اطلاع باشد. از طرفی هم نمی‌توانیم جلوی تولید این مواد را بگیریم، بنابراین باید مردم انتخاب عاقلانه داشته باشند.

آن گونه که سخنان وزیر نشان می‌دهد، بارها و بارها ممنوعیت تبلیغ کالاهای آسیب رسان را در رسانه ملی پیگیری کرده ولی با استفاده از ابزارهای قانونی مانند تذکر هم نتوانسته مانع پخش تبلیغات امثال چیپس و پفک شود و از این رو ترجیح داده آگاهی رسانی به مردم را بیشتر مورد توجه قرار دهد و از ایشان بخواهد با قضاوت درست، به نوعی ضد تبلیغات صدا و سیما عمل کنند!


این در حالی است که بر خلاف ماجرای آمیختن پالم با محصولات لبنی، این بار لحن وزیر نشان از نوعی یاس دارد و از این رو عجیب به نظر می‌رسد، ولی اگر بدانیم سوابق پیگیری این موضوع توسط وزرای بهداشت سابق، به نقطه شفافی نمی‌رسد، چه بسا درک ماجرا برایمان آسان تر شود.

اگر در سخنان وزرای بهداشت دولت‌های قبل دقیق شویم، درخواهیم یافت که همواره طرح ایراد به عملکرد صدا و سیما در حوزه سلامت، با اشکال گرفتن به تبلیغ کالاهای ممنوعه در این رسانه آغاز می‌شده و همواره «بودجه ندارم»، «مجبوریم» و پاسخ هایی از این دست، یگانه راهکار مسئولان این سازمان برای سرپوش نهادن بر تخلف خود در این زمینه بوده است.
 
این در حالی است که با جست‌وجو در آرشو اخبار، درخواهیم یافت گلایه مسئلان وزارت بهداشت به این نقطه ضعف رسانه ملی، مدتی است ماهیت حقوقی یافته و اگر به مماشات با آن برخورد نشده بود، چه بسا تا به امروز حل و فصل شده بود.

نخستین مقامی که به این موضوع اشاره حقوقی کرد، علیرضا مصداقی نیا، معاون دکتر مرضیه محید دستجردی، وزیر بهداشت دولت دهم بود که عمر وزارتش به عنتهای دولت قد نداد و عزل شد. این تذکر از این رو جالب توجه بود که مقام مسئول وزارت بهداشت، رسانه ملی را به اجرای قانون دعوت کرده و در پایان گفته بود: تمایل داریم با همکاری و همراهی یکدیگر این قانون را اجرا کنیم و علاقمند به مراجعه به قوه قضائیه نیستیم.

این انتقاد بعدها از زبان دکتر محمدحسن طریقت منفرد، وزیر سابق بهداشت تکرار شد. او که ریشه بسیاری بیماری ها را در گذشته بیماران خوانده بود، از عادت کردن ذائقه کودکان به خوردن نمک انتقاد کرده و عامل این اتفاق را تبلیغات صدا و سیما خوانده و گفته بود: بسیار در این مسئله تذکر داده شده اما صدا و سیما توجه جدی نکرده است؛ قبول داریم که این سازمان مانند سایر نهادها مشکلات اقتصادی دارد و باید درآمد داشته باشد اما تا اندازه‌ای که به لحاظ مسائل کوتاه‌مدت باشد قابل فهم است اما واقعاً عوارض غیرقابل جبران دارد.

اینجاست که راحت تر می‌توان قضاوت کرد سخنان وزیر بهداشت فعلی درباره بی توجهی سازمان صدا و سیما به تذکرات قانونی و بهانه قرار دادن کمبود بودجه، اتفاقی تکراری و به شدت مسبوق به سابقه است و می‌توان از آن با گروگان گرفتن سلامت مردم برای اصلاح بودجه یاد کرد.

به عبارت بهتر، مسئولان رسانه ملی که بر اساس قوانین و اسناد بالا دستی موظفند در حوزه سلامت آگاهی سازی کرده و به عنوان بازوی رسانه ای وزارت بهداشت عمل کنند، نه تنها به این نقش خود عمل نمی‌کنند، بلکه آشکارا بر خلاف آن عمل می‌کنند تا به گفته وزرای بهداشت از گذشته تا به حال، نقش پر رنگی در آسیب زدن به سلامت عمومی ایفا کرده و در عمل تفاوتی با دیگر تهدید کننده های سلامت مردم نداشته باشند؛ با آلودگی هوا، سموم محلول در آب یا موجود در مواد غذایی، با سبزی هایی که با فاضلاب آبیاری می‌شوند، مرغ های هورمونی و... !





مطالب مرتبط
چرا صداوسیما جریمه تبلیغ کرم تقلبی حلزون، چیپس و پفک را نپرداخت؟
فروش میلیاردی کالای تقلبی پیش چشم مسئولان در رسانه‌ ملی +اسناد









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن