واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برای سلامت دهانودندان کودکانمان چه کنیم؟
کد خبر: ۴۳۰۷۵۸
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۶ - 31 August 2014
رعایت بهداشت دهان و حفظ سلامت دندانها در تمام سنین و حتی از دوران نوزادی حائز اهمیت است.
به گزارش ایسنا، داشتن دندانهای سالم در سنین پایین و از زمان کودکی موجب میشود دندانهای دائمی فرد در زمان مناسب و به موقع رشد خود را شروع کنند و در نتیجه کودک بتواند به راحتی حرف بزند و غذا بخورد. همچنین وجود دندانهای ناسالم بر وضعیت کلی سلامت کودک تاثیر میگذارد و موجب بروز درد و مشکل در غذا خوردن میشود که در نهایت میتواند با بروز مشکل در رشد کودک همراه شود.
پوسیدگی دندان، مزمنترین بیماری در سنین کودکی است که به سلامت دندانهای دائمی آسیب میرساند و درمانهای پرهزینه و دردآور را متوجه فرد میسازد. رعایت بهداشت دهان برای کودکان پیش از شروعِ رشد دندانها ضرورت دارد. دندانپزشکان معتقدند زمانی که نوزاد متولد میشود لازم است لثههای او با دستمالی تمیز، نرم و مرطوب و پس از شیر خوردن پاک شود. این کار مانع از رشد باکتری در داخل دهان نوزاد میشود. پاک کردن دهان نوزاد پس از تغذیه مانع از تجمع شیر داخل دهان برای طولانیمدت میشود و از پوسیدگی دندانها به محض دندان درآوردن کودک جلوگیری میکند.
طبق بررسیهای موسسه ملی سلامت به طور معمول رشد دندانها بین شش تا هشت ماهگی آغاز میشود. روند رشد دندانها یک سال یا بیشتر طول میکشد و باید تا 30 ماهگی تمام دندانها رشد خود را داشته باشند. فرآیند درآوردن دندان در نوزادان برای آنان همراه با سختیها و دردهایی است که میتوان به روشهای زیر آن را تسهیل کرد:
- به نوزاد اجازه داده شود که شیء سردی را بجود.
- سطح لثه نوزاد با پارچهای خنک مالش داده شود.
- به نوزاد مواد خوراکی خنک همچون ماست داده شود.
- در مواقع درد و تحریکپذیری شدید میتوان به نوزاد استامینوفن یا ایبوپروفن به اندازه مناسب و طبق دستور پزشک اطفال داد.
همچنین به والدین توصیه میشود در این مواقع از اقدامات زیر خودداری کنند:
- قرار دادن الکل یا هر شی فریزشده روی لثه
- خوراندن آسپرین به نوزاد
- مصرف پودرهای دندان
دندانپزشکان معتقدند والدین باید مسواک زدن را به کار روزانه و سرگرم کننده برای کودک تبدیل کنند. از آنجا که عادات خوب در سنین پایین شکل میگیرد زمانی که دندانها شروع به رشد میکنند زمان آن است تا عادت به مسواک زدن در کودک ایجاد شود.
همچنین توصیه میشود دندان کودک روزی دو بار و مدت دو دقیقه در هر نوبت مسواک زده شود و در تمیز کردن دندانهای آسیای بزرگ دقت بیشتری شود و لازم است تا سن هشت سالگی برای مسواک زدن به کودک کمک شود. در پاکسازی دندانهای کودک، فلوراید نقش مهمی دارد زیرا به مراقبت از دندانها در برابر پوسیدگی کمک میکند. آکادمی دندانپزشکی اطفال در آمریکا توصیه کرده است تمامی کودکان به محض درآمدن اولین دندان یا در سن یک سالگی باید نزد متخصص برده شوند و پس از آن نیز مراجعه به دندانپزشک هر شش ماه یکبار ضرورت دارد.
از مشکلات شایع در میان کودکان دندانقروچه است که حداقل در 20 درصد کودکان مشاهده میشود. این وضعیت معمولا در خواب یا به دلیل استرس اتفاق میافتد. دلایل متفاوتی ممکن است موجب این عارضه شود همچنین میتواند باعث شود کودک به سردرد، گوش درد، التهاب صورت یا فک مبتلا گردد.
به نقل از لایوساینس، کودکان 20 دندان شیری دارند. در افراد بزرگسال تعداد دندانها 32 عدد است که فرآیند رشد تمامی دندانها تا سن نوجوانی ادامه پیدا میکند. کودکان به طور معمول از سن شش سالگی دندانهای خود را از دست میدهند. همچنین دختران پیش از پسران دندانهای شیری خود را از دست میدهند که این فرایند تا سن 13 سالگی ادامه پیدا میکند. روند افتادن دندانهای شیری به همان ترتیبی که داخل دهان رشد کردهاند اتفاق میافتد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]